Friday, May 7, 2010

semoga sentiasa dalam ibadah dan bertaubat

Glitter Graphic for Hi5 MySpace Orkut & Friendster click  Here!!

semoga sentiasa dalam ibadah dan bertaubat


“Adakah manusia mengira, bahawa mereka akan dibiarkan saja, dengan mengatakan: Kami telah beriman, padahal mereka belum lagi mendapat cubaan?” (Surah al-Ankabut, ayat 2)

“Sesungguhnya Allah akan menguji dan mencuba salah seorang di antara kamu dengan cubaan sebagaimana salah seorang kamu menguji kadar emasnya dengan api. Maka sebahagian mereka akan keluar dari ujian itu bagaikan emas kuning berkilat; maka itulah orang yang dipelihara Allah daripada bermacam syubhat. Dan sebahagian mereka akan keluar bagaikan emas hitam, dan itulah orang yang tergoda fitnah.” (Hadis riwayat Thobrani)Nama-Nama Syaitan Dalam Al-Fatihah


Assalamualaikum! Semoga boleh dimanfaatkan
bersama.
Al-Fatihah adalah satu rukun dalam solat, apabila cacat bacaannya maka
rosaklah solat. Oleh itu perbaikilah bacaannya dengan ilmu tajwid. Bukan
setakat bacaannya saja rosak malah kita menyebut nama syaitan di dalam
solat kita.
Berikut diperturunkan nama syaitan laknat
yang wujud didalam surah Al-Fatihah, sekiranya kita tidak berhati-hati.
Nama-nama syaitan tersebut:-1. DU LI LAH (bila dibaca tiada sabdu)
sepatutnya DULILLAH,
2. HIRROB (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya HI ROB,
3. KIYYAU (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya KI YAU,
4. KANNAK (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya KA NAK,
5. KANNAS (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya KA NAS,
6 Iya (disebut tanpa sabdu) sepatutnya
Iyya. Iya bermaksud 'matahari'. Dalam ayat ke 5, jika salah bacaannya akan
bermaksud "kepada mataharilah yang kami sembah dan kepada matahari
kami meminta pertolongan!!!!"
7) SIROTHOLLAZI.......... sehingga habis
hendaklah dibaca tanpa henti.
8) AMIN hendaklah mengaminkan Al-Fatihah
dengan betul iaitu AA... 2 harakat, MIN... 3 harakat.
Semoga Amin kita bersamaan dengan Amin malaikat,
Insya-Allah. Semoga kita menjadi orang yang sentiasa memperbaiki bacaannya.
Perhatian!

Sebarkanlah hukum Allah walaupun satu ayat
semoga kita mendapat rahmatNya, Insya-Allah.ramai yang trlepas pandang tentang tentang takdir...bila dah terjadi kne reda.sape kita hendak mpertakai kuasa Allah...Tkdir tu de 3 jenis
1..dah tetap...misal hidup dan ajal...lelaki atau pempauan.
2..kne terima tetapan Allah...misal...lapar nak makan...lelaki suka perempuan..
3..ni kita tentukan...contoh tak jaga kbersihan kne pnyakit...,tak bljar jadi bodoh...
(tapi yg ktiga boleh jadi takdir pertama....contoh dah jga kbersihan dpt pnyakit juga)
nak jelas tanya guru agama...dan hadir ke surau dan masjid tuk belajar...supaya hati tak mati...


Daripada Amirul Mukminin Abu Hafsin 'Umar ibn al-Katthab r.a. beliau berkata: Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda:

Bahawa sesungguhnya setiap amalan itu bergantung kepada niat, dan bahawa sesungguhnya bagi setiap orang apa yang dia niatkan. Barangsiapa yang hijrahnya menuju kepada Allah dan RasulNya, maka hijrahnya kepada Allah dan RasulNya. Barangsiapa yang hijrahnya kerana dunia yang dia mahu mencari habuannya, atau kerana seorang perempuan yang dia mahu kahwininya, maka hijrahnya ke arah perkara yang ditujuinya itu.

Hadis ini diriwayat oleh dua orang Imam Ahli Hadis; Abu Abdullah Muhammad ibn Ismail ibn Ibrahim ibn al-Mughirah ibn Barzirbah al-Bukhari dan Abu al-Husain Muslim ibn al-Hajjaj ibn Muslim al-Qusyairie al-Naisaburi dalam kitab sahih mereka berdua yang merupakan antara kitab yang paling sahih (Al-Imam al-Bukhari meriwayatkannya pada bahagian awal kitab sahihnya, juga dalam Kitab Iman dan beberapa tempat lain dalam kitab sahihnya. Al-Imam Muslim meriwayatkannya dalam Kitab al-Imarah Bab : إنما الأعمال بالنية)

DIMANA SILAP...SILAPNYA HUKUM ALLAH TAK DILAKSNAKAN...TAK TAHU BILA...KITA MEMANG CARI NAHAS

Kena rogol alasan elak dibuang kolej

Oleh Nor Fazlina Abdul Rahim

2010/05/24
Tindakan pelajar tarik balik laporan polis diragui

KUALA LUMPUR: Seorang penuntut kolej swasta tampil membuat laporan polis mendakwa dirogol rakan lelakinya selepas menerima surat tunjuk sebab dan akan dibuang kolej berikutan gagal menghadirkan diri ke kelas.

Ketua Polis Daerah Ampang, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan, berkata mangsa yang berusia 18 tahun itu membuat laporan polis kira-kira jam 5 petang semalam.

Difahamkan, mangsa berbuat demikian selepas pihak pengurusan kolej meminta surat tunjuk
sebab, selain akan dibuang kolej kerana kerap tidak hadir ke kelas.

“Berdasarkan laporan, remaja berkenaan yang berkenalan dengan seorang lelaki berusia 20-an di sebuah kedai berhampiran kolej tempat mangsa belajar sejak dua bulan lalu.

“Remaja itu mendakwa dia dirogol sebulan lalu ketika menerima ajakan pergi ke rumah lelaki berkenaan di Taman Melawati,” katanya ketika ditemui, semalam.

Abdul Jalil berkata, tujuan sebenar mangsa membuat laporan polis adalah bagi memaklumkan kepada pihak kolej dia berada dalam keadaan trauma hingga gagal hadir ke kelas.

Katanya, selepas memaklumkan perkara itu kepada pihak kolej, remaja terbabit menarik semula laporan polis yang dibuat.
“Bagaimanapun, polis akan terus menjalankan siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya.
Perogolku, suamiku

Oleh Nazdy Harun
am@hmetro.com.my
2010/05/24

KUALA TERENGGANU: Hanya kerana mahu menutup malu keluarga selepas anaknya dirogol dan mengandung anak luar nikah, seorang bapa sanggup mengahwinkan anak gadisnya itu dengan perogol terbabit, walaupun menyedari tindakannya itu bakal menjerat diri.

Ternyata, tindakannya itu tidak menyelesaikan masalah berkenaan, malah menyebabkan mangsa fobia dan trauma akibat dirogol selain terpaksa berdepan perogolnya yang juga suaminya.


Untuk memastikan dirinya tidak diganggu, mangsa sanggup menyembunyikan diri kerana takut berdepan suaminya itu.


Lebih malang, mangsa juga terpaksa menanggung malu bersendirian selepas pelbagai tohmahan dilemparkan jiran kerana mendakwa dirinya gadis liar dan mengandung anak haram.


Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai sebagai Nor, 19, ketika ditemui berkata, peristiwa hitam itu berlaku pada penghujung 2007 ketika dia berusia 16 tahun dan masih di bangku sekolah.


Menurutnya, dia tidak menyangka dirinya diperangkap rakan baiknya sendiri yang mengundangnya untuk minum petang di rumah sebelum khayal dan tidak menyedari dirinya menjadi korban lelaki bernafsu binatang itu.


Menceritakan semula peristiwa hitam menimpa dirinya itu, Nor berkata, selepas pulang dari sekolah, rakannya mengajaknya ke rumahnya untuk minum selain memujuk dia menemaninya kerana orang tuanya tiada di rumah.


Katanya, ketika di rumah rakannya, dia dihidangkan minuman dan selepas meminumnya kepalanya pening, pandangannya gelap dan tidak sedarkan diri.


Nor berkata, selepas beberapa jam dan terjaga daripada pengsan, dia terkejut apabila tubuhnya yang tidak berpakaian terbaring di atas katil dalam bilik tidur rakannya itu.

“Selepas itu, baru saya sedar diri dirogol seorang lelaki yang juga teman rakan yang berada di dalam rumahnya itu dan lebih mengejutkan apabila rakan baik dan lelaki itu hanya buat selamba apabila saya bertanyakan apa berlaku kepada diri saya.


“Kerana kecewa diperlakukan sedemikian saya pulang ke rumah dan kejadian itu saya rahsiakan daripada pengetahuan keluarga.


“Ketika itu hati saya hancur dan percaya diri saya diperangkap apabila minum minuman dicampur sesuatu yang mengkhayalkan,” katanya.


Menurutnya, kejadian itu terbongkar selepas keluarganya perasan perubahan pada tubuhnya yang mengandung.

“Saya menceritakan kepada keluarga peristiwa hitam itu dan bapa yang terkejut membuat laporan polis.


“Namun, bapa menarik balik laporan berkenaan dan untuk menutup malu keluarga bapa buat keputusan mengejutkan apabila mengahwinkan saya dengan lelaki terbabit yang merogol saya, tetapi mengasingkan saya daripada suami,” katanya.


Nor berkata, walaupun sudah berkahwin mereka tidak tinggal bersama dan dia sering mengelak bertemu lelaki terbabit sebelum menuntut cerai beberapa bulan kemudian.


“Saya tertekan dengan keputusan bapa menikahkan saya dengan perogol itu, malah lelaki yang bergelar ‘suami’ itu sering menghubungi saya untuk bertemu dan memujuk tinggal bersamanya, namun saya menolak kerana trauma dengan perbuatan biadabnya sehingga merosakkan masa depan saya.


“Beberapa bulan kemudian saya nekad berpisah dengannya sebelum memfailkan cerai fasakh di mahkamah dan kami berpisah, namun dia tetap memburu saya dengan alasan mahu melihat anak daripada benihnya itu, tetapi saya percaya dia ada tujuan lain,” katanya.


Nor berkata, dua tahun dia tidak keluar rumah akibat menderita selain menerima cemuhan jiran yang tidak tahu kejadian sebenar dan selepas melahirkan anak dia tekad memulakan hidup baru.


Menurutnya, pernah bekas suaminya itu menghubunginya untuk kembali bersama menjadi pasangan suami isteri, namun dia tidak menerimanya kerana lelaki itu tidak bertanggungjawab apabila nafkah anak langsung tidak pernah diambil peduli.


“Saya percaya dia bukan mahu melihat anaknya, tetapi lebih kepada nafsu untuk melakukan hubungan seks dengan saya secara paksa, walaupun kami kini sudah berpisah,” katanya.


Nor berkata, sudah beberapa kali dia meminta bekas suaminya memberi nafkah kepada anaknya, namun jawapan diterimanya mengguris hatinya selain menuduh dirinya perempuan murahan.


“Saya bukan seperti yang dia gambarkan dan saya amat membencinya walaupun pernah bergelar suami isteri,” katanya.


Nor berkata, sehingga kini dia benci melihat wajah bekas suami yang memusnahkan masa depannya dan berharap pendedahannya memberi pengajaran kepada remaja lain supaya lebih berhati-hati memilih rakan supaya tidak terjerat.


Menurutnya, kesan psikologi kejadian itu amat mendalam serta sukar dilupakan dan dia kini banyak menginsafi diri selain berusaha mendidik anak hasil perbuatan bekas suaminya yang kini berumur tiga tahun menjadi insan berguna.Dua lelaki tonton aksi gadis dinodai2010/05/24

KAJANG: Gara-gara terlalu mudah mempercayai teman lelaki yang baru dikenali, seorang pelajar bukan saja dirogol, malah tindakan keji itu turut ditonton dua rakan lelaki terbabit sebelum memaksa mangsa melakukan seks oral.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 pagi Rabu lalu, mangsa yang berusia 14 tahun diperkosa dan dicabul dalam sebuah kereta di kawasan gelap di Sungai Tekali, Hulu Langat.


Menurut sumber, mangsa berkenalan dengan suspek ketika mengikut rakannya bersiar-siar di ibu kota tiga hari sebelum kejadian.


“Dua hari kemudian, suspek membuat temujanji untuk keluar bersama. Suspek menjemput mangsa dengan kereta ditemani dua rakannya.


“Mangsa yang tidak mengesyaki apa-apa terus mengikut suspek dan selepas bersiar-siar, mangsa dibawa ke tempat kejadian kira-kira jam 1 pagi,” katanya.


Sumber itu berkata, mangsa dirogol sambil diperhatikan dua rakan suspek. Akibat terangsang kedua-dua rakan suspek turut memaksa mangsa melakukan seks oral.


“Lebih malang, mangsa ditinggalkan di Bandar Mahkota Cheras, dekat sini, dalam keadaan tidak bermaya.


“Mangsa membuat laporan polis berhubung kejadian,” katanya lagi.


Sementara itu, Ketua Polis Kajang, Asisten Komisioner Sakaruddin Che Mood ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan.

Menurutnya, hasil laporan dan maklumat mangsa, suspek yang juga teman lelaki baru remaja berkenaan diberkas pada hari sama.Lupus hutang atau dapat aib

Oleh Suraya Roslan
surayaroslan@hmetro.com.my
2010/05/24

KUALA LUMPUR: Seorang gadis yang merelakan perlakuan seksnya dengan teman lelaki dirakam sebagai tanda kasih membawa padah apabila kekasihnya itu kini menggugut untuk menyebarkan bahan itu jika mangsa terus menuntut hutang RM54,000 daripadanya.

BINCANG...Anggy berbincang dengan  Ketua Biro Pengaduan Awam MCA,  Datuk Michael Chong.
BINCANG...Anggy berbincang dengan Ketua Biro Pengaduan Awam MCA, Datuk Michael Chong.
Malah, pernah sekali gadis itu dipaksa melakukan hubungan seks ketika haid oleh lelaki terbabit yang juga seorang ejen hartanah.


Lebih malang, dia yang hanya mahu dikenali sebagai Anggy, 28, terpaksa menanggung beban hutang kad kredit, bil telefon dan pinjaman persendirian bank yang dibuat lelaki terbabit semata-mata membantu bekas teman lelakinya memulakan perniagaan.


“Saya mula mengenali lelaki itu pada 2005 ketika mencari penyewa apartmen di Cheras dan apabila dia mendapatkannya, terdetik perasaan cinta.


“Selepas beberapa bulan berkawan, dia mula memaksa saya memohon beberapa kad kredit untuk kegunaannya,” katanya ketika di temui di pejabat Biro Pengaduan Awam MCA, semalam.


Menurutnya, selepas hampir tiga tahun menjalin hubungan, rahsia status lelaki itu yang dikenali sebagai KS terbongkar.


“Satu hari saya terjumpa seorang rakan di pasar malam dan diberitahu teman lelaki saya itu sudah berkahwin hampir 10 tahun,” katanya.


Selepas mengetahui status lelaki itu, mangsa nekad meninggalkan kekasihnya itu dan menuntut semula apa yang diberi selama mereka berpacaran.


Namun, permintaan mangsa untuk memutuskan hubungan itu tidak dipersetujui KS.

“Dia merayu saya supaya jangan tinggalkan dia. Dia juga kata sanggup bercerai dengan isterinya untuk hidup dengan saya,” katanya.


Dalam pada itu, hubungan sulitnya dengan KS diketahui isteri KS selepas terlihat beberapa video seks mangsa bersama suaminya.


“Sejak itu, saya meminta dia memulangkan semula wang yang dipinjam,” katanya.


“Saya bimbang dia akan sebarkan rakaman video itu,” katanya.

Anggy yang ketakutan membuat empat laporan polis dan terakhir pada 16 Januari lalu di Balai Polis Cheras.Penjara 7 tahun, 3 sebatan rogol penuntut kolej

24/05/2010 11:56am

PETALING JAYA - Seorang bekas kakitangan bank, Ahmad Muhaimin Abdullah, 27, dihukum penjara tujuh tahun dan tiga sebatan selepas didapati bersalah merogol seorang penuntut kolej swasta, enam tahun lalu. - UtusanSentral: Khidmat seks waktu siang
Oleh Hanisah Selamat dan Mohd Iskandar Ibrahim

2010/05/24

SEORANG mak nyah cuba memikat pelanggan di sekitar Lorong Haji Taib.
SEORANG mak nyah cuba memikat pelanggan di sekitar Lorong Haji Taib.
Permintaan lebih tinggi di samping elak saingan dengan mak nyah asing

KUALA LUMPUR: Jika dulu mereka hanya bersidai menunggu pelanggan pada waktu malam, kini mak nyah atau pondan lebih berani apabila menawarkan khidmat seks mereka pada waktu siang.

Tinjauan Sentral di sekitar bandar raya ini mendapati puncanya kerana pada waktu siang mereka kurang mendapat persaingan, manakala permintaan pelanggan dikatakan tinggi, selain pihak berkuasa kurang melakukan serbuan.

Lorong Haji Taib di sini yang kononnya sudah beberapa kali menjalani program ‘pembersihan’ kini meriah dengan aktiviti mereka dengan pelanggan boleh datang pada bila-bila masa untuk melampiaskan nafsu termasuk pada waktu makan tengah hari.

Sepanjang laluan terbabit, boleh dilihat mak nyah berpakaian seksi duduk berkumpul di hadapan kedai dua tingkat atau sekadar berdiri di pintu tangga walaupun tatkala itu matahari tegak di atas kepala.

Amat menghairankan, balai polis hanya beberapa meter dari lokasi mereka ‘bersidai’.

Seorang mak nyah yang menamakan diri sebagai Mimi berkata, dia menawarkan khidmat seks pada waktu siang kerana tidak dapat bersaing dengan mak nyah warga asing terutama dari Indonesia pada waktu malam.

“Mak nyah warga Indonesia lebih digemari lelaki Bangladesh dan orang senegara mereka. Disebabkan itu, saya sebagai warga tempatan terpaksa bekerja siang sebab tak perlu berebut dengan mak nyah warga Indonesia,” katanya kepada Sentral.
Sementara itu, penyamaran rakan setugas untuk melanggan seorang lagi mak nyah, Lisa mendapati harga dikenakan ialah RM50, tetapi pelanggan masih boleh mendapat diskaun jika pandai merayu.

Bagaimanapun, caj serendah RM20 dikenakan kepada pelanggan yang hanya ingin ringan-ringan di tangga premis bilik sewa mereka.

“Takde sapa lalu kat tangga ni bang. Setakat ringan-ringan, baik kat tangga je, tak payahlah abang bayar lebih, RM20 pun cukup. Boleh ye bang. Tapi kalau nak lebih, kita masuk bilik. Jangan risau...selamat...ada orang jaga line (tempat)...” katanya sambil merayu minta dilanggani.

Seorang pekerja kedai barangan kulit yang enggan dikenali berkata ada beberapa kelompok pondan di bawah jagaan individu berlainan ‘berniaga’ di kawasan sama hingga pernah terjadi perkelahian disebabkan merebut pelanggan.

“Saya nampak keakraban mereka namun kebiasaannya hanya orang baru yang melanggar peraturan, iaitu berani merebut pelanggan. Cuma kalau tengok di Lorong Haji Taib 2 hanya kelibat pondan, manakala di seberang jalan selorong dengan balai polis, pula ialah pelacur.

“Mereka ni pula ada penjaga yang kadang-kadang hanya duduk di kaki lima atau lepak di restoran berhampiran untuk melihat jika ada operasi, memastikan keselamatan ‘anak buah’ atau sekadar memantau dari jauh kalau pelanggan cuba buat sesuatu,” katanya.

Sementara itu, polis meminta kerjasama orang ramai supaya tidak melayani atau melanggan mak nyah atau pondan dalam usaha membendung masalah seks songsang itu daripada berleluasa.

Pegawai Turus Jabatan Anti Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Polis Kuala Lumpur, Deputi Superintendan Razali Abu Samah, berkata jika bertembung dengan mak nyah yang menjual tubuh di kaki lima atau mana-mana lorong jangan layan.

“Tanpa permintaan, tiada penawaran sekali gus orang ramai membantu polis membanteras gejala itu walaupun dilakukan pada siang hari atau malam hari,” katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas mengenai kegiatan mak nyah di Lorong Haji Taib di sini, yang sebelum ini menawarkan khidmat seks pada waktu malam, kini lebih berani apabila menukar operasi pada waktu siang.

Tinjauan Sentral di sekitar bandar raya ini mendapati puncanya kerana pada waktu siang mereka kurang mendapat persaingan, manakala permintaan pelanggan dikatakan tinggi, selain pihak berkuasa kurang melakukan serbuan.

Razali berkata, polis tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak atau individu yang terbabit dalam sindiket pelacuran dan gejala sosial lain.

“Seperti di Lorong Haji Taib dan Chow Kit, terdapat balai polis di kawasan terbabit kerana balai bukan hanya untuk memerangi jenayah malah turut berusaha membanteras masalah pelacuran,” katanya.

Sehubungan itu, polis akan meningkatkan rondaan di kawasan terbabit dan meminta mana-mana pihak yang mempunyai sebarang maklumat berhubung isu berkenaan terus menghubungi balai polis berhampiran untuk tindakan lanjut.


BERJAYA MEREKA MEROSAK ISLAM AGAMA YG HAQ ,PERGAULAN BEBAS MENYEBABKAN IMAN KITA HANCUR...

RENCANA UTAMA

Dari purdah ke bikini

Rima berjaya meraih gelaran itu dan serata dunia bergema dengan kata-kata Arab woman crowned Miss USA, impaknya mungkin berbeza.
SETELAH lama terperosok di dalam kepompong, sebahagian wanita Arab kini semakin menebarkan warna sang reramanya.

Lari daripada stereotaip yang sering digambarkan pada diri mereka seperti berjubah, berkelubung dan 'lebih gemar bersembunyi', mereka kini semakin berani menghapuskan wajah klise itu.

Kejayaan bersejarah wanita Arab berketurunan Lebanon, Rima Fakih yang dimahkotakan sebagai Ratu Cantik Amerika Syarikat (AS) minggu ini bagai cuba menyampaikan mesej bahawa wanita Arab kini semakin bebas, berfikiran terbuka dan seksi.

Memang benar penglibatan wanita Arab dalam pertandingan ratu cantik bukanlah perkara baru. Imej sensual penyanyi wanita Arab juga sudah lazim dilihat di kaca televisyen.


WANITA Arab selama ini sering dikaitkan dengan imej bertudung dan berpurdah. - Gambar hiasan


Namun, ia belum cukup kuat untuk meruntuhkan pandangan tradisional terhadap wanita Arab secara umumnya.

Cuma apabila Rima berjaya meraih gelaran itu dan serata dunia bergema dengan kata-kata 'Arab woman crowned Miss USA', impaknya mungkin berbeza.

Dalam pertandingan yang diadakan di Las Vegas itu, Rima, 24, yang merupakan seorang Arab beragama Islam bangga memperagakan tubuhnya di depan khalayak termasuk dengan hanya memakai bikini.

Mewakili Michigan, negeri dia bermastautin, Rima berjaya menewaskan 50 wanita Amerika yang lain.

Rima merupakan anak kelahiran Srifa, Lebanon yang berhijrah ke AS bersama ahli keluarganya pada tahun 1993.


KAKAK Rima, Rana (tengah) dan dua anaknya di Lebanon bangga dengan kejayaan Rima meraih gelaran Miss USA.


Diversiti

Menurut akhbar Detroit Free Press, hasil percampuran dengan budaya Amerika, keluarga Rima merupakan simbolik kepada diversiti sebuah keluarga Arab.
Dalam kalangan ahli keluarga Rima, ada yang memakai tudung, sekadar berselendang atau tidak mengenakan sebarang penutup kepala. Keluarganya tidak pernah menghalang Rima daripada menyertai pertandingan ratu cantik itu.

Abangnya, Rabih Fakih, 37, berkata: "Ini menunjukkan sisi baik Arab-Amerika. Ramai orang fikir Arab ialah satu dunia yang semuanya perlu ditutup."

Bakal mewakili AS di pertandingan Ratu Cantik Universe, Rima bukan satu-satunya orang Arab yang menyertai pertandingan seperti itu. Ratu Cantik Perancis tahun ini, Malika Menard, 22, merupakan wanita kelahiran Syria.

Jika Rima dan Malika memilih untuk menonjol di lapangan ratu cantik, lain pula dengan Farah Malhass, 26, yang nekad mahu menjadi wanita Arab pertama menyertai kejohanan bina badan di peringkat dunia.

Farah yang merupakan wanita Arab Jordan dikritik hebat oleh rakyat negaranya namun dia tidak ambil peduli.

Farah turut mencetuskan kontroversi kerana keberaniannya mendedahkan ukiran tatu pada sebahagian besar tubuhnya.

Antara tatu yang terserlah pada tubuh Farah ialah lukisan pari-pari tanpa pakaian pada pahanya, pari-pari bersayap di belakang tubuh dan dua potong ayat di lengan kiri dan kanannya.

Bukit Bintang

Jurnal berkesempatan meninjau ragam wanita Arab di kawasan tumpuan di Bukit Bintang, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Tidak dinafikan, selain melihat kelibat wanita Arab yang masih bernuansa Asia Barat, ada juga yang lagaknya sudah kelihatan seperti wanita dari Barat. Mereka berpakaian menjolok mata dan mendedahkan rambut aneka gaya.

Seorang wanita Arab Saudi yang hanya mahu dikenali sebagai Aisya sedang menghisap rokok saat disapa Jurnal.

Dia yang memakai baju paras dada tanpa lengan dan seluar ketat berwarna hijau pantas menjegilkan mata dan menggelengkan kepala apabila ditanya adakah dia boleh berpakaian begitu di negaranya?

"Tidak," katanya yang tidak tahu berbahasa Inggeris. Keberatan untuk ditemu bual, dia memberi alasan teman lelakinya akan tiba sebentar lagi.

Apa yang cuba ditonjolkan Aisya yang datang ke negara ini sebagai pelajar bagai menunjukkan segelintir wanita Arab teringin untuk menanggalkan tudung dan abaya (jubah) serba hitam mereka sedangkan mereka dilarang melakukannya di tanah air sendiri.

Seorang wanita Kuwait, Muna, menganggap wanita Arab kini sudah menikmati lebih banyak kebebasan.

Dia yang tidak mengenakan tudung kepala dan memakai seluar paras lutut sedang menikmati sisha bersama suaminya di sebuah restoran sajian Mesir di Bukit Bintang.

"Sekarang tidak ada siapa kisah sama ada anda memakai tudung atau tidak. Anda lihatlah saya, saya tidak bertudung. Ibu saya di Kuwait juga dulu bertudung tapi kini tidak lagi.

"Ia amat berbeza berbanding 10 tahun sebelum ini apabila semua wanita perlu menutup seluruh tubuh dari kepala hingga kaki," kata Muna, 30, yang datang ke negara ini untuk bercuti.

AFP melaporkan baru-baru ini bahawa 15 negara Arab telah mengalami peningkatan dari segi hak wanita terutama di Kuwait, Algeria dan Jordan dalam tempoh lima tahun lalu.

Negara Arab yang mencatatkan tahap kebebasan tertinggi ialah Tunisia, Maghribi, Algeria dan Lebanon. Sementara itu, Arab Saudi, Yemen dan Palestin mencatatkan perubahan yang rendah.

Sungguhpun begitu, arus penentangan terhadap 'undang-undang wanita' kini sudah dirasakan di Arab Saudi.

Dalam berpakaian abaya dan bertudung, wanita muda secara perlahan-lahan memakai solekan yang tebal dan menampakkan sebahagian rambut mereka.

Bahkan, seorang gadis Arab Saudi baru-baru dilaporkan Daily Mail telah membelasah seorang penguat kuasa agama yang melarang dia berjalan dengan seorang teman lelakinya.

Penguat kuasa itu dipukul berulang kali di kepala dan mengalami kecederaan teruk sehingga dirawat di hospital.


MAHA mewakili gadis moden Arab namun masih berusaha mengekalkan elemen tradisi dan agamanya.


Realiti

Maha Mohammad Al-Darwish, 26, melihat situasi tersebut sebagai realiti yang berlaku di tanah airnya.

"Anak muda kini sangat berani. Dan kadang-kadang pihak berkuasa pun tidak mampu mengawal lagi.

"Ada antara mereka berpeluang pergi ke luar negara dan melihat gaya hidup orang lain lalu mengalami kejutan budaya," ujar gadis Arab Saudi yang ditemui di Kuala Lumpur ini.

Pelajar sebuah universiti di ibu negara ini memberitahu, masyarakat antarabangsa melabelkan Arab Saudi sebagai 'negara lelaki' kerana perempuan tidak dibenarkan melakukan banyak perkara termasuk memandu kereta.

Maha mengakui wanita Arab kian moden seiring dengan perubahan zaman. Namun, Maha mahu membetulkan tanggapan sesetengah pihak terhadap orang Arab.


BEBERAPA wanita dipercayai dari Asia Barat tidak bertudung atau berjubah di Kuala Lumpur.


"Apabila bercakap tentang Arab, orang fikir mereka semua Islam dan alim. Tidak. Orang Arab juga ada orang baik dan sebaliknya, sama seperti bangsa lain.

"Saya kategorikan wanita Arab kepada tiga kategori. Pertama, golongan yang ekstrem dalam beragama, kedua golongan yang ekstrem seksi yang sanggup berbikini di tepi pantai dan lagaknya sudah seperti wanita Latin.

"Ketiga ialah golongan seperti saya yang moden namun punya batasannya.

"Saya melihat majoriti wanita Arab berada di kategori ketiga. Kami hanya mahu mengecapi hidup moden seperti orang lain.


SEORANG wanita Arab yang berpakaian agak seksi berjalan di sebatang jalan tumpuan pelancong Arab di Bukit Bintang baru-baru ini.


"Kami mahu membeli-belah barangan berjenama, kami mahu bekerja, kami mahu menguasai ilmu dan kami mahu berkenalan dengan orang lain untuk meluaskan minda.

"Tapi dalam masa yang sama kami masih cuba mengekalkan nilai agama dan tradisi kami," kata wanita berkelulusan rekaan grafik dan multimedia yang bertudung putih dan berblaus kelabu itu.

"Sama ada anda masih bertudung atau tidak, jangan berubah keterlaluan. Ia memberi imej yang buruk dan anda tahu ia tidak betul," hujahnya bernas.

SIHIR MASIH DIGUNAKAN HINGGA SEKARANG KERANA SYAITAN SUKA KITA MELAKUKAN PERKARA YANG DILARANG...AGAR KITA MASUK NERAKA


Ketagih ganti isteri

Oleh Zaid Salim
am@hmetro.com.my
2010/05/22

KUALA TERENGGANU: Dia bukan saja kemaruk berpoligami hingga memiliki 27 anak hasil 11 perkahwinan, malah turut mengamalkan amalan jijik dengan memaksa isteri minum air kencingnya supaya menuruti segala perintahnya, selain amalan menjadikan anak dara sebagai koleksi terbaru teman hidupnya.

Lebih mengejutkan, lelaki berusia 52 tahun yang didakwa memiliki ilmu memikat wanita itu turut bersikap pelik apabila kerap bertukar isteri ketiga dan keempat seperti menukar baju, malah ada antara mereka hanya seminggu bergelar isteri sebelum diceraikan.


Poligami pelik lelaki itu dibongkar bekas isteri keempat lelaki terbabit yang berpisah pada 2005 lalu selepas bergelar isteri tiga tahun.


“Saya berpisah dengannya hanya kerana kesalahan kecil, tetapi tidak pernah menyesal sebaliknya bersyukur kerana bagaikan terlepas mulut buaya.


“Saya akui sejak bersamanya tiga tahun, zahir dan batin saya terseksa selain didera kerana kesalahan kecil,” katanya yang hanya ingin dikenali sebagai Su berusia 27 tahun.


Dia berkata, selama bersama lelaki terbabit, dia bagaikan dipukau kerana tidak berdaya melawan, menegah atau menegur perlakuan dan perangai bekas suaminya termasuk membawa balik wanita lain ke rumah. Katanya, keadaan itu bukan hanya dia mengalaminya, malah tiga madunya turut berdepan keadaan sama.


“Lebih baik bergelar janda daripada terseksa hidup bersama dia,” katanya.


Su yang kini hidup bahagia bersama suami baru mendakwa selain memiliki ilmu memikat wanita, lelaki terbabit mengamalkan amalan jijik apabila memaksa wanita dikahwininya meminum air kencingnya.


“Dia meminta saya melakukan seks oral dan pada masa sama memaksa saya menelan air kencingnya. Selepas berbuat demikian saya seperti dipukau serta apa saja dilakukannya tanpa sebarang bantahan walaupun ada kalanya timbul perasaan marah dan tidak puas hati dengan setiap perbuatannya,” katanya.

Mengimbau kembali pertemuannya dengan lelaki terbabit, Su berkata, dia mula jatuh cinta dan sukar melupakan lelaki terbabit selepas dihembus asap rokok ketika berkunjung ke rumah keluarganya di Kuala Berang pada 2003.


“Ibu bapa saya sudah lama mengenali dia dan setiap kali berkunjung ke rumah, dia melahirkan hasrat untuk melamar saya, namun saya menolak kerana tidak pernah menyintainya yang ketika itu memiliki tiga isteri.


“Walaupun tahu saya tidak sukakannya, namun dia tetap berusaha dan tidak putus asa memujuk dengan apa cara termasuk menggunakan ilmu memikat wanita menggunakan asap rokok,” katanya.


Menurut Su, dia masih ingat apabila lelaki terbabit mengarahkan dia duduk berlawanan angin ketika bersembang di beranda rumah sebelum menghembuskan asap rokok ke arahnya sambil membaca mantera dipercayai ayat memikat wanita.

Katanya, walaupun dia tidak menyimpan perasaan terhadap lelaki yang layak dipanggil ayah itu, namun dia tidak berdaya menolak setiap arahan lelaki terbabit dan menurut apa saja bagaikan dirinya dipukau.


“Selepas terkena hembusan rokok lelaki terbabit, saya menjadi resah dan tidak senang duduk seolah-olah angau apabila tidak dapat melupakan lelaki terbabit sebelum bersetuju menerima lamarannya tiga hari kemudian,” katanya.


Dia berkata, selepas bergelar isteri lelaki terbabit, kehidupannya berubah apatah lagi tinggal berhampiran tiga madunya di sebuah kampung di pinggir bandar raya ini.


Katanya, selepas tiga hari bergelar isteri, dia terkejut dan mengesyaki lelaki terbabit mengamalkan ilmu salah apabila memaksa dia menelan air kencing ketika melakukan seks.


Menurutnya, selain amalan itu, tindakan lelaki terbabit mengadakan hubungan kelamin hanya di rumah isteri ketiga juga dirasakan pelik, malah lebih membingungkan dirinya apabila semua isteri dikehendaki berkumpul di rumah berkenaan sebelum melakukan seks.


“Ketika berkumpul, dia akan memilih seorang isteri yang dia suka untuk melakukan persetubuhan dan bukan mengikut giliran,” katanya.


Menurut Su, selepas berkahwin baru dan memiliki dua anak, dia mengakui kehidupannya kini jauh lebih aman dan bahagia bersama suami yang mempunyai tanggungjawab terhadap keluarga selain menyayanginya sepenuh hati.

INGATKAN MATI...CARILAH SYURGA....CARIANNYA HANYA DI DUNIA....SERONOK DI DUNIA SEMENTARA...MASA MEMAKAN USIA KITA....HENTIKAN SEGALA KEMUNGKARAN

iktibar wat yang bakal2 jenazah

KISAH BENAR (GAMBAR DISERTAKAN)

Assalamualaikum,

Pada 4/5/2010 (Selasa Pukul 10.00 pagi) saya dikejutkan dengan satu
panggilan memberitahu anak saudara saya (anak abang) talah meninggal
kerana mati lemas ketika keluar berdakwah selama 40 hari mengikut
Jemaah Tabligh ke pendalaman Sabah. Tempat sebenar kejadian di Daerah
Beluran, lebih kuran 21/2 jam perjalanan ke Bandar Sandakan.

Remaja ini bernama Muhammad Huzaifah Bin Muhammad Huzazi. Berumur 21
tahun. Pelajar Ijazah Teknologi Alam Sekitar, Universiti Malaysia
Terengganu.

Kami berusaha membawa balik ke rumahnya di Sabak Bernam secepat
mungkin. Namun kerana peraturan dan dokumentasi, jenazah hanya berjaya di
bawa balik pada keesokan harinya. Tiba di Masjid Sri Petaling sebaik sahaja
solat Asar berakhir.

Sebaik sahaja kain kapan di buka saya melihat wajahnya seperti sedang
tidur tanpa menunjukkan kulit pucat dan kaku seperti kebiasaan mayat.
Saya teringat beberapa hadis yang memberikan tanda-tanda orang yang
mati dalam keadaan baik(Husnul khatimah).

Antaranya dahi berpeluh. Saya cuba mengusap dahi dan mukanya memang
terasa berpeluh dan lembab. Darah juga masih mengalir segar.
Ketika saya cuba menggantikan kapas di mulutnya kerana kapas tersebut
telah penuh dengan darah, saya terkejut kerana darah segar merah
masih keluar dari mulutnya dan mengenai kapas baru. Saya menyangkakan
dia seperti masih hidup.

Ramai jemaah selepas solat asar juga bertanya adakah benar dia sudah
mati kerana nampak seperti sedang tidur.

Ketika ibunya ingin menciumnya untuk kali terakhir, ibunya tertekan
dadanya.

Sekali lagi darah merah cair keluar dari mulutnya. Mengikut kelaziman,
selepas hampir 2 hari dan disimpan didalam peti aiS jenazah ketika
menunggu untuk dihantar pulang, sudah tentu mayat menjadi beku dan
pucat. Darah pun sudah tentu telah menjadi beku dan mati.

Namun kebesaran Allah s.w.t dan janjinya memang benar. Ketika manusia
berlumba-lumba mengejar keduniaan, masih kedapatan manusia-manusia
yang terpilih untuk mati syahid.

Saya terpanggil menulis dan berkongsi cerita ini kerana dalam keadaan
sosial para remaja yang semakin larut dengan budaya barat, marilah kita
mengajak diri kita, anak2 dan kaum keluarga untuk kembali kepada ajaran Islam
sebenar dan mengamalkan amal-amal Islami secara bersungguh-sungguh.
Mudah-mudahan suatu hari nanti kita akan TERPILIH dalam golongan
orang-orang yang mati syahid di jalan Allah s.w.t.

Mengikut Ayahnya, Ayah angkatnya dan rakan2 universitinya, Huzaifah ini
seorang remaja sangat berakhlak. Setiap masa terluang dihabiskan dengan
berkunjung ke masjid dan surau bagi menunaikan ibadah dan kerja-kerja
agama.

Malahan sebahagian wang pinjamannya PTPTN; selain dari untuk yuran
pengajian, digunakan untuk dakwah dan kerja-kerja agama. Malahan beliau
beberapa kali memberitahu kepada ayahnya yang setiap kali cuti semester
panjang, beliau akan ke Sabah kerana disana terlalu ramai orang sudah
tinggal kan Islam (Murtad) dan jika masih Islam pun tapi tiada amalan
Islam. Masjid dan surau kosong tiada jemaah.

Ketika selepas sembahyang Subuh hari sebelum beliau meninggal lemas
ketika mandi di sungai, beliau telah berpesan kepada rakan-rakannya
supaya meneruskan usaha dakwah dan mengembalikan orang-orang yang jauh
daripada Islam kepada Islam semula. Amat mengagumkan dan membuatkan saya
terasa amat kerdil dan tiada nilai.

Semoga roh beliau ditempatkan dalam golongan syuhada sebagaimana yang
dijanjikan oleh Allah s.w.t.

PERSOALANNYA, diri kita, keluarga dan anak-anak kita bagaimana? adakah
telah pasti terselamat dari seksa alam akhirat? sama-sama kita renungkan.

** gambar2 diambil ketika jenazah sampai di masjid sri petaling.

wassalam


Jasad yang mati tetapi masih hidup di sisi Rabbnya.
Gambar arwah Huzaifah tika hidupnya.