Saturday, July 10, 2010

TAK KATA MUDAH MALAH RUMIT ...CUBA BACA KOMEN@CATATAN

Isteri gagal kawal nafsu

Oleh ASMIZAN MOHD SAMIRAN, FIRDAUS SAHAT, SHAMRAN SARAHAN dan MOHD AZAM SHAH YAACOB

2010/07/11

KUALA LUMPUR: Angkara suami dayus, makin ramai wanita di negara ini menderita zahir dan batin selepas ditinggalkan suami bertahun-tahun lamanya tanpa sebab munasabah.
IKHTIAR...Sharhan mengubati pesakit yang ditinggalkan suami di Pusat Rawatan ISLAM Sinar Zamdurrani.
IKHTIAR...Sharhan mengubati pesakit yang ditinggalkan suami di Pusat Rawatan ISLAM Sinar Zamdurrani.

Ikuti gelora hidup empat wanita yang berkongsi nasib sama iaitu ditinggalkan suami tidak berhati perut, cuma pendekatan mereka mungkin berbeza dalam mengatasi kemelut perkahwinan.


LIZA, 28:
“HANYA Tuhan tahu betapa deritanya jiwa dan batin saya tidak dapat bersama suami selama enam tahun sejak bergelar isteri pada 2004.

Mungkin kerana perkahwinan kami atas dasar menurut kemahuan keluarga dan bukan kerana hubungan cinta, saya menjadi mangsa keadaan, dan enam tahun juga saya tidak mendapat belaian suami.

Kalau enam bulan saya boleh bertahan lagi (tidak bersetubuh bersama suami), tetapi bayangkan sehingga enam tahun dia tidak pernah menyentuh saya, malah menghilangkan diri tanpa khabar berita.

Wanita mana tidak dahagakan belaian lelaki, tambahan pula bila bersuami. Akibat tekanan perasaan, akhirnya saya gagal mengawal nafsu. Saya bertemu kembali bekas teman lelaki dan melakukan hubungan seks dengannya setiap kali bertemu.

Suami mula menjauhkan diri daripada saya selepas setahun mendirikan rumah tangga dan dia kini menetap di sekitar Johor Bahru, Johor.

Saya sedar tindakan mengadakan hubungan bersama bekas teman lelaki adalah salah, lagi pula dia sudah berumah tangga, tetapi saya menganggap suami punca segala kemelut itu berlaku.

Daripada apa yang dapat saya rasakan, dia (suami) seakan-akan sangat membenci saya. Kalau tidak inginkan saya sebagai isteri, mengapa tidak ceraikan saya, sebaliknya dia menghilang entah ke mana.

Saya sungguh menderita, hidup sendiri tanpa ada zuriat. Adakalanya apabila tidak bertemu bekas kekasih, saya terpaksa melakukan sesuatu untuk memuaskan keinginan batin. Ia memang menyakitkan jiwa saya.

Bagaimanapun, perbuatan saya mengadakan hubungan dengan lelaki lain dan pergolakan suami akhirnya sampai ke pengetahuan keluarga masing-masing.

Selepas berubat secara Islam di Sinar Zamdurrani bersama Ustaz Shahran Shafie, suami saya didakwa terkena sihir oleh bekas kekasihnya sehingga membuatkan dia membenci saya.

Saya insaf di atas dosa yang pernah dilakukan dan berharap dapat menyelamatkan kembali rumah tangga. Semuanya terpulang kepada suami, saya berharap dia dapat menerima saya sebagai isteri. Jika tidak, saya mahu dilepaskan.”


SHIMA, 32:
“TIGA tahun digantung tidak bertali, saya terpaksa bekerja keras untuk mencari rezeki menampung hidup bersama dua anak.

Malah kerana gagal menahan gelora nafsu akibat ketiadaan suami, saya sanggup melakukan sesuatu untuk memuaskan nafsu dan kadangkala terlanjur dengan teman lelaki.

Bagaimanapun jauh di lubuk hati, saya menyedari perkara itu mengundang dosa.

Saya sedar mengenai halal dan haram. Malah, saya dan teman lelaki juga bersedia untuk mendirikan rumah tangga, namun saya tidak boleh kerana masih terikat dengan suami.

Kali terakhir saya mendengar berita mengenainya ialah tiga tahun lalu. Itupun daripada seorang kawan yang mengatakan suami saya berkahwin lain. Selepas puas mencari, saya masih tidak menjumpai tempat mereka menetap.

Sebab itu, kerana dahagakan kasih sayang, saya mula mencari teman lelaki. Dua anak saya juga memerlukan perhatian dan kasih sayang seorang bapa. Alhamdulillah, saya menemui seorang lelaki yang sanggup menerima saya.

Apapun, saya masih berusaha mencari suami untuk mendapatkan kata putus daripadanya. Saya tidak pernah berhenti mencarinya. Lagipun saya tidak tahan menanggung azab digantung tidak bertali seperti ini. Wanita mana sanggup diperlakukan seperti ini?

Jika masih gagal mengesannya, saya akan mendapatkan khidmat nasihat jabatan agama Islam. Mungkin mereka ada cara untuk menyelesaikan perkara ini supaya saya tidak lagi bergelumang dengan dosa.”


ROZANA, 39:
“SUAMI saya ghaib sejak 2004. Mulanya saya mengakui sangat tertekan sehingga hampir gila, tetapi berkat doa dan sokongan berterusan daripada keluarga, sedikit demi sedikit saya bangkit meneruskan hidup.

Siapa tidak tertekan apabila suami yang dicintai hilang begitu saja. Selama 20 tahun kami hidup bahagia dan intim, tetapi suami kemudian meninggalkan saya tanpa alasan serta punca.

Saya menderita zahir dan batin. Saya terpaksa bekerja keras menyara diri dan empat anak selain terlalu rindukan suami yang dulunya selalu berada di sisi.

Suami keluar dari rumah pada Oktober 2004 untuk ke tempat kerja, tetapi selepas itu ghaib. Tiada perubahan ditunjukkan kerana kami sememangnya pasangan bahagia. Memang kami tidak hidup senang, tetapi saya rasa bukan itu alasan dia (suami) menghilangkan diri.

Nak kata dia ada perempuan lain, sepanjang hidup bersama saya, tidak pula dia menunjukkan kelakuan mencurigakan.

Yang mampu saya lakukan hanya membuat laporan polis dan selama beberapa bulan saya bersama ahli keluarga lain cuba mencari suami tetapi tidak berjaya.

Bukan saja saya, malah keluarga mentua dan rakan yang rapat dengannya tidak tahu di mana suami saya. Ketika itu saya tidak kuat menghadapi dugaan ini dan hanya mampu menangis.

Makan dan tidur tidak menentu. Anak pula saya biarkan bebas sampai ada kalanya mereka ponteng sekolah. Setahun saya seperti orang gila kerana kerap berkurung di bilik dan berkhayal.

Mujur adik beradik saya membantu. Mereka tolong jaga anak saya dan cuba memulihkan saya. Mereka sentiasa beri semangat dan bawa saya berubat.

“Mereka juga sentiasa mengingatkan saya supaya banyak melakukan ibadat dan berdoa supaya dikuatkan semangat bagi menempuh dugaan yang terpaksa dilalui.”


DIANA, 32:
“SAYA ditinggalkan suami hampir empat tahun. Saya akui sungguh menderita selepas suami menghilangkan diri sekitar 2007, tambahan pula saya terpaksa menanggung dua anak yang masih kecil, masing-masing berusia empat dan tiga tahun.

Saya ditinggalkan suami ketika anak kedua berusia tidak sampai setahun dan ketika itu saya terpaksa meminta bantuan keluarga untuk menyara hidup.

Bayangkan, bagaimana saya hendak menyara anak yang masih kecil itu seorang diri, saya pula tidak bekerja. Jalan mudah yang dapat saya fikirkan ketika itu adalah kembali ke pangkuan ibu bapa di kampung.

Hidup saya jadi tidak keruan, apalagi memikirkan sampai bila saya perlu bergantung hidup dengan keluarga. Suami saya langsung tidak dapat dihubungi, hidup matinya saya tidak tahu.

Sebagai isteri yang pernah menerima kasih sayang seorang suami, saya akui perasaan sungguh tertekan apabila memikirkan tuntutan batin yang tidak dapat dipenuhi.

Saya masih merindui suami walaupun ada kalanya sakit hati apabila memikirkan saya ditinggalkan tanpa khabar berita.

Ada juga rakan pernah mengusik, bolehkah saya hidup tanpa sentuhan lelaki. Bagi saya, soal seks dan tuntutan batin bukan lagi satu keutamaan.

Memang sebagai manusia biasa keinginan untuk dibelai lelaki itu sentiasa ada, tetapi apakan daya saya apabila dalam keadaan begini.

Buat masa ini saya hanya memikirkan soal anak, mereka lebih memerlukan saya ketika ini.”

  
Kejam jika tidak cerai


2010/07/11

KUALA LUMPUR: “Memang kejam jika lelaki membiarkan isteri digantung tidak bertali sedangkan mereka lagi tidak sehaluan,” kata Penasihat Majlis Agama Islam Negeri Johor, Datuk Noh Gadut (gambar), mengenai tindakan segelintir suami yang tidak mahu menceraikan isteri mereka walaupun kes perceraian itu dibawa ke mahkamah.
“Manusia yang diberi nafsu perlukan belaian. Dalam kes tuntutan cerai... jika terlalu lama, dikhuatiri boleh mengundang perkara tidak diingini, termasuk membabitkan maksiat dan zina.

“Perkara ini sebenarnya dilihat sebagai menzalimi wanita berkenaan, kerana turut menafikan hak wanita untuk mendapatkan keadilan,” katanya.

Beliau berkata, dalam konteks Islam, perceraian tidak digalakkan berikutan ia antara perkara dimurkai Allah, namun jika tidak dapat dielak, si suami perlu melepaskan isterinya bagi mengelak kezaliman.

“Perceraian kalau mengikut Islam sememangnya tidak digalakkan. Namun bagi kes membabitkan masalah rumah tangga yang tidak lagi boleh diselamatkan, cara terbaik adalah dengan melepaskan wanita itu.
“Buat apa menyimpan dan membiarkan mereka tergantung tidak bertali jika tidak mahu lagi menjadi isteri kita,” katanya.

Noh berkata, sebaik-baiknya setiap kes tuntutan perceraian yang dibuat seorang isteri perlu diselesaikan dalam tempoh kurang setahun, terutama bagi mengelak pandangan negatif terhadap badan agama terbabit.

Katanya, tempoh berkenaan bagi membolehkan pasangan berkenaan berfikir semula mengenai hubungan mereka selain sama-sama mencari penyelesaian terbaik.

“Justeru secara dasarnya, paling lama kes tuntutan cerai perlu diputuskan dalam tempoh enam bulan hingga satu tahun.

“Jika suami berdegil dan enggan menceraikan isterinya walaupun mereka tidak lagi serasi, mahkamah perlu membuat keputusan bagi mengelak sesetengah pihak menganggap mereka tidak mendapat keadilan,” katanya


Dera mental2010/07/11

KUALA LUMPUR: Tindakan suami meninggalkan isteri boleh diibaratkan sebagai tindakan mendera mental isteri mereka.
“Mereka tidak tahu perkahwinan adalah satu tuntutan dalam Islam dan bukan saja untuk menghalalkan perkongsian hidup semata-mata, tetapi juga satu ibadat.

“Apabila suami meninggalkan isteri tanpa sebab munasabah, mereka sebenarnya melanggar syariat dan ibadat perkahwinan itu. Ini sepatutnya tidak berlaku,” katanya.

Sementara itu, Pengasas Darul Ruqiyyah, Mohd Suhaimi Rozali berkata, ada kes isteri ditinggalkan suami tidak dapat diselesaikan kerana masalah membabitkan pendaftaran atau pengesahan perkahwinan pasangan terbabit.

Katanya, perkahwinan itu biasanya membabitkan pasangan kahwin lari yang menjalankan akad nikah di luar negara seperti di Thailand atau Indonesia.KOMEN


1.KENA SABAR DAN REDA SEBAB DAH JADI TAKDIR.
2.MUHASABAH DIRI MUNGKIN DATANG
DARI TINDAK TANDUK YANG SALAH DAHULU...
3.MOHON CERAI TAKLIK JIKA ADA..KALAU NIKAH DI LUAR NEGERI KENA DAFTAR PENIKAHAN DULU....DAN ADA CERAI TAKLIK DIBUAT SEMASA NIKAH...
4.BANYAKKAN TAUBAT DAN SOLAT SUNAT TAUBAT DAN MEMOHON KEMUDAHAN UNTUK MENYELESAI MASALAH GANTUNG TAK BERTALI NI..
DOA DLM HATI DALAM SUJUD2 SOLAT.
5.MOHON ALLAH BALAS SUAMI ITU SETIMPAL DENGAN KEJAHATANNYA...
6.CARI GURU AGAMA YANG AMANAH SERTA TAQWA MINTA NASIHAT DARINYA.
7.PASTU TAWAKAL....SEGALA KESUSAHAN DAN PENDERITAAN ITU MERUPAKAN KIFARAH DOSA ATAU UNTUK NAIKKAN DARJAT DI SISI ALLAH SWT...

LAWAK2.....ADAKAH DENGAN TAK IKUT HUKUM ALLAH KERANA KERJAYA...CONTOH ..TAK TUTUP AURAT YANG WAJIB TU....TAK MEMENTING DIRI...NAMANYA

Bersama Selebriti: 'Jangan penting diri'


2010/07/11

DIANA menyuap kek ke mulut seorang warga emas ketika  lawatan ke Rumah Sejahtera Taman Bahagia, Marang, Terengganu.
DIANA menyuap kek ke mulut seorang warga emas ketika lawatan ke Rumah Sejahtera Taman Bahagia, Marang, Terengganu.
Diana kesal ada anak hantar orang tua ke rumah kebajikan

SEJAK akhir-akhir ini, kisah duka membabitkan anak mengabaikan ibu bapa hingga dibiar hidup di rumah kebajikan dipaparkan media. Terbaru, nasib warga tua, Jaafar Ali, 85, yang ‘dibuang’ ahli keluarga ke sebuah rumah jagaan orang tua swasta milik bukan Islam di Pulau Pinang mencetuskan tanda tanya, apa sudah berlaku kepada masyarakat hari ini? Di mana silapnya si anak atau ibu bapa ketika mendidik mereka? Ikuti temu bual wartawan Berita Minggu, RAJA NURFATIMAH MAWAR MOHAMED dengan artis muda, Diana Danielle mengenai trend membimbangkan ini.

Apa reaksi pertama anda apabila membaca kisah sedemikian?


Saya kecil hati membaca berita seorang warga tua dibuang ke rumah jagaan orang tua bukan Islam. Anaknya tidak terfikir agaknya bapanya nak makan apa, halal ke makanan di situ?

Saya tahu rumah orang tua berkenaan mungkin prihatin kerana sanggup menumpangkan seorang warga tua beragama Islam, tetapi kita yang beragama Islam tidak seharusnya bertindak begitu.

Persoalannya, kenapa perlu hantar ke rumah orang tua bukan Islam? Tidak ada rumah orang tua Islam lagi ke sedangkan ahli keluarganya mampu.

Mereka susah sangat ke sampai bertindak sedemikian atau mereka tiada sanak saudara lain yang boleh berbincang? Di mana keprihatinan masyarakat Islam sekelilingnya?
Saya yakin masyarakat kita mungkin lebih prihatin dan ambil berat untuk membantu menyelesaikan masalah keluarga itu. Saya sangat marah, sedih dan tak percaya dengan apa yang berlaku.

Apakah wajar insan yang selama ini menjaga kita, sebaliknya dibiarkan hidup menumpang di rumah kebajikan?

Perkara begini tak boleh berlaku. Saya tidak merelakan perkara ini berlaku dan saya masih ingat ketika pergi ke rumah orang tua di Terengganu, hati saya cukup tersentuh. Mereka kesunyian, jauh sekali mendapat belaian manja dan kasih sayang anak.

Lebih memalukan pekerja rumah orang tua yang menjaga mereka dengan baik, memberi mereka kasih sayang dan bersengkang mata menjaga bila mereka jatuh sakit dan bukan anak mereka.

Pada pandangan anda, apakah faktor yang menyumbang perpecahan keluarga sedemikian sehingga merenggangkan kasih sayang antara ibu bapa dan anak?

Selalunya, alasan yang saya dengar ialah masalah kewangan dan masalah tiada masa untuk menjaga orang tua. Masing-masing lebih mementingkan diri sendiri dan tidak memikirkan perasaan orang tua mereka.

Bila anak terlalu sibuk dengan kerja dan tiada masa untuk mengatur hari mereka, mungkin mereka rasa susah untuk menjaga ibu bapa, lalu menghantar mereka ke rumah jagaan orang tua.

Tetapi jika kita ingat yang kita juga akan tua suatu hari nanti, mungkin kita akan fikir sepuluh kali untuk menghantar ibu bapa ke rumah orang tua. Fikirkan jika perkara ini berlaku pada kita.

Apakah peranan ibu bapa dan anak bagi mengukuhkan perhubungan itu supaya kemesraan itu berkekalan? Apa nasihat anda kepada mereka?

Perhubungan antara ibu bapa dan anak perlu dimulakan dari kecil. Anak tidak boleh dibiarkan membesar dengan tiada ikatan kekeluargaan. Ibu bapa mesti meluangkan masa dengan anak sekurang-kurangnya seminggu sekali.

Bagaimana pula dengan peranan masyarakat dan kerajaan, seperti sekolah dalam menyuburkan budaya kasih sayang sesama ahli keluarga serta antara yang muda dengan warga tua?

Saya rasa kerajaan perlu mengutamakan kehidupan berkumpulan dan memberi bantuan pada keluarga yang memerlukan wang untuk menjaga ibu bapa mereka. Perjumpaan antara ibu bapa dengan pihak sekolah juga jangan dibuat untuk mengadakan mesyuarat saja. Perjumpaan mesti membabitkan anak dan perayaan antara masyarakat setempat. Bukan kerajaan dan sekolah saja perlu menyemaikan budaya kasih sayang, media massa juga perlu menerapkan unsur begini supaya ibu bapa sedar pentingnya meluangkan masa bersama keluarga bagi mengeratkan kemesraan dan perhubungan. Begitu juga pihak yang terbabit secara langsung dengan masyarakat seperti stesen televisyen, drama mahupun dan filem mesti lebih ke arah rancangan kekeluargaan.

Kita mesti selalu menyebarkan kasih sayang dengan lebih banyak dan menyedarkan masyarakat bertapa pentingnya untuk menjaga perhubungan keluarga.

Anda sendiri, sudah pasti tidak sunyi daripada perselisihan dengan ibu. Siapakah yang sering beralah dan apakah yang sering anda lakukan bagi memperbetulkan keadaan?

Kalau ada benda yang mama atau saya tak setuju, selalunya saya akan melihat dari pandangan mama, dan mama juga akan melihat dari hujah dan luahan hati saya. Kami anak beranak memang jenis yang suka berterus-terang. Jika ada masalah, luahkan. Lepas itu, kami berkompromi dan memeluk antara satu sama lain. Keadaan akan jadi seperti sedia kala.

Seperti yang diketahui, anda dan ibu amat akrab. Bagaimana anda dapat memupuk perhubungan mesra sedemikian?

Saya dengar cakap mama dan mama dengar cakap saya. Kami berbincang dan menghormati keputusan yang sepatutnya dicapai. Kadang kadang, mama biarkan saya berfikir sendiri mana yang baik dan mama sering menyuruh saya ke rumah sanak saudara dan bermalam bersama sepupu supaya persahabatan kekal erat. Kalau mama sakit, saya pasti akan menjaga mama, begitu juga kalau saya sakit, mama pasti tidak tidur malam menjaga D dan adik. Saya juga dengar nasihat kawan baik. Kawan saya adalah kawan mama. Sebulan sekali, saya dan mama akan berkumpul bersama kawan atau sanak saudara yang rapat. Mereka selalu menasihati dan menyayangi saya, jadi saya rasa adalah bertanggungjawab untuk sentiasa menghormati dan memupuk kemesraan kerana saya sudah diajar sejak kecil menghormati ibu, saudara dan kawan-kawan.

Apakah yang sering dilakukan bagi menghargai ibu atau bapa tersayang?

Peluk dan cium mereka tak kira di mana kita berada. Hubungi selalu jika berjauhan walau keluar dengan teman-teman. Keluar bersama pergi makan bersama kawan dan saudara rapat. Jika ada masalah, berterus-teranglah dengan mereka, sebelum bercakap dengan orang lain. Perkara begini akan membuat perhubungan menjadi rapat dan kita sering memerlukan antara satu sama lain.

HANYA SATU SOALAN SAJA

ADAKAH  WAJAR KITA MELANGGAR HUKUM ALLAH...SETELAH KITA DIHIDUPKAN DIDUNIA INI...DAN SETELAH MENERIMA NIKMATNYA YANG TAK TERHITUNG BANYAKNYA...

INGAT KITA PASTI MATI....

AKTIVITI BEGINI MUNGKIN SEKALI DENGAN KEGIATAN ZINA...INI SEMUA MENGUNDANG MUSIBAH ...SEMUA ORANG KENA JIKA MUSIBAH ALLAH TURUNKAN...

Serbu pusat urut guna wanita Siam2010/07/10

KUALA LUMPUR: Dua premis yang asyik menjalankan kegiatan urut tradisional menggunakan warga Thailand terkejut apabila diserbu penguat kuasa Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ).
BERHIBUR...dua pekerja wanita dan pelanggan di pusat hiburan yang 
diserbu, semalam.
BERHIBUR...dua pekerja wanita dan pelanggan di pusat hiburan yang diserbu, semalam.
SITA...minuman keras yang disita, semalam.
SITA...minuman keras yang disita, semalam.
Pemilik premis terbabit yang dipercayai menjalankan perniagaan tanpa lesen tergamam apabila premis mereka diserbu sebelum penguat kuasa menyita peralatan mengurut termasuk tilam dan bantal.
Pegawai Perhubungan Awam MPAJ, Norhayati Ahmad, berkata dua premis terbabit beroperasi di Jalan Pandan Indah dan Pandan Perdana diambil tindakan mengikut Undang-Undang Kecil Pusat Kecantikan dan Penjagaan Kesihatan MPAJ 2007.

Katanya, pemilik boleh dikompaun RM1,000 kerana tidak mempunyai lesen dan menyalahguna premis mereka dengan melakukan kegiatan urut.

“Kami mengambil tindakan tegas kepada premis yang menjalankan operasi tanpa lesen kerana ia menyalahi undang-undang,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Dalam perkembangan lain, MPAJ mengadakan operasi pusat hiburan yang berselindung di sebalik pusat latihan nyanyian di Taman Pandan Indah yang tidak mempunyai lesen.

Norhayati berkata, pusat hiburan itu diserbu kerana pemilik hanya membuat permohonan bagi mendapatkan lesen pusat nyanyian, tetapi belum diluluskan MPAJ.

“Ketika serbuan, terdapat beberapa pelanggan berhibur yang dilayan dua pekerja wanita.

“Kami mengambil tindakan mengikut Seksyen 6, Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan (Selangor) 1995 Pindaan 2001 dengan menyita peralatan hiburan dan minuman keras di premis terbabit,” katanya.

Menurutnya, pemilik boleh dikompaun RM25,000 kerana menyalahi undang-undang.

Sehubungan itu Norhayati meminta orang ramai yang mempunyai maklumat premis beroperasi tanpa lesen supaya bekerjasama dengan menghubungi talian 03-42968100 yang beroperasi 24 jamSiang halal, malam haram

Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin

2010/07/10

KUALA LUMPUR: Siang kerja sebagai jurujual, pembantu kedai makan, salun dan tukang jahit, tetapi tiba waktu malam, mereka menjual tubuh bagi meraih pendapatan sampingan walaupun kadar perkhidmatan ditawarkan serendah RM30.
Mereka yang dianggap ‘ayam pencen’ lebih banyak dilanggani warga asing. Bagaimanapun, petang kelmarin, pusat yang menjadi tempat mereka menambah pendapatan di sebuah bangunan di Jalan Silang, di sini diserbu Bahagian Jenayah Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap (D7) Ibu Pejabat Polis (IPK) Kuala Lumpur.
Dalam operasi itu, tujuh wanita tempatan berusia 22 hingga 49 tahun ditahan kerana terbabit dalam kegiatan tidak bermoral.

Menurut sumber polis, operasi dilakukan atas maklumat awam dan risikan pihaknya.

“Ketika serbuan, lebih tujuh wanita tempatan sedang duduk menunggu pelanggan sambil berbual kosong.

“Kebanyakan mereka ‘bersidai’ di hadapan pintu bilik yang hanya dibuat dari papan lapis. Terdapat hampir 20 bilik siap dengan katil yang dijadikan lokasi pelanggan memuaskan nafsu dalam bangunan itu,” katanya.

Menurutnya, pihaknya menahan tujuh wanita tempatan termasuk seorang yang sedang berasmara dengan seorang lelaki warga Nepal.

“Siasatan awal mendapati kebanyakan pelacur berkenaan tidak menjual tubuh sepenuh masa, sebaliknya ada antara mereka bergiat secara sambilan. “Antara mereka yang diberkas turut bekerja sebagai tukang jahit, jurumekap, pembantu kedai makan, jurujual, juruwang, pendandan salun dan pekerja kedai cermin mata.

“Besar kemungkinan mereka mahu menambahkan pendapatan bulanan sebagai pelacur sambilan. “Hasil siasatan mendapati mereka mampu memperoleh pendapatan tidak kurang RM200 sehari,” katanya.

Katanya, polis yang melakukan pemeriksaan lanjut turut menemui 100 kondom, losyen pelincir dan dua buku nota yang mencatatkan jumlah pendapatan hasil kegiatan pelacuran harian itu.

“Tujuh pelacur itu ditahan dan dibawa ke balai polis untuk tindakan lanjut,” katanya

Sementara itu dalam operasi berasingan, tiga wanita warga China diberkas selepas dikesan cuba melarikan diri dan bersembunyi di bahagian tangki air sebuah bangunan di Jalan Pudu, di sini.

Dalam operasi kira-kira jam 4 petang itu, polis D7 Kuala Lumpur terlebih dulu melakukan intipan sekumpulan wanita warga China yang cuba menawarkan seks kepada orang ramai.

Difahamkan, suspek yang menyedari kehadiran polis kemudian melarikan diri ke tingkat paling atas bangunan terbabit sebelum menyembunyikan diri di dalam tangki air.Pil perlu dikawal2010/07/10

KUALA LUMPUR: Pil atau cecair yang diperakui berkesan untuk binatang seperti khinzir tidak wajar di cuba ke atas manusia, malah pengambilannya juga sangat bertentangan berikutan dirumus khas untuk kegunaan haiwan.
Berikutan itu, tindakan segelintir pihak menggunakan pil dan cecair menggalakkan babi mengawan sebagai ubat yang didakwa mampu merangsang keinginan seks wanita, disifatkan terlalu mengikut fantasi yang cenderung membunuh diri.
Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Dr Maamor Osman (gambar) berkata, beliau percaya pihak yang mempunyai stok pil itu diperoleh secara tidak sah atau seludup dari negara luar.

Bagaimanapun, beliau yang juga pemilik klinik perubatan di Ampang tidak menolak kemungkinan terdapat pihak yang menghasilkan bahan perangsang seks itu secara persendirian untuk dijual di pasaran gelap.

“Banyak kemungkinan boleh diandaikan mengenai cara pil ini diperoleh, tetapi sekarang bukan masa nak mempersoalkannya kerana kita kini mahu mencari penyelesaian terbaik mengelak pengambilannya berleluasa.

“Satu cara adalah dengan menguatkuasakan pemeriksaan di pintu sempadan negara supaya dalang yang membawa masuk pil begini ditangkap, selain memperketatkan mekanisme pengeluaran ubat ini.

“Ini bererti hanya doktor veterinar dan mereka yang mempunyai surat kebenaran boleh memiliki pil babi mengawan dan bahan itu dijadikan bahan dikawal kerajaan,” katanya ketika dihubungi, di sini semalam.

Beliau mengulas laporan muka depan Harian Metro semalam mengenai segelintir lelaki kasanova menjadikan pil dan cecair yang biasanya untuk menggalakkan babi mengawan sebagai senjata utama memerangkap wanita hingga boleh dibawa ke bilik tidur.

Lelaki hidung belang itu biasanya memasukkan bahan perangsang seks berkenaan dalam minuman kotak tanpa disedari gadis yang menjadi sasaran.

Selepas mangsa meneguk air berkenaan, mereka tiba-tiba terangsang melakukan hubungan seks, sekali gus memudahkan jantan buas itu memuaskan nafsu.

Lebih menakutkan apabila wanita yang pernah tertelan bahan itu akan menjadi ketagih dan terus mahu melakukan hubungan seks.

Dr Maamor berkata, beliau bimbang mereka yang ketagih ubat itu akan berdepan masalah kesihatan termasuk kemungkinan rosak buah pinggang dan hati.

NI KESAN BUAT BENDA YANG DILARANG AGAMA...NAK KAHWIN BUAT CARA NAK KAHWIN..IKUT PERATURAN AGAMA

Sayang jadi berang

Oleh Mohd Harzrul Aminuddin dan Ahmad Ismail

2010/07/10

SEGAMAT: Perkataan “Iye ke!!! Awak Sayang Saya” yang tertera pada baju dipakai seorang wanita sepatutnya menjadi ayat romantis bagi mencairkan hati teman lelaki, namun keadaan menjadi sebaliknya apabila dia nyaris terkorban selepas kekasihnya cuba membakar baju dipakainya.
BAHANA CINTA GELAP...Abdul Majid   menunjukkan baju tertera 
ayat-ayat cinta yang nyaris menyebabkan seorang wanita dibakar 
hidup-hidup.
BAHANA CINTA GELAP...Abdul Majid menunjukkan baju tertera ayat-ayat cinta yang nyaris menyebabkan seorang wanita dibakar hidup-hidup.
Teman lelaki wanita itu yang sudah berkahwin gagal mengawal perasaan dalam satu pertengkaran selepas makan malam sebelum mencurahkan petrol ke badan mangsa yang berusia 24 tahun. Dia dikatakan hampir menyalakan pemetik api sebelum mangsa melarikan diri.

Dalam kejadian di Bandar Baru Segamat di sini, kira-kira jam 1.20 pagi Rabu lalu, lelaki itu hampir membakar kekasihnya hidup-hidup selepas bertengkar mengenai hubungan gelap yang dikhuatiri diketahui isterinya.

Difahamkan, mangsa, seorang kerani berkenalan dengan lelaki terbabit sejak beberapa bulan lalu, namun memutuskan hubungan kerana mengetahui buah hatinya sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak.

Terdahulu, suspek mengatur temu janji makan malam bagi menyelesaikan perkara terbabit.

Pada pertemuan di sebuah kedai di sini, mangsa nekad memutuskan hubungan, tetapi lelaki itu cuba memujuk wanita terbabit

Suspek yang juga berusia 24 tahun dan bekerja sebagai kakitangan kerajaan pada mulanya akur dengan keputusan wanita terbabit selepas mangsa mengugut mahu memberitahu mengenai hubungan mereka berdua kepada isterinya.

Sebaik selesai makan malam, suspek mahu menghantar mangsa pulang ke rumah, namun berlaku perang mulut antara mereka

Difahamkan, pertengkaran itu antaranya membabitkan baju dipakai mangsa yang tertera perkataan `Iye ke awak sayang saya’.

Suspek memberhentikan kereta Perodua Kancil dinaikinya di satu tempat terpencil dan mengambil sebotol petrol lalu menyimbahnya ke seluruh badan mangsa.

Mangsa melarikan diri dalam keadaan kuyup dibasahi petrol ketika pemetik api dinyalakan suspek terpadam.

Wanita itu ditemui orang awam sebelum dihantar ke balai polis untuk melaporkan kejadian itu seterusnya dibawa ke Hospital Segamat untuk rawatan susulan.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Abdul Majid Mohd Ali berkata, sepasukan anggota polis dihantar bagi mengesan suspek sebelum menahannya kira-kira lima minit selepas kejadian dilaporkan.

“Polis merampas botol yang dipercayai digunakan suspek untuk mengisi petrol di belakang tempat duduk kenderaan dinaikinya. Pemetik api yang digunakan dalam cubaan membakar mangsa juga ditemui,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Friday, July 9, 2010

ISLAM KEMBALI DAGANG....MAKHLUK YANG ALLAH CIPTA LAGI HEBAT KUASANYA...MAKA KITA TUNGGU SAJA HUKUMAN ALLAH DI AKHIRAT

DUNIA


Iran batal rejam sampai
mati terhadap wanitaSAKINEHLONDON - Pemerintah Iran semalam mengumumkan untuk tidak melaksanakan hukuman rejam sehingga mati ke atas seorang wanita negara itu, Sakineh Mohammadi-Ashtiani kerana melakukan perzinaan ekoran bantahan masyarakat antarabangsa, lapor sebuah akhbar semalam.
Satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Pejabat Kedutaan Republik Islam itu di London menjelaskan, berdasarkan maklumat daripada pihak berkuasa kehakiman di Iran, Sakineh yang berumur 43 tahun tidak akan direjam sampai mati.
Namun, kenyataan itu tidak menyatakan sama ada hukuman ke atas wanita tersebut akan diganti atau dia bakal digantung sampai mati.
Sakineh mengaku pernah berzina dengan dua lelaki pada 2006.
Sebuah kumpulan hak asasi manusia, Amnesty Intenational menyatakan, wanita itu yang mempunyai dua orang anak, Farideh berumur 16 tahun dan Sajad berusia 20 tahun telah dijatuhkan hukuman oleh sebuah mahkamah syariah di bandar Tabriz, di utara Iran pada Mei 2006.
Dia telah menjalani hukuman sebat sebanyak 99 kali ketika beberapa buah negara Barat yang diketuai Amerika Syarikat (AS) dan Britain merayu hukuman itu diketepikan. - Agensi

MENGAKU DAH...AHLI MAKSIAT DIBELA...NI ZAMAN SEKARANG...PENCEGAH MUNGKAR DI CAP FANATIK DLL...ADAKAH? HUKUM ALLAH AKAN DIJALANKAN

DUNIA


Cut Tari mengaku dia dalam video seksCUT TARIJAKARTA - Hotman Paris Hutapea yang merupakan peguam bela pengacara televisyen terkenal Indonesia, Cut Tari menyatakan anak guamnya sudah mengaku kepada penyiasat polis bahawa dia merupakan wanita yang melakukan hubungan seks dalam satu klip video lucah melibatkan lelaki mirip penyanyi Ariel Peterpan, lapor sebuah akhbar semalam.
"Semasa BAP (soal siasat polis), kami menerangkan bahawa dia (Cut Tari) dalam video itu, (Cut Tari) mengaku bahawa yang melakukan hubungan seks itu," kata Hotman ketika dihubungi beberapa wartawan.
Hotman menyatakan bahawa pengakuan itu baru dinyatakan kepada wartawan. Menurutnya, seperti diketahui bahawa Cut Tari telah disenaraikan polis sebagai suspek yang terlibat dalam kes video seks itu secara rasminya semalam.
"Sejak hari Isnin lalu (Cut Tari) sudah menjadi suspek. Kami tidak membuat pengumuman kepada orang awam kerana kami tidak mahu mendahului polis," katanya. Kelmarin, Cut Tari membuat pengumuman mengejut apabila dia menangis semasa membuat permohonan maaf kepada rakyat Indonesia termasuk kepada Presiden Susilo Bambang Yudhoyono kerana mencetuskan berita yang menggemparkan berhubung penglibatan seorang wanita miripnya dalam satu klip video seks melibatkan lelaki mirip Ariel Peterpan. Menurut Hotman, Cut Tari tidak mengetahui bahawa aksi seksnya bersama lelaki mirip Ariel Peterpan telah dirakamkan.
"Tetapi, dia (Cut Tari) tidak pernah mengetahui siapa yang merakamkan dan yang menyebarkan rakaman itu. Dia (Cut Tari) tidak pernah melihat rakaman itu. Dia tidak pernah menyimpan dan mengedarkan (rakaman tersebut)," kata Hotman. - AgensiDUNIA


Ariel perlu lindungi Luna Maya - Peguam

JAKARTA - Peguam bela Cut Tari, Hotman Paris Hutapea, menyatakan anak guamnya itu meminta penyanyi Ariel Peterpan melindungi aktres Luna Maya selepas mereka melakukan hubungan seks, lapor sebauh akhbar semalam.
Menurutnya, Cut Tari yang pernah bersuami pernah menjalin hubungan dengan Ariel.
"Kata klien saya (Cut Tari), memang benar Ariel yang melakukan hubungan seks jadi dia (Ariel) harus wajib melindungi ceweknya (Luna Maya). Masa manisnya (Luna Maya) sudah diambil," kata Hotman. Luna Maya merupakan kekasih Ariel Peterpan manakala Cut Tari ialah bekas teman wanita Ariel. - Agensi
DUNIA


Luna Maya akhirnya jadi suspek

JAKARTA - Selepas penyanyi Ariel Peterpan ditahan, pengacara terkenal, Luna Maya juga akhirnya menjadi suspek dalam kes video lucah bersama Cut Tari, lapor sebuah akhbar semalam.
Menurut seorang pegawai polis, Ito Sumardi, Luna Maya dan Cut Tari akan dikenakan siasatan di bawah Pasal 282 berhubung perbuatan tatasusila dan Pasal 55 kerana penglibatan mereka dalam video berkenaan.
Ketiga-tiga selebriti itu sebelum ini menggemparkan Indonesia kerana pelakon video lucah tersebut mirip wajah mereka.
Satu klip video menunjukkan seorang lelaki mirip Ariel sedang melakukan hubungan seks dengan seorang wanita memiliki wajah seperti Luna Maya.
Terdapat satu lagi klip video yang menunjukkan lelaki yang mempunyai wajah mirip Ariel turut melakukan hubungan seks dengan wanita yang memiliki wajah seperti Cut Tari. - Agensi

BERKENAAN BATU ISRAK MIKRAJ

Image

Batu Tergantung

Keterangan : Bukti kebesaran Allah SWT batu tempat duduk Nabi Muhammad SAW sewaktu Israk Mikraj sampai kini masih tetap terapung di udara. Pada saat Nabi Muhammad hendak Mikraj batu tersebut nak ikut bersama, tetapi Nabi SAW menghentakkan kakinya pada batu tersebut, maksudnya agar batu tersebut tidak dibenarkan ikut.
Kisah Israk Mikraj Nabi Muhammad SAW tentang batu gantung tersebut yang berada dalam masjid Umar (Dome of the Rock) di Lingkungan Masjidil AL AQSA di Yarusalem (Baitulmuqadis) .

Foto ini dari seorang hamba Allah sewaktu melawat Al Aqsa (yg sebenarnya) di Jerusalem, Subhanallah ... !! Foto ini dapat dibolosi kerana tidak diketahui oleh pihak Israel yang berkawal dan menjaga tempat tersebut dengan ketat.


--------------
membongkar kebenaran...........

Gambar diatas sudah tersebar dengan luas di internet. banyak pihak menyatakan
yang batu ni adalah batu yang nak ikut Nabi Muhammad S.A.W semasa israk dan mikraj.
Banyak artikel-artikel mengenai 'Dome of The Rock' memaparkan imej batu ni. Namun
tidak dapat dipastikan samada penulis tersebut adalah orang Islam atau beragama lain.
Penulis artikel tersebut telah mengaitkan batu tersebut dengan kisah Isra' dan Mi'raj
Rasulullah s.a.w. sedangkan lokasi batu itu pun tidak diketahui di mana, dan tidak pula
diketahui siapa yang telah menangkap gambar itu.


Sebenarnya, bagi mereka yang berpengalaman mengedit foto, dia boleh mengedit gambar batu menjadi
seolah-olah terapung dengan menggunakan teknik superimpose. Tapi kenapa mereka sanggup
melakukan pekara sedemikian? Apakah tujuan sebenar mereka?

Di Baitul Maqdis, khasnya di tempat yang dinamakan Haram As-Sharif, terletak Masjidil Aqsa
iaitu kiblat pertama bagi orang-orang Islam sebelum kiblat dialihkan oleh Allah ke arah Ka'abah
di Makkah. Di sana juga ada sebuah batu besar (panjangnya 56 kaki dan lebarnya 42 kaki)
terletak dalam satu binaan berkubah yang dipanggil Qubatul Sakhra' atau 'Dome of The Rock'.

Batu itu berbentuk hampir separuh bulatan dan di tengah-tengah batu ini terdapat
satu lubang yang turun ke bawah menuju ke sebuah gua kecil yang dipanggil "Gua Arwah".
Pada masa pemerintahan Khalifah Umar Al-Khattab r.a. kawasan batu itu dikepung dengan
mendirikan sebuah masjid berbentuk bulat dan senibinanya direka khas oleh seorang akitek Greek.
Pada masa pemerintahan Abdul Malik ibn Marwan iaitu Khalifah Ke 10,
masjid itu telah dibangunkan semula serta dinamakan Masjid Qubatul Sakhra'
(Dome of The Rock), setinggi 10 meter dan diameter 20 meter.

Ada cerita yang mengatakan bahawa batu ini terangkat ke atas ketika Rasulullah melepaskan
kaki Baginda dari batu ini untuk melakukan Mi'raj ke Sidratul Muntaha. Batu ini dikatakan ingin
mengikut Rasulullah waktu Mi'raj tetapi ditahan oleh malaikat Jibril. Bekas tapak tangan Jibril
dikatakan masih ada di sana.

Menurut Sayyid Muhammad bin Alwi Al-Maliki, ulama Masjidil Haram di Makkah, mereka yang
berkata bahawa batu ini tergantung di antara langit dan bumi adalah tidak benar kerana kisah
ini tidak tersebut dalam Al-Qur'an atau dalil-dalil hadis yang kuat. (Bait Al-Maqdis, Masjid Al-Aqsa
dan Batu Bergantung oleh Syed Hassan Muhammad Al-Attas)

Kejadian batu itu cuba terbang mengikut Nabi Muhammad S.A.W. semasa israk dan mikraj,
setelah dikaji semula berdasarkan kepada hadis-hadis sahih, perkara itu tidak benar. Ia
hanya bersumber dari Yahudi (dongeng Israiliyyat). Batu itu sebenarnya tidak terapung.

Menurut Prof Dr Tala'at Muhamad Afifi, dari Universiti al-Azhar:
وقبة الصخرة ليست معلقة بالهواء كما ورد في السؤال وإنما لها حافة تمتد بعيداً عن قاعدتها بحيث يتخيل الشخص أنها معلقة.

"Qubatul Sakhra' itu bukanlah terapung diatas udara sebagaimana yang dinyatakan
didalam soalan, akan tetapi hujungnya luas dari tapaknya yang menjadikan ianya tergantung".

Maknanya, batu itu mempunyai bahagian atas yang lebih besar dari bawah menjadikannya
seolah2 terapung. Kesimpulannya, cerita Batu yang tergantung itu merupakan cerita-cerita
Israiliyyat. Dikatakan bahawa orang Yahudi sengaja ingin mewarwarkan mengenai
Qubatul Sakhra' agar orang Islam dapat melupakan Masjid Al-Aqsa yang dipercayai merupakan
tapak masjid yang dibina oleh Nabi Sulaiman yang ingin mereka kuasai.


Image

Image

ISRAK MIKRAJ 27 REJAB


Peristiwa Israk Mikraj

1. Sebelum Israk dan Mikraj

Rasulullah S. A. W. mengalami pembedahan dada / perut, dilakukan oleh malaikat Jibrail dan Mika'il. Hati Baginda S. A. W.. dicuci dengan air zamzam, dibuang ketul hitam ('alaqah) iaitu tempat syaitan membisikkan waswasnya. Kemudian dituangkan hikmat, ilmu, dan iman. ke dalam dada Rasulullah S. A. W. Setelah itu, dadanya dijahit dan dimeterikan dengan "khatimin nubuwwah". Selesai pembedahan, didatangkan binatang bernama Buraq untuk ditunggangi oleh Rasulullah dalam perjalanan luar biasa yang dinamakan "Israk" itu.

2. Semasa Israk (Perjalanan dari Masjidil-Haram ke Masjidil-Aqsa):

Sepanjang perjalanan (israk) itu Rasulullah S. A. W. diiringi (ditemani) oleh malaikat Jibrail dan Israfil. Tiba di tempat-tempat tertentu (tempat-tempat yang mulia dan bersejarah), Rasulullah telah diarah oleh Jibrail supaya berhenti dan bersembahyang sebanyak dua rakaat. Antara tempat-tempat berkenaan ialah:

i. Negeri Thaibah (Madinah), tempat di mana Rasulullah akan melakukan hijrah. ii. Bukit Tursina, iaitu tempat Nabi Musa A. S. menerima wahyu daripada Allah; iii. Baitul-Laham (tempat Nabi 'Isa A. S. dilahirkan);

Dalam perjalanan itu juga baginda Rasulullah S. A. W. menghadapi gangguan jin 'Afrit dengan api jamung dan dapat menyasikan peristiwa-peristiwa simbolik yang amat ajaib. Antaranya :

§ Kaum yang sedang bertanam dan terus menuai hasil tanaman mereka. apabila dituai, hasil (buah) yang baru keluar semula seolah-olah belum lagi dituai. Hal ini berlaku berulang-ulang. Rasulullah S. A. W. dibertahu oleh Jibrail : Itulah kaum yang berjihad "Fisabilillah" yang digandakan pahala kebajikan sebanyak 700 kali ganda bahkan sehingga gandaan yang lebih banyak.

§ Tempat yang berbau harum. Rasulullah S. A. W. diberitahu oleh Jibrail : Itulah bau kubur Mayitah (tukang sisir rambut anak Fir'aun) bersama suaminya dan anak-anak-nya (termasuk bayi yang dapat bercakap untuk menguatkan iman ibunya) yang dibunuh oleh Fir'aun kerana tetapt teguh beriman kepada Allah (tak mahu mengakui Fir'aun sebagai Tuhan).

§ Sekumpulan orang yang sedang memecahkan kepala mereka. Setiap kali dipecahkan, kepala mereka sembuh kembali, lalu dipecahkan pula. Demikian dilakukan berkali-kali. Jibrail memberitahu Rasulullah: Itulah orang-orang yang berat kepala mereka untuk sujud (sembahyang).

§ Sekumpulan orang yang hanya menutup kemaluan mereka (qubul dan dubur) dengan secebis kain. Mereka dihalau seperti binatang ternakan. Mereka makan bara api dan batu dari neraka Jahannam. Kata Jibrail : Itulah orang-orang yang tidak mengeluarkan zakat harta mereka.

§ Satu kaum, lelaki dan perempuan, yang memakan daging mentah yang busuk sedangkan daging masak ada di sisi mereka. Kata Jibrail: Itulah lelaki dan perempuan yang melakukan zina sedangkan lelaki dan perempuan itu masing-masing mempunyai isteri / suami.

§ Lelaki yang berenang dalam sungai darah dan dilontarkan batu. Kata Jibrail: Itulah orang yang makan riba`.
§ Lelaki yang menghimpun seberkas kayu dan dia tak terdaya memikulnya, tapi ditambah lagi kayu yang lain. Kata Jibrail: Itulah orang tak dapat menunaikan amanah tetapi masih menerima amanah yang lain.

§ Satu kaum yang sedang menggunting lidah dan bibir mereka dengan penggunting besi berkali-kali. Setiap kali digunting, lidah dan bibir mereka kembali seperti biasa. Kata Jibrail: Itulah orang yang membuat fitnah dan mengatakan sesuatu yang dia sendiri tidak melakukannya.

§ Kaum yang mencakar muka dan dada mereka dengan kuku tembaga mereka. Kata Jibrail: Itulah orang yang memakan daging manusia (mengumpat) dan menjatuhkan maruah (mencela, menghinakan) orang.

§ Seekor lembu jantan yang besar keluar dari lubang yang sempit. Tak dapat dimasukinya semula lubang itu. Kata Jibrail: Itulah orang yang bercakap besar (Takabbur). Kemudian menyesal, tapi sudah terlambat.

§ Seorang perempuan dengan dulang yang penuh dengan pelbagai perhiasan. Rasulullah tidak memperdulikannya. Kata Jibrail: Itulah dunia. Jika Rasulullah memberi perhatian kepadanya, nescaya umat Islam akan mengutamakan dunia daripada akhirat.

§ Seorang perempuan tua duduk di tengah jalan dan menyuruh Rasulullah berhenti. Rasulullah S. A. W. tidak menghiraukannya. Kata Jibrail: Itulah orang yang mensesiakan umurnya sampai ke tua.

§ Seorang perempuan bongkok tiga menahan Rasulullah untuk bertanyakan sesuatu. Kata Jibrail: Itulah gambaran umur dunia yang sangat tua dan menanti saat hari kiamat.

Setibanya di masjid Al-Aqsa, Rasulullah turun dari Buraq. Kemudian masuk ke dalam masjid dan mengimamkan sembahyang dua rakaat dengan segala anbia` dan mursalin menjadi makmum.

Rasulullah S. A. W. terasa dahaga, lalu dibawa Jibrail dua bejana yang berisi arak dan susu. Rasulullah memilih susu lalu diminumnya. Kata Jibrail: Baginda membuat pilhan yang betul. Jika arak itu dipilih, nescaya ramai umat baginda akan menjadi sesat.

3. Semasa Mikraj (Naik ke Hadhratul-Qudus Menemui Allah):

Didatangkan Mikraj (tangga) yang indah dari syurga. Rasulullah S. A. W. dan Jibrail naik ke atas tangga pertama lalu terangkat ke pintu langit dunia (pintu Hafzhah).

. Langit Pertama: Rasulullah S. A. W. dan Jibrail masuk ke langit pertama, lalu berjumpa dengan Nabi Adam A. S. Kemudian dapat melihat orang-orang yang makan riba` dan harta anak yatim dan melihat orang berzina yang rupa dan kelakuan mereka sangat huduh dan buruk. Penzina lelaki bergantung pada susu penzina perempuan.

i. Langit Kedua: Nabi S. A. W. dan Jibrail naik tangga langit yang kedua, lalu masuk dan bertemu dengan Nabi 'Isa A. S. dan Nabi Yahya A. S.

ii. Langit Ketiga: Naik langit ketiga. Bertemu dengan Nabi Yusuf A. S. iii. Langit Keempat: Naik tangga langit keempat. Bertemu dengan Nabi Idris A. S.
iv. Langit Kelima: Naik tangga langit kelima. Bertemu dengan Nabi Harun A. S. yang dikelilingi oleh kaumnya Bani Israil.

v. Langit Keenam: Naik tangga langit keenam. Bertemu dengan Nabi-Nabi. Seterusnya dengan Nabi Musa A. S. Rasulullah mengangkat kepala (disuruh oleh Jibrail) lalu dapat melihat umat baginda sendiri yang ramai, termasuk 70,000 orang yang masuk syurga tanpa hisab.

vi. Langit Ketujuh: Naik tangga langit ketujuh dan masuk langit ketujuh lalu bertemu dengan Nabi Ibrahim Khalilullah yang sedang bersandar di Baitul-Ma'mur dihadapi oleh beberapa kaumnya. Kepada Rasulullah S. A. W., Nabi Ibrahim A. S. bersabda, "Engkau akan berjumapa dengan Allah pada malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dha'if, maka berdoalah untuk umatmu. Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga iaitu lah HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH". Mengikut riwayat lain, Nabi Irahim A. S. bersabda, "Sampaikan salamku kepada umatmu dan beritahu mereka, syurga itu baik tanahnya, tawar airnya dan tanamannya ialah lima kalimah, iaitu: SUBHANALLAH, WAL-HAMDULILLAH, WA lah ILAHA ILLALLAH ALLAHU AKBAR dan WA lah HAULA WA lah QUWWATA ILLA BILLAHIL- 'ALIYYIL-'AZHIM. Bagi orang yang membaca setiap kalimah ini akan ditanamkan sepohon pokok dalam syurga". Setelah melihat beberpa peristiwa! lain yang ajaib. Rasulullah dan Jibrail masuk ke dalam Baitul-Makmur dan bersembahyang (Baitul-Makmur ini betul-betul di atas Baitullah di Mekah).

vii. Tangga Kelapan: Di sinilah disebut "al-Kursi" yang berbetulan dengan dahan pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah S. A. W. menyaksikan pelbagai keajaiban pada pokok itu: Sungai air yang tak berubah, sungai susu, sungai arak dan sungai madu lebah. Buah, daun-daun, batang dan dahannya berubah-ubah warna dan bertukar menjadi permata-permata yang indah. Unggas-unggas emas berterbangan. Semua keindahan itu tak terperi oleh manusia. Baginda Rasulullah S. A. W. dapat menyaksikan pula sungai Al-Kautsar yang terus masuk ke syurga. Seterusnya baginda masuk ke syurga dan melihat neraka berserta dengan Malik penunggunya.

viii. Tangga Kesembilan: Di sini berbetulan dengan pucuk pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah S. A. W. masuk di dalam nur dan naik ke Mustawa dan Sharirul-Aqlam. Lalu dapat melihat seorang lelaki yang ghaib di dalam nur 'Arasy, iaitu lelaki di dunia yang lidahnya sering basah berzikir, hatinya tertumpu penuh kepada masjid dan tidak memaki ibu bapanya.

ix. Tangga Kesepuluh: Baginda Rasulullah sampai di Hadhratul-Qudus dan Hadhrat Rabbul-Arbab lalu dapat menyaksikan Allah S. W. T. dengan mata kepalanya, lantas sujud. Kemudian berlakulah dialog antara Allah dan Muhammad, Rasul-Nya:

Allah S. W. T : Ya Muhammad. Rasulullah : Labbaika. Allah S. W. T : Angkatlah kepalamu dan bermohonlah, Kami perkenankan. Rasulullah : Ya, Rabb. Engkau telah ambil Ibrahim sebagai Khalil dan Engkau berikan dia kerajaan yang besar. Engkau berkata-kata dengan Musa. Engkau berikan Dawud kerajaan yang besar dan dapat melembutkan besi. Engkau kurniakan kerajaan kepada Sulaiman yang tidak Engkau kurniakan kepada sesiapa pun dan memudahkan Sulaiman menguasai jin, manusia, syaitan dan angin. Engkau ajarkan 'Isa Taurat dan Injil. Dengan izin-Mu, dia dapat menyembuhkan orang buta, orang sufaq dan menghidupkan orang mati. Engkau lindungi dia dan ibunya daripada syaitan. Allah S. W. T : aku ambilmu sebagai kekasih. Aku perkenankanmu sebagai penyampai berita gembira dan amaran kepada umatmu. Aku buka dadamu dan buangkan dosamu. Aku jadikan umatmu sebaik-baik umat. Aku beri keutamaan dan keistimewaan kepadamu pada hari qiamat. Aku kurniakan tujuh ayat (surah Al-Fatihah) yang tidak aku kurniakan kepada sesiapa sebelummu. Aku berikanmu ayat-ayat di akhir surah al-Baqarah sebagai suatu perbendaharaan di bawah 'Arasy. Aku berikan habuan daripada kelebihan Islam, hijrah, sedekah dan amar makruf dan nahi munkar. Aku kurniakanmu panji-panji Liwa-ul-hamd, maka Adam dan semua yang lainnya di bawah panji-panjimu. Dan aku fardhukan atasmu dan umatmu lima puluh (waktu) sembahyang.

4. Selesai munajat, Rasulullah S. A. W. di bawa menemui Nabi Ibrahim A. S. kemudian Nabi Musa A. S. yang kemudiannya menyuruh Rasulullah S. A. W. merayu kepada Allah S. W. T agar diberi keringanan, mengurangkan jumlah waktu sembahyang itu. Selepas sembilan kali merayu, (setiap kali dikurangkan lima waktu), akhirnya Allah perkenan memfardhukan sembahyang lima waktu sehari semalam dengan mengekalkan nilainya sebanyak 50 waktu juga.

5. Selepas Mikraj

Rasulullah S. A. W. turun ke langit dunia semula. Seterusnya turun ke Baitul-Maqdis. Lalu menunggang Buraq perjalanan pulang ke Mekah pada malam yang sama. Dalam perjalanan ini baginda bertemu dengan beberapa peristiwa yang kemudiannya menjadi saksi (bukti) peristiwa Israk dan Mikraj yang amat ajaib itu (Daripada satu riwayat peristiwa itu berlaku pada malam Isnin, 27 Rejab, kira-kira 18 bulan sebelum hijrah). Wallahu'alam.

(Sumber : Kitab Jam'ul-Fawaa`id) Kesimpulannya, peristiwa Israk dan Mikraj bukan hanya sekadar sebuah kisah sejarah yang diceritakan kembali setiap kali 27 Rejab menjelang. Adalah lebih penting untuk kita menghayati pengajaran di sebalik peristiwa tersebut bagi meneladani perkara yang baik dan menjauhi perkara yang tidak baik. Peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah dan takut kepada kekuasaan-Nya.

Seandainya peristiwa dalam Israk dan Mikraj ini dipelajari dan dihayati benar-benar kemungkinan manusia mampu mengelakkan dirinya daripada melakukan berbagai-bagai kejahatan. Kejadian Israk dan Mikraj juga adalah untuk menguji umat Islam (apakah percaya atau tidak dengan peristiwa tersebut). Orang-orang kafir di zaman Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam langsung tidak mempercayai, malahan memperolok-olokkan Nabi sebaik-baik Nabi bercerita kepada mereka.

Peristiwa Israk dan Mikraj itu merupakan ujian dan mukjizat yang membuktikan kudrat atau kekuasaan Allah Subhanahu Wataala. Allah Subhanahu Wataala telah menunjukkan bukti-bukti kekuasaan dan kebesaran-Nya kepada Baginda Sallallahu Alaihi Wasallam.

Mafhum Firman Allah S. W. T. : "Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al-Masjidil Haram ke Al-Masjidil Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat."
(Surah Al-Israa': Ayat 1). wallahua'lam..

Thursday, July 8, 2010

JANJI UNTUNG...KITA PULAK JANJI SENANG

Amalan jijik terbongkar

Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin
anbia@hmetro.com.my
2010/07/09

KUALA LUMPUR: Penemuan tulang kucing dan anjing berselerakan dalam kawasan sebuah kilang memproses kerisik kelapa membongkar amalan jijik pekerjanya yang gemar membunuh sebelum memakan haiwan berkenaan serta beberapa hidupan liar lain yang berkeliaran di sekitar tempat memproses bahan masakan itu.

Kegiatan itu dikesan apabila sepasukan penguat kuasa Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) membuat pemeriksaan di kilang berkenaan yang terletak di kawasan hutan tersorok di Butterworth, kira-kira jam 11 pagi kelmarin.
Serbuan itu diketuai Penolong Pengarah Cawangan Pemantauan dan Penguatkuasaan Bahagian Hab Halal Jakim, Amri Abdullah selepas mendapat maklumat berhubung penggunaan logo halal pada bungkusan produk keluaran kilang berkenaan yang meragukan.

Sumber Jakim berkata, penguat kuasa Jakim dan JHEAIPP yang melakukan pemeriksaan mendapati kilang berkenaan dalam keadaan amat kotor dan berbau busuk dengan lalat berterbangan serta menghurung kelapa yang sudah dipecahkan lalu dimasukkan ke dalam deretan bakul plastik.

“Keadaan itu amat menjijikkan dan dibimbangi boleh membawa wabak penyakit berikutan kelapa yang ingin diproses tidak dicuci sebelum dimesin. Keadaan lebih menjijikkan apabila air sisa kumbahan kilang dibiarkan bertakung di parit bersebelahan sehingga mengeluarkan bau hanyir.

“Apapun, penemuan paling mengejutkan ialah tulang haiwan dipercayai kucing dan anjing, selain cebisan ekor haiwan itu berhampiran kawasan pemprosesan yang dijadikan dapur memasak pekerja warga asing berkenaan.

“Hasil soal siasat, pekerja asing terbabit yang berusia dalam lingkungan 20-an mengaku membunuh dan memakan haiwan, termasuk anjing, kucing, tupai dan pelbagai haiwan berjaya dijerat sebagai menu harian kerana ia bukan perkara aneh di negara asal mereka,” katanya.

TAKDIR DE PEMBAHAGIAN KENA BELAJAR NI ADA DISEBUT DALAM KITA MUSTIKA HADIS JILID SATU

Sikap posesif rosakkan akal

Oleh Faizatul Farlin Farush Khan
ffarlin@hmetro.com.my
2010/07/09

KUALA LUMPUR: Setiap manusia terutama orang Islam perlu mempunyai sikap reda atau percaya kepada qada dan qadar, bukan terlalu mengikut perasaan hingga melakukan perlakuan ganas dan mencederakan orang lain jika rasa sakit hati hingga menyusahkan diri.
Perunding Motivasi, Prof Madya Md Izuddin Ali berkata, sifat ‘posesif’ atau merasakan sesuatu adalah hak milik mutlak diri sendiri termasuk pasangannya, mampu merosakkan akal seseorang kerana dia tidak mampu menerima penolakan terhadap kemahuan sehingga bertindak ganas kepada temannya.
Beliau berkata, banyak contoh menunjukkan seseorang yang mempunyai sifat memiliki secara mutlak terhadap pasangannya, menjurus kepada keganasan sekiranya berlaku perpisahan sehingga ada sanggup mengambil tindakan membunuh atau membunuh diri.

“Orang seperti ini menganggap pasangan hak milik mutlak mereka selamanya sedangkan perpisahan berpunca daripada pelbagai aspek boleh berlaku dan sepatutnya mereka bersikap reda dan menerima saja dengan mengambil iktibar terhadap apa yang berlaku.

“Kita juga sepatutnya sering melakukan muhasabah diri selain percaya setiap perkara itu mempunyai hikmah tersendiri, seterusnya memulakan hidup dengan semangat baru,” katanya ketika dihubungi semalam.

Beliau merujuk kepada laporan Harian Metro semalam mengenai seorang wanita yang membelasah teman lelakinya hingga parah dan patah kaki selepas mengetahui lelaki itu mahu meninggalkannya untuk berkahwin dengan perempuan lain dirasakan lebih baik.

Difahamkan, wanita berusia 40-an itu membuat perancangan rapi membelasah lelaki terbabit dengan berpura-pura mengajaknya ke rumahnya di sebuah pangsapuri di Jalan Masjid India di sini, kononnya bagi berbincang dan pada masa sama membayar hutang mangsa RM25,000. Sumber Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL) berkata, dalam kejadian kira-kira jam 9.30 malam Isnin lalu, mangsa ke rumah bekas teman wanitanya itu yang dikenali sejak lapan tahun lalu selepas menerima panggilan telefon wanita berkenaan. Namun, wanita terbabit mengambil dua batang kayu panjang bawah katil dalam biliknya sebelum memukul tubuh, tangan dan kedua-dua kaki lelaki itu sekuat hati. Wanita itu merampas telefon bimbit, RM450 dan jam tangan mangsa sebelum melarikan diri. Md Izuddin berkata, perasaan marah juga selalu mengiringi mereka yang mempunyai perasaan tidak selamat kerana merasakan sudah hilang tempat bergantung bukan saja dari segi material tetapi sokongan emosi dan moral.SECARA RINGKAS...

IA TERBAHAGI KEPADA 3

1. TELAH DITENTUKAN TAK BOLEH UBAH
SEPERTI DILAHIR  LELAKI ATAU PEREMPUAN....AJAL MAUT DLL

2.KENA TERIMA SEBAB TELAH ATUR OLEH ALLAH BEGITU...SEPERTI LAPAR KITA NAK MAKAN...HAUS NAK MINUM DLL

3.INI KITA TENTUKAN...CONTOH...KITA TAK BELAJAR KITA BODOH ...BERMAKNA KITA YANG PILIH....SAKIT TAK BERUBAT ITU KITA YANG PILIH...DLL

TAPI YANG KETIGA BOLEH JADI KE BAHAGIAN SATU...CONTOH..BELAJAR2 BODOH JUGA...ITU MEMANG TELAH DITAKDIR BODOH...MAKA KIASKANLAH...

TAKDIR BOLEH DIHINDAR DENGAN DOA..ITU PUN JIKA ALLAH MAKBULKAN...

DOA DITERIMA TENGOK DIRI KITA NI SAPE....KALAU AHLI MAKSIAT@MUNGKAR 
AGAK2NYA MAKBUL KE.....

NAK TAHU LEBIH LANJUT TANYA GURU AGAMA BERHAMPIRAN..... 

BAIK TAK TENTU PASAL...HUKUM SYARAK PUN DILANGGAR...JIKA DICABUL TAK KAN NAYA

Baru kenal dah ajak balik2010/07/09

MELAKA: Mereka baru berkenalan beberapa hari lalu, namun dua wanita bertindak berani apabila sanggup mengajak tiga lelaki yang ditemui beberapa jam sebelum itu bermalam di rumah mereka.
Bagaimanapun, tindakan dua wanita berusia awal 20-an itu mengundang padah apabila rumah mereka diserbu pegawai syarak dan anggota polis selepas mendapati lelaki bukan muhrim itu berkurung bersama mereka.
Semua mereka yang berusia antara 23 hingga 32 tahun itu ditahan kira-kira jam 3.30 pagi kelmarin di sebuah rumah di Ayer Keroh, dekat sini, sebelum diserahkan kepada Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) untuk tindakan lanjut.

Ketua Pegawai Penguat Kuasa Agamanya, Rahimin Bani, berkata selepas menerima maklumat kehadiran tiga lelaki terbabit, pegawai syarak bersama anggota polis bertindak memeriksa rumah teres dua tingkat itu.

Katanya, selepas mengetuk pintu beberapa kali, seorang wanita membukanya dan selepas memperkenalkan diri, anggota penguat kuasa masuk membuat pemeriksaan.

“Dalam pemeriksaan di tingkat bawah rumah itu, mereka menemui seorang lagi rakannya yang baru bangun tidur.

“Pegawai syarak serta anggota polis berkenaan terus ke tingkat atas dan menemui tiga lelaki sedang tidur,” katanya.

Menurutnya, siasatan lanjut mendapati dua wanita berkenaan baru mengenali lelaki terbabit menerusi rakan mereka.

SYARAK MEMBENARKAN TAPI BAGAIMANA TERJADI KENA FIKIRKAN....NI KERANA TIADA SIFAT MEMADA DAN SYUKUR...KECUALI DAH TELANJUR ATAU ISTERI MATI

Cerai isteri, nikah adik

Oleh Zaid Salim
am@hmetro.com.my
2010/07/09

KUALA TERENGGANU: Demi cintakan adik ipar, seorang lelaki tergamak menceraikan isterinya bagi membolehkan dia mengahwini wanita berkenaan walaupun hasratnya itu tidak direstui keluarga bekas mentuanya.
Kemaruk memperisterikan adik iparnya, lelaki itu tak sabar menunggu tempoh edah bekas isterinya tamat, melangsungkan pernikahan dengan adik bekas isterinya itu di Thailand.
Bagaimanapun, rahsia perkahwinan mereka terbongkar apabila ditahan dalam serbuan Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) yang dilakukan berdasarkan maklumat awam selepas sebulan tinggal bersama.

Pasangan terbabit kemudian dihadapkan ke Mahkamah Syariah Kuala Terengganu dan masing-masing dikenakan denda.

“Kes berkenaan berlaku kira-kira lima tahun lalu dan ia sepatutnya menjadi iktibar kepada pasangan yang ingin berkahwin terutama mereka yang ingin berpoligami supaya mendalami ilmu agama bagi mengelak terus berada dalam maksiat akibat daripada kejahilan ilmu agama,” kata Pesuruhjayanya JHEAT, Datuk Shaikh Harun Ismail Shaikh Harun berkata, pasangan berkenaan bernasib baik ditahan pihak jabatan agama kerana tindakan itu mengelak mereka daripada terus bergelumang maksiat.

Beliau juga mengingatkan pasangan yang ingin berpoligami mengikut prosedur ditetapkan bagi mengelak masalah kemudian hari.

“Setiap pernikahan di Thailand atau luar negara hendaklah mendapat pengesahan mahkamah sebaik pasangan terbabit pulang ke Malaysia dan denda tidak melebihi RM1,000 akan dikenakan terhadap pasangan terbabit.

“Ini kerana pernikahan di Thailand boleh dilakukan dengan mudah selain menggunakan wali hakim yang ada antaranya sah dan tidak kerana ada jurunikah di negara itu yang aktif menjalankan kegiatan itu secara haram di negara berkenaan,” katanya.

Beliau berkata, malu menghadiri kursus perkahwinan, selain tidak mendapat restu keluarga dan isteri pertama antara punca lelaki berusia yang ingin berpoligami memilih jalan singkat dengan menjadikan Thailand sebagai lokasi ‘selamat’ untuk melangsungkan pernikahan. Katanya, ada antaranya berat hati untuk berkahwin di sini kerana enggan menjalani pemeriksaan HIV seperti yang ditetapkan terutama di kalangan lelaki berusia antara 45 hingga 50 tahun sekali gus menyebabkan Thailand menjadi pilihan mereka sebagai lokasi untuk berpoligami.

Shaikh Harun, berkata lelaki yang ingin berpoligami sebenarnya tidak perlu mendapatkan kebenaran isteri pertama untuk berkahwin lain kerana ia akan ditentukan Hakim Syarie apabila permohonan berpoligami dibuat di Mahkamah Syariah.

INI KESAN RAGU HUKUM ALLAH...BUKAN BERJUANG POLIGAMI TETAPI MEMPERJUANG HUKUM ALLAH KERANA ALLAH MAHA MENGETAHUI...KERANA ALLAH LAH TUHAN SEPATUT KITA SEMBAH BUKAN SELAIN DARI ALLAH SWT

253 andartu ditipu RM4j

Oleh Raja Noraina Raja Rahim
rnoraina@hmetro.com.my
2010/07/09


KUALA LUMPUR: Dengan hanya bermodalkan komputer peribadi, sekumpulan pelajar kolej swasta dipercayai mampu mengaut keuntungan mencecah RM4.7 juta melalui janji manis dan perkenalan singkat dengan rakan di laman sosial.
RAMPAS...Rohaimi menunjukkan  komputer riba dan wang palsu yang dirampas dalam serbuan.
RAMPAS...Rohaimi menunjukkan komputer riba dan wang palsu yang dirampas dalam serbuan.
Pelajar terbabit terdiri daripada warga asing mensasarkan golongan andartu sebagai ‘rakan baik selamanya’ dalam laman sosial itu sebelum memperdaya mereka kononnya ingin menghantar bungkusan hadiah istimewa berupa barangan berharga sebagai tanda persahabatan.

Ketua Penolong Pengarah Operasi Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Bukit Aman), Asisten Komisioner Rohaimi Md Isa berkata, kumpulan terbabit dikenali sebagai ‘African Scam’ dikesan bergiat aktif sejak awal tahun ini dan sehingga kini, sudah memperdayakan 253 mangsa membabitkan kerugian RM4.7 juta.

“Setakat ini, polis sudah menahan 21 pelajar warga asing terbabit dalam beberapa siri serbuan dalam tempoh dua minggu lalu di sekitar Jalan Ampang, Puchong dan Kajang hasil laporan dibuat mangsa.

“Daripada tangkapan itu, 16 daripadanya warga Nigeria, masing-masing seorang lelaki warga Ghana, Ivory Coast dan seorang wanita warga Botswana, serta Filipina. Turut ditahan seorang wanita tempatan,” katanya pada sidang media, di sini, semalam.

Difahamkan, suspek berusia lingkungan 20-an hingga 30-an itu memperdaya wanita warga tempatan berpendidikan tinggi dan berpangkat eksekutif berusia 40-an hingga 50-an sebagai mangsa mereka

Menurutnya, polis turut merampas wang tunai sejumlah RM42,979, 13 komputer riba, sebuah komputer meja, 16 telefon bimbit dan satu pena pemacu.

“Turut dirampas lima slip bank, tiga ikat mata wang AS$100 palsu, tiga ikat kertas potong kosong dipercayai akan dicetak sebagai wang palsu, satu cop keselamatan, serta salinan dokumen bertajuk ‘United State of America Federal Reserve Note Anti Breeze’ untuk tujuan penipuan

“Semua tangkapan dan rampasan itu hasil intipan dan risikan polis selama seminggu terhadap mereka yang terbabit selepas menerima maklumat mangsa,” katanya.

Rohaimi berkata, sindiket itu didalangi warga Afrika dan semakan ke atas nombor akaun bank digunakan untuk mengikis wang mangsa didaftarkan atas nama warga tempatan dipercayai turut bersubahat.

SYAITAN SENTIASA MENCARI JALAN SUPAYA MANUSIA BUAT MUNGKAR DAN PERGADUHAN...LEBIH2 LAGI BERZINA..BOLEH KEMBANGKAN DOSA LAIN..

Terangsang pil babi

Oleh Ahmad Shahrul Nizam Muhammad
ahmadshahrul@hmetro.com.my
2010/07/09

PUTRAJAYA: Pil dan cecair yang biasanya digunakan untuk menggalakkan babi mengawan kini menjadi senjata utama segelintir lelaki kasanova untuk memerangkap wanita sehingga boleh dibawa ke bilik tidur.
Lelaki hidung belang terbabit biasanya memasukkan bahan perangsang seks itu ke dalam minuman kotak tanpa disedari gadis yang menjadi sasaran dan selepas mangsa meneguk air berkenaan, mereka tiba-tiba terangsang untuk melakukan hubungan jenis, sekali gus memudahkan jantan buas itu memuaskan nafsu.

Lebih menakutkan, wanita yang pernah tertelan pil atau cecair babi mengawan akan menjadi ketagih untuk mengambil bahan itu dan seterusnya melakukan hubungan seks.

Demi memenuhi nafsu mereka, wanita terbabit sanggup menggadai maruah dengan mencari semula lelaki kasanova yang menganiayai mereka atau mana-mana lelaki yang mampu menyediakan pil babi mengawan itu.

Perkara ini didedahkan Pengetua Rumah Pengasih, Mohd Yunos Pathi, berdasarkan maklumat diberikan lima penghuni wanita rumah pemulihan diuruskannya yang berusia 25 hingga 30 tahun.

Beliau berkata, penghuni wanita terbabit memaklumkan selepas minum air kotak dicampur dengan pil atau cecair babi mengawan, mereka menjadi khayal, terangsang dan sanggup melakukan hubungan seks untuk tempoh beberapa jam.

“Saya difahamkan, pil terbabit kebiasaannya digunakan di ladang ternakan babi. Ia dicampur dalam makanan babi bertujuan menggalakkan babi mengawan. Bahan sama dalam bentuk cecair pula kebiasaannya disuntik terus pada badan babi betina.

“Namun, ia kini disalahgunakan lelaki kasanova untuk memudahkan mereka mencari mangsa. Lelaki pemangsa terbabit bukan saja terhad di kalangan mereka yang gemar berkeliaran di pusat hiburan, tapi turut membabitkan pelajar sekolah serta penuntut institut pengajian tinggi (IPT),” katanya

RAMAI SEKARANG BERLAGAK PANDAI WALAUPUN BUKAN BIDANGNYA....ISLAM DIJUAL DENGAN DUNIA....DAPAT KEKAYAAN JUAL ILMU ISLAM....AMALAN TAK BUAT PUN(MAKSUDNYA HUKUM ALLAH TAK DIPERJUANGKAN.KERANA TAKUT)...SURUH ORANG ZUHUD DIA BERMEWAH2..

NEGARA


Program motivasi agama menyeleweng dipantauJAMIL KHIR (kiri) melawat tapak Surau Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kampung Limau, Pantai Dalam di Kuala Lumpur semalam.KUALA LUMPUR - Kerajaan sentiasa memantau program-program motivasi yang didapati menyeleweng daripada ajaran Islam bagi mengelak berlakunya kerosakan akidah.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, jabatan-jabatan berkaitan termasuk Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sedang menyiasat perkara itu meskipun penguatkuasaannya tidak melibatkan negeri-negeri lain.
"Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan mempunyai pandangan tersendiri terhadap program yang dijalankan oleh syarikat ini walaupun negeri-negeri lain belum membuat tindakan serupa," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melawat tapak projek surau di Projek Perumahan Rakyat Kampung Limau, Pantai Dalam di sini semalam.
Beliau diminta mengulas tindakan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan Teh yang mengeluarkan fatwa pada 10 Jun lepas bahawa ajaran, pegangan dan fahaman yang dibawa oleh sebuah syarikat motivasi dan apa-apa ajaran yang seumpama dengannya adalah menyeleweng daripada ajaran Islam kerana mengandungi ajaran-ajaran yang boleh merosakkan akidah dan syariah Islam.INI TIMBUL KERANA ADA MENGAKU BOLEH MENENTU ATAU TAHU SESUATU DARI TARIKH LAHIR...TANDA2 DIMUKA...TAHI LALAT DAN SEBAGAI...BENDA KEDEPAN NI HANYA ALLAH SAJA YANG TAU...MACAM TU TAHULAH KITA MATI BILA...PERBUATAN NI SAMA DENGAN MENILIK....ATAU MENENUNG NASIB...

MACAM TAK KENA MENGENA DENGAN KITA....NANTI JADI IKUTAN....HALUSNYA TEKTIK SYAITAN UNTUK MENYESATKAN MANUSIA....

RENCANA UTAMA


Kejutan PM Iceland


APABILA Perdana Menteri Iceland, Johanna Sigudardottir mengumumkan penyatuan rasmi beliau dengan pasangan seks sejenisnya minggu lalu, majoriti masyarakat Barat bagaikan bersorak gembira.
Lebih-lebih lagi bagi golongan pejuang hak asasi gay dan lesbian, berita itu bagaikan durian runtuh bagi memudahkan mereka meneruskan kehidupan songsang selepas ini.
Sebagai sebuah negara yang sangat toleran, kehadiran ahli-ahli politik dan tokoh-tokoh agama gay sudah lama mewarnai lansdkap pentadbiran negara-negara Scandinavia.
Lantas tidak hairanlah apabila rakyat Iceland dengan selambanya menerima kenyataan perkahwinan sejenis pemimpin mereka biarpun mengejutkan dunia luar.
Selaku pemimpin negara pertama di dunia yang mentadbir atas status gay, perkahwinan Sigudardottir itu dilihat secara langsung 'menghalalkan' hubungan sejenis di negara dengan populasi sekitar 300,000 orang penduduk itu.
Hakikatnya, tindakan itu sekali gus memberi lampu hijau kepada terlaksananya satu perundangan baru yang menyokong penyatuan golongan sejenis di Iceland.
Lagipun, berita bersekedudukan antara Sigudardottir yang merupakan bekas pramugari dengan pasangannya, Jonina Leosdottir itu juga bukan perkara terkini.
Leosdottir, seorang wartawan dan penulis drama bagaimanapun jarang muncul bersama Sigudardottir pada mana-mana acara sosial penting.
Undang-undang perkahwinan gay yang diperkenalkan pada 23 Mac telah diluluskan oleh 49 daripada 63 Ahli Parliament Althingi pada 12 Jun lalu.
Perundangan itu dianggap satu pencapaian memandangkan ia tidak mengubah institusi perkahwinan konvensional antara seorang lelaki dan wanita.
Sebaliknya, terdapat penambahan pada definisi perkahwinan yang menyenaraikan lelaki dan lelaki serta wanita dan wanita selaku pasangan yang disatukan.
Sigurdardottir telah mendaftarkan hubungannya dengan Leosdottir pada tahun 2002.
Pasangan itu bagaimanapun baru memohon untuk memeterai percintaan itu secara rasmi menerusi perkahwinan pada hari perundangan baru itu diluluskan.


PENGAKUAN Johanna Sigurdardottir memberi lampu hijau kepada penyatuan golongan sejenis di Iceland.Pejuang hak asasi
Bukan sengaja ingin dunia bertumpu ke arahnya, ibu kepada dua orang anak itu sebenarnya seorang yang berahsia.
Buktinya, seorang sumber daripada kerajaan Iceland pernah berkata: "Ramai yang tidak tahu Sigudardottir itu lesbian. Kalau orang dah tahu pun, jawapan biasanya cuma 'Oh' dan orang hanya berminat untuk mengetahui siapa pasangan hidupnya."
Golongan pejuang hak asasi gay juga berpendapat negara-negara Eropah pada asasnya lebih mudah menerima kelompok gay dalam barisan tertinggi kerajaan berbanding di Amerika Syarikat (AS).
Dalam tinjauan orang ramai di AS, adalah amat sukar untuk membayangkan jika Presidennya secara terang-terangan mengakui dirinya gay dan seterusnya mengahwini pasangannya.
"Malah, reaksi masyarakat di negara Eropah adalah jauh berbeza. Orang tidak peduli," demikian kata Peter Tatchell, seorang jurucakap untuk sebuah kumpulan hak asasi gay, Outrage, yang berpangkalan di London, Britain.
Biarpun belum terdapat wakil-wakil gay di AS yang dicalonkan untuk kerusi Presiden setakat ini, usaha golongan gay dan lesbian dalam cubaan memenangi jawatan penting di negara itu lazimnya cukup terbuka tentang hubungan pasangan sejenis mereka.
Di negara-negara Eropah, senarionya bagaimanapun berbeza memandangkan beberapa golongan pemimpin atasan termasuk Menteri Alam Sekitar Sweden, Andreas Carlgren dan Datuk Bandar Kota Paris, Bertrand Delanoe secara terbuka mengakui diri mereka gay.
Namun, senario seumpama itu tidak mungkin dilihat dalam negara yang memiliki pengaruh agama Katolik.
"Tidak mungkin ada Perdana Menteri gay di Itali. Kuasa pengaruh Gereja Katolik di sini terlalu kuat. Kami memiliki institusi keagamaan yang membentuk kepercayaan bahawa menjadi golongan homoseksual jelas sekali satu perbuatan yang salah," tambah Giuseppina Massallo, 60, yang berasal dari Sicily dan menetap di Rom.
Di Afrika sahaja, sejumlah 37 buah negaranya diperuntukkan dengan undang-undang anti-gay. Sebab itulah kehadiran pemimpin-pemimpin gay di sana merupakan sesuatu yang sukar diterima mahupun dibayangkan.
"Malah, pemimpin Zimbabwe, Robert Mugabe juga pernah suatu ketika dahulu menyifatkan status pasangan hubungan sejenis sebagai 'lebih rendah berbanding anjing dan babi'.
Namun, perkahwinan Sigurdardottir nyata mengejutkan kebanyakan rakyat Uganda.
"Musnahlah rakyat Iceland. Mereka tiada kesedaran moral," demikian kritik seorang jurucakap bagi kerajaan Uganda, Mary Karooro Okurutu yang turut melabelkan 'perkahwinan' tersebut sebagai paling hina'.


GOLONGAN gay dan lesbian di serata dunia menaruh impian bahawa pada suatu hari nanti penyatuan mereka diterima secara kolektif.Negara-negara Afrika Timur cukup mencela hubungan sejenis. Jadi, tidak mengejutkan apabila terdapat cadangan untuk melaksanakan undang-undang yang membawa hukuman mati bagi sesetengah golongan gay. Cadangan itu jelas sekali mendapat tentangan hebat di kota London, New York dan juga Washington.
Tetapi, persoalannya kini bukan terletak pada negara mana yang lebih menerima hubungan sejenis ataupun adakah dunia harus terus menghukum keputusan peribadi Sigurdardottir.
Sebaliknya, haluan penerimaan hubungan sejenis kini dilihat sebagai satu pasport untuk golongan terkemuka dihormati atas keputusan tidak menghina kelompok masyarakat berselera sejenis itu.
Penerimaan itu penting agar wujud kesamaan hak di antara golongan gay dan bukan gay. Lebih penting, ia juga menghalang timbulnya pelabelan ortodoks bagi golongan yang gagal menerima penyatuan hubungan sejenis.
Contoh terdekat dapat dilihat pada kritikan-kritikan penulis blog penyokong gay yang menganggap keputusan Perdana Menteri Australia baru, Julia Gillard untuk tidak menghalalkan perkahwinan sejenis sebagai kolot dan ketinggalan zaman.
Fenomena kini menjadikan figura-figura terkenal seakan-akan terpaksa akur dengan trend mengiyakan hubungan sejenis sama ada anda suka ataupun tidak.
Perubahan persepsi
Turut dilihat terikut-ikut dengan trend ini adalah penyanyi rap popular, Eminem yang sememangnya sudah terkenal dengan demonstrasi ketidakselesaannya terhadap golongan gay menerusi lirik-lirik lagunya.
Eminem baru-baru ini dilaporkan lebih tenang dan didakwa mengaku pada agensi berita New York Times bahawa mentalitinya terhadap golongan homoseksual telah mengalami 'evolusi yang memberangsangkan'.
Perubahan persepsi terhadap konsep gay itu dikatakan satu kematangan pemikiran berbanding Eminem zaman lampau.
Tidak bernoktah di situ, dia yang kini menyatakan 'ya' pada perkahwinan sejenis juga berpendapat golongan gay harus diberi peluang menikmati kebahagiaan berpasangan secara rasmi tanpa bantahan.
Sebelum ini, album Elevator Eminem yang menyelitkan unsur-unsur anti-gay dan dituju khas untuk golongan penyanyi vokal gay terkemuka seperti Adam Lambert, Lance Bass dan Clay Aiken dikecam keras oleh penyokong-penyokong berhaluan gay itu.
Namun, pendekatan terbaru yang diambil Eminem termasuk sanggup mengecualikan lirik-lirik kontroversi dalam lagunya untuk persembahan akan datang di Britain, mungkin juga satu strategi bagi menyelamatkan kerjayanya itu.


KELOMPOK masyarakat ini berpendapat manusia harus diberi peluang berkasih sayang secara bebas.Kecaman serupa turut dirasai oleh Ratu Cantik California 2009, Carrie Prejean tahun lalu. Biarpun pihak penganjur menyatakan pelucutan gelaran Miss USA Prejean adalah disebabkan isu etika kerja tetapi ramai percaya ia berikutan komen kontroversinya terhadap perkahwinan sejenis.
Pakar Psikologi Perkembangan Manusia dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Profesor Madya Dr. Khaidzir Ismail pula berkata, pendedahan tentang selera hubungan sejenis oleh Sigurdardottir itu merupakan satu tindakan berani.
Sebagai seorang pemimpin, keberanian itu dikatakan mungkin berpunca daripada strategi Sigurdardottir yang telah mengkaji siapa kelompok penyokongnya sejak awal lagi.
"Semua orang tahu, budaya Barat pada asasnya menerima percintaan atau penyatuan golongan gay.
"Jadi, golongan berkedudukan atau berpengaruh seperti menteri mahupun penyanyi tanpa segan silu mengakui diri gay," katanya ketika dihubungi Kosmo! baru-baru ini.
Sambil memberitahu 'gay' adalah satu perlakuan abnormal dari sisi pandangan psikologi, beliau turut berharap fenomena gay di Malaysia tidak bertambah teruk.

DIMANA2 BERLAKU ZINA...MUNGKIN KITA MENYANGKA TU HAQNYA LAGI PUN BUKAN ISLAM...TAPI DIKHUATIRI JADI IKUTAN

DUNIA

Polis Rusia tumpaskan kumpulan seks bebas

MOSCOW – Pihak berkuasa Rusia telah menangkap seorang bekas pakar psikiatri yang mengetuai sekumpulan lebih 100 individu kerana mengadakan kegiatan seks beramai-ramai di selatan Rusia, lapor media tempatan semalam.
Beberapa penyiasat polis berkata, anggota-anggota kumpulan ajaran sesat yang dinamakan sebagai Yayasan Kemajuan Diri itu digalakkan melalui tekanan psikologi supaya mereka mengadakan hubungan seks bebas termasuk di hadapan kanak-kanak.
Agensi berita RIA Novosti melaporkan, ketua kumpulan tersebut pernah menjadi pakar psikiatri di sebuah hospital di bandar Orenburg, selatan Rusia.
Akhbar-akhbar Rusia menyiarkan gambar lelaki berkenaan yang berjanggut dan bernama Vyacheslav Vesnin.
Sebuah laman web berita, Lifenews.ru menyiarkan satu klip video yang dirampas pihak polis menunjukkan seorang budak perempuan menari tarian bogel di atas pentas di hadapan seorang pemuda.
Satu lagi klip video memaparkan sekumpulan kanak-kanak mengucapkan kata-kata lucah dengan sekumpulan orang dewasa yang berada disekelilingnya bertepuk tangan dan ketawa.
Sebuah akhbar tempatan memetik beberapa anggota penyiasat menyatakan, anggota-anggota kumpulan itu tidak makan daging atau minum arak dan sebahagiannya tinggal lama di rumah pemimpin mereka.
Ketua Skuad Polis Antiekstremis, Bazargalei Yermekov berkata, sejumlah 108 orang ditahan semasa sesi seks rambang di sebuah kawasan perkemahan.
Polis turut menggeledah sebuah banglo tiga tingkat milik ketua kumpulan itu dan merampas lebih 500 keping gambar.
Rekod kumpulan tersebut menyenaraikan sejumlah 150 anggota termasuk 12 kanak-kanak bawah umur.
Susulan penangkapan mereka, pihak berkuasa memfailkan beberapa dakwaan jenayah melibatkan perlakuan tidak bermoral dan mewujudkankan sebuah kumpulan yang bertentangan dengan hak awam dan kesihatan mental.
Sejak beberapa tahun, lalu beberapa kumpulan ajaran sesat berjaya mempengaruhi ramai pengikut di Rusia.
Pada tahun 2007 hingga 2008 sebuah kumpulan Kristian Ortodoks tinggal selama lapan bulan di sebuah kubu bawah tanah di wilayah Penza, tengah Rusia. Mereka berbuat demikian kerana percaya ketika itu, dunia hampir kiamat. – AFP

INI LAGI...INIKAH CARA...NAK SELESAI MASALAH MORAL....JIKA IA BENAR....INI MASALAH ZINA...BUKAN SETAKAT GAMBAR BOGEL..

DUNIA


Luna Maya juga minta maafLuna MayaJAKARTA - Selepas pengacara Cut Tari meminta maaf, aktres Luna Maya turut melakukan perbuatan sama atas alasan telah menggemparkan Indonesia ekoran satu skandal video seks, lapor sebuah akhbar semalam.
Namun, dia masih tidak mengaku berlakon dalam video tersebut bersama lelaki mirip penyanyi Ariel Peterpan.
"Saya juga ingin minta maaf pada keluarga saya yang mungkin ...emh...ya intinya saya benar-benar minta maaf pada semua... Jadi... emmm mudah-mudahan...," kata Luna Maya yang permintaan maafnya disiarkan di stesen televisyen Metro TV.
Menurutnya, sebagai warga Indonesia, dia berharap kes klip video seks itu akan dapat diselesaikan dengan segera oleh pihak berkuasa.
Setakat ini, Ariel masih ditahan di sebuah pejabat polis di sini kerana disyaki sebagai suspek mengedarkan klip video berkenaan. - Agensi

ADAKAH SEKADAR MINTA MAAF....HUKUMNYA MACAM MANA ?(HUKUM ALLAH DAH LAMA DIABAIKAN)...KALAU BEGINI JADI IKUTAN KEPADA ORANG LAIN...BUAT...MAAF...SENANGNYA

DUNIA


Cut Tari menangis minta maaf


JAKARTA - Pengacara televisyen terkenal, Cut Tari menangis teresak-esak semasa membuat permohonan maaf kepada penduduk negaranya termasuk Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono berhubung skandal klip video lucah yang menyiarkan pelakon miripnya dengan penyanyi Ariel Peterpan, lapor beberapa buah akhbar semalam.
Cut Tari membuat pengakuan itu pada satu sidang akhbar yang dihadiri oleh suaminya, Johannes Joesoef Subrata dan peguam belanya, Hotman Paris Hutapea.
Sebelum membuat permohonan maaf itu, Cut Tari menarik nafas kemudian berkata: "Kepada Bapak Presiden RI (Republik Indonesia) berserta ibu, Bapak Kapolri (Ketua Polis Indonesia) berserta ibu, Bapak Kabareskrim (Badan Siasatan Jenayah) berserta ibu, bapak ibu dan penyelidik Mabes Polri (penyiasat polis), tokoh agama dan tokoh masyarakat yang saya hormati, para orang tua dan masyarakat Indonesia.
"Atas nama peribadi dan atas nama keluarga saya memohon maaf yang sebesar-besarnya. Mohon maaf atas pemberitaan baru-baru ini yang menyangkut diri saya yang telah menimbulkan keresahan di masyarakat. Sekali lagi saya mohon maaf."
Selepas dia membuat permohonan maaf tersebut, Cut Tari menangis.
"Saya hanya mahu minta maaf. Saya cuma minta dimaafkan," katanya.
Dia turut meminta maaf kepada suaminya dan berterima kasih kepadanya kerana masih setia sejak skandal klip video tersebut tersebar.
Suaminya turut memegang tangan Cut Tari untuk menenangkan isterinya yang sedang menangis.
Sementara itu, ketika ditanya pemberita sama ada wanita dalam klip video tersebut adalah dirinya, peguam Cut Tari berkata: "Jangan tanya lagi tentang benar tidaknya (video berkenaan).
"Bagi masalah undang-undang, saya serahkan kepada penegak hukum."
Menurutnya, semasa skandal itu terbongkar, Cut Tari tidak berani keluar rumah untuk membeli air mineral.
Sebelum mengakhiri sidang itu, Cut Tari turut berkata: "Demikian permohonan maaf saya sampaikan dan Insya-Allah pintu maaf terbuka untuk saya. Sudah ya." - Agensi

Wednesday, July 7, 2010

DEMI MENJAGA MUDA DAN KECANTIKAN....MATI DAN TUA KETENTUAN ALLAH...USAH DOK LARILAH....CARILAH JALAN DENGAN MENDEKATI ALLAH ....

Ketagih makan uri

Oleh Mary Victoria Dass

2010/07/08

JOHOR BAHRU: Untuk memastikan diri kekal cantik dan awet muda seperti anak dara, ada ibu yang baru melahirkan anak sanggup memakan uri bayi sendiri kerana percaya cara itu paling berkesan untuk memenuhi matlamat mereka.
TEORI SONGSANG...serbuk uri bayi yang dijadikan pil.
TEORI SONGSANG...serbuk uri bayi yang dijadikan pil.
Wanita lain yang berkongsi kepercayaan sama pula dikatakan sanggup berusaha mendapatkan uri daripada pembekal tertentu bagi membolehkan mereka menjadikan ‘tembuni’ bayi itu sebagai ‘hidangan kesihatan’.

Amalan menjijikkan itu didedahkan seorang tabib Cina di bandar raya ini dan lebih mengejutkan, dia mendakwa sebahagian penggemar uri untuk awet muda terdiri daripada wanita Melayu beragama Islam.

Lelaki berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Sam berkata, uri atau dikenali sebagai plasenta sebelum ini dijadikan sebahagian bahan utama dalam pembuatan kosmetik.

“Tapi kini, mungkin disebabkan ingin mendapatkan kesan lebih hebat dan segera, ada wanita sanggup melakukan perbuatan tidak masuk akal ini. Malah, mereka juga percaya makan uri mampu membekalkan khasiat dan sumber tenaga kepada wanita yang baru bersalin terutama yang melahirkan anak secara pembedahan,” katanya.

Sam berkata, uri adalah ‘sarung’ yang terbentuk dalam rahim ketika kehamilan dengan salur darah dan bersambung dengan bayi menerusi tali pusat itu kebiasaannya ditanam dan diuruskan dengan cara baik.

“Uri bayi suci dan sepatutnya diuruskan dengan baik. Semua agama berkongsi kepercayaan ini,” katanya.

Dia berkata, kebiasaannya uri untuk awet muda itu dijadikan hidangan dalam bentuk sup

“Selain makan uri ‘segar’ ada segelintir wanita mengeringkan uri berkenaan yang kemudian dijadikan bahan ramuan masakan. Mereka lakukan begitu dengan kepercayaan ia mampu menyeimbangkan hormon dalaman dan merapatkan hubungan ibu dan anak,” katanya.

Menurut Sam, perbuatan itu berlaku mungkin akibat wanita terbabit terlalu terpengaruh teori songsang yang menganggap amalan makan uri baik untuk kecantikan dan kesihatan terutama ibu baru bersalin.

“Mereka juga terpengaruh teori yang menyatakan keberkesanan uri dalam mencantikkan dan menghilangkan kedut di wajah. Bagaimanapun, mereka perlu memikirkan risiko memakannya yang boleh mengakibatkan jangkitan kuman,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga, Masyarakat dan Kesihatan negeri, Dr Robia Kosai, berkata amalan memakan uri sesuatu yang luar biasa.

Beliau berkata, ini berikutan setiap uri dari ibu bersalin hanya diselaputi darah dengan kebiasaannya uri berkenaan diserahkan pada pasangan selepas kelahiran zuriat untuk ditanam.

“Kebiasaannya orang Islam akan menguruskannya dan bagi pasangan yang tidak membawanya pulang, pihak hospital akan melupuskannya.

“Ia boleh didermakan jika terdapat keperluan perubatan untuk rawatan, tapi amalan memakan uri adalah pelik,” katanya yang menambah pihaknya belum menerima sebarang aduan mengenai perbuatan segelintir wanita memakan uri

Tuesday, July 6, 2010

PERBUATAN SUDAH MELAMPAU...MUNGKIN BANYAK LAGI CUMA TAK DAPAT DIKESAN

NEGARA


Pelajar sekolah dilacurkan


SALAH satu lorong belakang sebuah rumah kedai yang menjadi lokasi pelacuran di Jalan Tun Ali, Melaka.


MELAKA - Banyak sindiket pelacuran yang dibongkar oleh polis lazimnya melibatkan wanita warga China, Thailand dan Filipina tetapi di negeri ini lain pula ceritanya apabila pihak berkuasa menumpaskan sindiket persundalan membabitkan pelajar sekolah menengah.
Difahamkan, pelacur muda berusia belasan tahun tersebut dipaksa melayan sekurang-kurangnya seorang lelaki sehari dengan bayaran antara RM60 dan RM80.
Ketiga-tiga pelacur berkenaan merupakan remaja yang lari dari rumah sejak dua bulan lalu dan tinggal bersama seorang ibu ayam di sebuah rumah di Duyong di sini.
Dua daripada mereka tidak lagi menghadirkan diri ke sekolah manakala seorang lagi telah berhenti belajar beberapa tahun lalu.
Sejak beroperasi dua bulan lalu, mereka dipercayai telah melayan tidak kurang 130 lelaki.
Bagaimanapun, kelicikan sindiket itu tiba ke penghujungnya kelmarin apabila polis negeri ini menahan tiga pelacur berkenaan, seorang ibu ayam dan dua pembantunya yang mana salah seorang daripada mereka merupakan anggota tentera berusia dalam lingkungan 20-an.
Peranan anggota tentera tersebut ialah membantu ibu ayam berkenaan mencari pelanggan dan menghantar pelacur-pelacur itu ke dua buah hotel murah di Jalan Tun Ali di sini untuk melakukan hubungan seks.
Kesemua mereka ditahan pada pukul 3 petang di sebuah rumah di Duyong di sini selepas polis mendapat maklumat daripada seorang remaja yang mendakwa dipaksa oleh ibu ayam itu untuk melacur.