Saturday, July 17, 2010

JANGAN LAWAN ALLAH DAN BERLAGAK PADA ALLAH SWT...SOK MATI SUSAH...IKUT TAHAP MELAWAN ALLAH...LAH NI BANYAK ORANG MENYEMBUNYIKAN HUKUM ALLAH DEMI PANGKAT SERTA GAJI YANG LUMAYAN...ORANG NI TAK INGAT MATI...BERSANGKA SEMPAT BERTAUBAT...SEDANGKAN IA TELAH BANYAK MENYESATKAN MANUSIA...YA ALLAH BALAS MEREKA NI SETIMPAL DENGAN KEJAHATANNYA...AMIN YA ALLAH

Orang Hina Di Sisi ALLAH SWT : Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk 1881-10 November 1938 adalah pengasas Republik Turki . Beliau merupakan pegawai tentera, pemimpin revolusi, negarawan dan presiden Turki yang pertama.

Beliau adalah komander tentera yang berjaya dan berkhidmar sebagai panglima tentera semasa Pertempuran Gallipoli iaitu ketika Perang Dunia I. Angkatan tentera pimpinan beliau berjaya merampas kembali wilayah Anatolia dan Palestin . Ketika itu Empayar Ottoman / Uthmaniyah sedang dikoyak-koyak oleh Tentera Bersekutu. Mujurlah Mustafa Kemal telah memimpin pergerakan kebangsaan Turki menghadapi Perang Kemerdekaan Turki.

Beliau telah memindahkan ibu negara Turki dari Istanbul ke Angora yang kini dikenali sebagai Ankara.

Mustafa Kemal telah membentuk semula aspek kehidupan rakyat Turki agar sesuai dengan tuntutan semasa yang kemudian dipangil ideologi Kemalist. Ideologi ini bertujuan menyediakan Turki ke arah negara moden, demokratik dan negara sekular , positif dan bertindak rasional.

Beliau memerintah dari tahun 1918 hingga 1934. Beliau adalah seorang negarawan yang berkebolehan dalam bidang politik. Memeperkenalkan sistem politik sekularisme, beliau ‘berjaya’ meruntuhkan empayar Turki Uthmaniyyah. Mustafa Kamal Ataturk meninggal dunia pada tahun 1938 dan telah dikebumikan di sebuah makam di Ankara iaitu ibu negaranya.
Dosa Mustafa Kemal

1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt/ROK.

2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tali leher dan topi (sesuai dengan kehendak barat)

3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.

4. Beliau pernah menegaskan bahawa “negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden”

5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.

6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki

7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.

8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya diseluruh bandar Turki.

9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.

10. Agama Islam juga dibuang sebagai Agama Rasmi negara.

11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan

12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.

13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.

14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.

15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.

16. Membatalkan undang-undang waris,faraid secara islam

17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.

18. Mengganggap dirinya tuhan sama seperti firaun. Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya “siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?” oleh kerana takut, askar tersebut menjawab ‘Kamal Atartuk adalah tuhan” beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.


KEMATIAN KAMAL ATARTUK YANG MENYEKSAKAN

Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.

Antaranya ialah: 1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.

2. Sakit jantung

3. Penyakit darah tinggi

4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24jam. Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau.

Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang.Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk.

Allah itu Maha Besar, panasnya tak juga hilang! Pada 26 september 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas lalu dia sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau. Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turkimemandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.

Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya(susah jenazahnya hendak masuk ke liang lahad). Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama EtnaGrafi di Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953).

Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44 ton. Mayatnya ditanam di celah-celah batu marmar.Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa “jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!”

Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

Friday, July 16, 2010

NI KESAN TGOK FILEM LUCAH...USTAZ PUN TAK TERLEPAS JUGA TERMASUK TUAN2 HAJI(BUKAN SEMUA KOD)..SYAITAN TAK PILIH BULU...YANG DIJAMIN MASUK SYURGA IALAH ORANG YANG TAKWA...DAN TAK MESTI USTAZ ITU TAKWA...KERETA MEWAH TAKWA KE...SEKARANG BANYAK USTAZ FULUS MULUS...MEREKA BUKAN MALAIKAT DAN TIADA AYAT QURAN ATAU HADIS JAMIN IA MASUK SYURGA KECUALI TAKWA...USTAZ JUGA BUAT..... ORANG AWAM LAGI LAH...WALAUPUN TAK BOLEH PUKUL SEMUA....SAPE MAKAN CILI TERASA PEDASNYA....DUNIA AKHIR ZAMAN BEGINILAH...

Tipu sunnah

Oleh Amir Abd Hamid dan Muhammad Apendy Issahak
am@hmetro.com.my
2010/07/17

KUALA LUMPUR: Dia amat dihormati sebagai guru agama, penceramah bebas dan pemilik pusat tahfiz, namun di sebalik semua itu dia menjadi igauan ngeri buat tiga isterinya berikutan kerakusan amalan seksnya yang melampau iaitu melakukannya serentak dengan ketiga-tiga isteri.
Lebih mengaibkan, guru tahfiz berusia lewat 50-an terbabit tergamak mengeluarkan dakyah palsu kononnya amalan itu sunnah nabi dan mendakwa kononnya Rasulullah turut melakukan perkara sama dalam berpoligami.

Perlakuan aib dan menjijikkan guru tahfiz itu didedahkan dua bekas isterinya selepas kedua-duanya sebelum ini minta diceraikan selepas tidak sanggup diperlakukan demikian, selain tidak mahu terus menerus melakukan dosa.

Seorang daripada wanita terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Suzila, 37, berkata amalan luar biasa bekas suaminya itu bukan saja menyebabkan dia sangat malu terhadap diri dan Tuhan, malah kepada pelajar tahfiz kendalian suaminya.

Suzila, seorang ustazah dan bekas isteri kedua lelaki itu berkata, tempoh perkahwinannya tiga tahun episod hitam dalam hidupnya yang dijanji akan diajar pengetahuan agama lebih mendalam oleh bekas suaminya.

“Selepas berkahwin saya dibawa ke Mesir untuk menjaga pusat tahfiz milik suami. Rupa-rupanya di sana dia mempunyai isteri lain. Saya terpaksa melayan kehendak suami dan merelakan diri diperlaku tidak ubah seperti aksi filem lucah

“Tidak tahan menanggung derita mental dan fizikal, saya nekad lari membawa tiga anak dengan bekas suami pertama kembali ke tanah air tahun lalu,” katanya ketika ditemui, baru-baru ini.

Menurutnya, tindakan itu juga diambil selepas beberapa pelajar tahfiz di sana menasihatkannya supaya pulang ke tanah air kerana perbuatan keji itu menjadi buah mulut di kalangan mereka.

Suzila berkata, selepas kembali ke Malaysia, dia dimaklumkan beberapa pusat tahfiz milik bekas suaminya di negara ini ditutup apabila dikesan melakukan penipuan, manakala pusat di Mesir pula beroperasi secara haram kerana tidak berdaftar.

Katanya, satu lagi salah laku bekas suaminya ialah mengarahkan semua isteri barunya selain isteri pertama mengambil suntikan pencegah kehamilan kerana dia tidak mahukan anak.

Bekas isteri ketiga ustaz terlampau yang hanya mahu dikenali sebagai Ariana pula berkata, dia mengahwini bekas suaminya itu dengan niat mendapat bimbingan agama dan menjadikan lima anaknya dengan suami pertama seorang tahfiz.

“Saya tidak mengenalinya, tapi apabila dipinang isteri pertamanya dan dimaklumkan latar belakang suami yang mempunyai ilmu agama tinggi, saya sanggup jadi isteri ketiga demi menjamin masa depan lima anak saya,” katanya.

Ariana berkata, dia sanggup meninggalkan perniagaannya demi mengikut guru tahfiz itu ke utara tanah air dan menjaga pusat tahfiz di sana.

Bagaimanapun, katanya, pada malam pertama perkahwinan dia terkejut apabila isteri pertama berada dalam bilik tidur sebelum mereka bersama-sama melayan suami. Lebih menghairankan dia mendakwa madunya itu turut seronok dan begitu ghairah melakukannya.

“Saya hairan dan jijik dengan sikap mereka berdua, tapi apabila saya mempersoalkannya, bekas suami memberitahu ‘nabi pun lakukan perkara sama’. Saya mengatakan tidak pernah dengar atau terbaca dalil mengenai perkara itu.

“Namun, bekas suami mengatakan hanya orang terpilih seperti dirinya mendapat dalil itu dan saya jahil sebab itu tidak pernah mengetahui dalil itu. Saya terpaksa merelakan diri diperlakukan seperti itu. Bila menentang, saya dituduh tidak taatkan suami,” katanya.

Selain itu, Ariana mendakwa sepanjang berkahwin lebih setahun, bekas suaminya itu hanya memberi wang nafkah RM200 sebulan menyebabkan dia bersama anak ada kalanya terpaksa menahan lapar.

Berikutan sudah tidak sanggup bersubahat dengan perbuatan suaminya yang dianggap menghina Rasulullah, Ariana menuntut cerai pada bulan lalu.
“Namun, sebelum bercerai saya terpaksa mencari seorang lagi wanita untuk dijadikan isterinya dan kini saya tidak mengetahui berapa ramai isterinya,” katanya

TENTU SALAH KAN EMAKBAPA..REMAJA2 TU...LELAKI TU...ALASAN IMAN NIPIS ILMU ISLAM LEMAH...TAK PERNAH SALAH SBB TAK JALAN HUKUM QURAN...INGAT ALLAH TAK TAHU IMAN LEMAH ATAU KURANG DIDIKAN AGAMA PADA TAHUN 2010 ATAU TAHUN2 MENDATANG...ALLAH PUN TAHU BANYAKNYA ULAMAK2 ROSAK KEJAR KEMEWAHAN,DUIT DAN PANGKAT....SYURGA JAUH LAGI....LAGI PUN TAK NAMPAK...LAGI PUN IA FIKIR GULUNGAN PANDAI AGAMA NI SUSAH MASUK NERAKA...

Belanja makan habuan seks

Oleh Hadzlihady Hassan
hadzlihady@hmetro.com.my
2010/07/17

AMPANG: Modal yang dikeluarkan hanya membelanja setiap mangsa makan dan memberi sedikit wang sebagai upah, habuan diterima pula layanan seks mangsa yang kebanyakan remaja belasan tahun.
Itu helah digunakan dua lelaki yang menggunakan taktik terbabit dengan menjadikan remaja di sebuah kawasan perumahan di Ampang sebagai mangsa untuk memuaskan nafsu mereka.
Bagaimanapun, perbuatan terbabit terbongkar apabila ada jiran yang pelik kerana hampir setiap hari melihat remaja bersilih ganti keluar dan masuk ke rumah seorang daripada lelaki terbabit.

Jiran berkenaan mula menyiasat sebelum dia terkejut apabila mendengar pengakuan seorang daripada remaja itu yang mengatakan dia diberikan wang oleh lelaki terbabit untuk mengadakan hubungan seks.

Sejurus itu, jiran berkenaan memberitahu kepada keluarga remaja terbabit sebelum mereka membuat laporan polis.

Menurut sumber polis, hasil siasatan mendapati ada beberapa remaja yang turut menjadi mangsa pemuas nafsu dua lelaki terbabit.

“Polis menerima empat lagi laporan dibuat remaja yang pernah menjadi mangsa rogol dua lelaki terbabit.

“Susulan itu, polis membuat serbuan, Selasa lalu dan menahan dua lelaki terbabit yang tinggal di kawasan perumahan berkenaan,” katanya. Menurutnya, siasatan awal mendapati kedua-dua lelaki itu saling mengenali dan mereka juga menggunakan modus operandi sama dan membayar wang RM50 hingga RM100 kepada semua mangsa.

“Selain membayar wang, dua suspek terbabit turut membelanja mangsa makan dan berpesan kepada setiap remaja itu supaya tidak membocorkan rahsia itu.

“Siasatan juga mendapati aktiviti tidak bermoral itu berlaku sejak hampir sebulan lalu,” katanya. Sumber berkata, setakat ini, siasatan mendapati sekurang-kurangnya 10 lagi remaja yang menjadi mangsa dan mereka diminta tampil membuat laporan.

Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abd Jalil Hassan ketika dihubungi mengesahkan penahanan dua suspek terbabit. Menurutnya, dua suspek berusia 30-an itu kini direman hingga Selasa ini bagi membantu siasatan kes terbabit yang di disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

CERAI MASUK PAPER SBB IA ARTIS....MAT2 KAYA@JUTAWAN LEH TRY2....MINAH2 PULAK LEH YANG DUDA HESEM TU...MANA TAU NASIB SABUT ...TIMBULLAH....TAK YAH LAH...BAIK CARI YANG TAKWA...KURANG CANTIK PUN TAK PE....YANG CANTIK DAN HESEM EKSYEN DAN EGONYA TINGGI SBB IA TAK TUA...TAK SAKIT DAN TAK MATI KOD

NEGARA


Maya Karin kini jandaTINGGAL KENANGAN. Perkahwinan pasangan bahagia Maya Karin dan suaminya Muhammad Ali berakhir apabila mereka disahkan bercerai
di Mahkamah Rendah Syariah, Kuala Lumpur semalam.KUALA LUMPUR - Pengesahan nikah yang dibuat pelakon dan pengacara Maya Karin serta suaminya, Muhammad Ali dua minggu lalu gagal menutup kemelut dalam rumah tangga pasangan itu apabila mereka disahkan bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam.
Menurut sumber mahkamah, Maya, 31, dan Muhammad Ali atau nama sebenarnya, Steven David Shorthose, 41, dilihat hadir di mahkamah secara berasingan untuk bercerai secara baik.
Hakim Syarie, Mohd. Amran Mat Zain memutuskan pasangan itu sah bercerai selepas berpuas hati dengan keterangan kedua-dua pihak.
Bagaimanapun butir-butir lanjut mengenai perceraian mereka tidak diketahui memandangkan pasangan tersebut mengambil pendekatan berdiam diri dan merahsiakan daripada media.
Peguam syarie, Norhusniah Husin hadir bagi pihak Maya manakala Muhammad yang juga seorang guru Matematik di sekolah antarabangsa tidak diwakili peguam.
Perceraian tersebut semalam menjawab teka-teki berhubung tindakan pasangan itu yang hanya memohon untuk mengesahkan nikah mereka setelah dua tahun berkahwin baru-baru ini.
Status rumah tangga pasangan itu kembali menjadi bualan setelah mereka hadir di mahkamah pada 24 Jun lalu memohon untuk mengesahkan nikah di Itali dengan 7 Julai kemudian, Hakim syarie Shaiful Azli Jamaluddin mengesahkan pernikahan tersebut

TENGOK DIJALAN2 TERJOJOL2 TAK DAPAT TENGOK DAN PEGANG....PERGI KAT SINI BOLEH TENGOK DAN PEGANG....APA MACAM YANG MENAIKKAN NAFSU@STEAM DIJALAN2 TADI TAK DAPAT SAHAM KE...SEBAB DAH BAKAR NAFSU...KENA ROGOL KAN NAYA...ORANG URAT...PASTU DAPAT...MAIN....TINGGALKAN...SENDIRI JUGA NAYA...ITU PUN TAK SERIK2 DAN SEDAR2....KENAPA...SYAITAN MENGODANYA...


NEGARA


GRO pakej payu dara 'goyang'SEBAHAGIAN GRO yang ditahan pada serbuan di sebuah pusat hiburan
di Jalan Abdullah Tahir, Johor Bahru tengah malam semalam.JOHOR BAHRU - Belanja 'ladies drink' (minuman istimewa), boleh dapat payu dara 'goyang'.
Itu antara pakej yang ditawarkan oleh 94 wanita pegawai perhubungan pelanggan (GRO) 'bernombor' di sebuah pusat hiburan di Jalan Abdullah Tahir, di sini.
Bagaimanapun, semuanya berakhir selepas pusat hiburan itu diserbu Bahagian Kongsi Gelap, Perjudian dan Maksiat (D7) Bukit Aman dan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor pada pukul 12 tengah malam semalam.
Kesemua 63 GRO warga China, dua warga Vietnam dan bakinya wanita tempatan berusia di antara 20 hingga 35 tahun itu dicekup dengan berpakaian menjolok mata serta mengghairahkan di sebuah bilik rahsia di dalam pusat hiburan tersebut.
Difahamkan, GRO terbabit yang mendapat bayaran minuman 'ladies drink' berharga RM60 segelas akan mula beraksi ghairah menggoyangkan payu dara masing-masing untuk tatapan dan dipegang pelanggan berhidung belang.
Mereka juga mempunyai nombor masing-masing untuk kemudahan pelanggan memilih semula ketika berkunjung semula ke premis hiburan tersebut.
Penolong Pengarah Pencegahan D7 Bukit Aman, Asisten Komisioner Sanusi Sidek berkata, kesemua GRO terbabit dipercayai bekerja di premis itu sejak enam bulan lalu.
"Pada serbuan itu, kita turut menahan empat wanita tempatan yang disyaki bertindak sebagai ibu ayam yang mengawal dan menguruskan GRO terbabit serta seorang lelaki berusia 53 tahun dipercayai pemilik premis," katanya ketika ditemui.
Difahamkan, premis terbabit telah diserbu sebanyak sepuluh kali sebelum ini namun pemiliknya tidak serik-serik

TUTUPLAH AURAT IKUT ALQURAN...JANGAN TUTUP RAMBUT LAIN BUKA...TUTUP TAPI ORANG TENGOK STEAM LAGI....DENDAN DADA TERJOJOL DAN PUNGGUNG MELENTIK...ORG TENGOKLAH SEBAB U PAKAI BEGITU SEPATUT DIRUMAH...SEBAB STEAM GAK TU JADI PULAK SUMBANG MUHRAM..JANGAN LAWAN HUKUM ALLAH..BALA SENDIRI TANGGUNG...NERAKA TUNGGU LAGI...USAH RASA DIRI HEBAT...TUA BERKEDUT GAK AKHIRNYA MAMPUS JUGA...
Kenapa Tak Rogol Saya?

Kisah benar ini berlaku di US.


Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang
bagus.

Suatu malam perempuan ini dalam
perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan
yang diambil pula agak tersorok dan
tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang agak sudah lewat,
berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa
takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan
bersaorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong
itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak
sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca
ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar
Allah membantu dia disaat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu
bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib
baik lelaki itu buat tidak endah dan
perempuan ini selamat sampai ke
rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki
yang tidak dikenali dekat lorong yang
dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih
yang dia lihat semalam adalah perogol
itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek
melalui kawad cam dan selepas siasatan
dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut
walhal dia keseorangan di masa tu,
tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak
tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta
kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol
tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke
tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..

“Why don’t you do anything to me on that
night even though you know that I’m alone?”
(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya
malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa
tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw
two young man walking with you. One on your right side and the other one
was by your left side. If you were alone
of course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu
saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan
awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak.
Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah
pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar
penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat
Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi
yang dia baca malam itu.

p/s : MORAL CERITA INI???

Jika kita sebagai hambaNya menurut
segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan
memelihara kita. Wanita tadi
pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga
batas-batas yang ditetapkan Islam.
Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga
hambaNya yang sentiasa ingat akan
diriNya.

"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat
memeliharanya hingga subuh. Barang siapa
yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..."
[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]

Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku...
semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat...
sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….

semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari
kejahatan syaitan yang di rejam…

Thursday, July 15, 2010

TANGKAP AJE TAK GUNA...HUKUM IKUT HUKUM ALLAH...SEBAB PERBUATAN MEREKA MUNGKIN JADI IKUTAN KEPADA ORANG LAIN

Luna Maya dicekup polis2010/07/16

JAKARTA: Polis Indonesia mengesahkan pasangan ranjang Ariel Peterpan, Luna Maya, ditahan.
Jurucakap Polis Indonesia, Marwoto Soeto, berkata penyampai televisyen itu diberkas ketika dia datang menemui pihak berkuasa untuk disoal siasat.
“Luna Maya ditahan pada malam Rabu, iaitu sehari selepas disoal siasat,” katanya Marwoto berkata, penahanan itu dibuat apabila Luna Maya tidak memberikan kerja sama kepada polis yang menjalankan siasatan ke atasnya.

Khabar mengenai penahanan Luna Maya mula tersebar kelmarin tetapi pihak berkuasa tidak mengesahkannya.

Sumber berkata, Luna Maya pergi menemui pasukan penyiasat kes video lucahnya pada pagi kelmarin dan tidak dibenarkan pulang.

Tangkapan terbaru itu menjadikan Luna Maya individu kedua diberkas selepas Ariel.

Pada 22 Jun lalu, Ariel yang popular dengan lagu Ada Apa Denganmu itu diberkas dan disahkan bakal dihadapkan ke mahkamah untuk didakwa mengikut undang-undang antipronografi Indonesia.

Jika didapati bersalah, Ariel boleh dikenakan hukuman penjara maksimum 12 tahun. - Agensi

NIKMAT DAN SYURGA TAK BOLEH DITUNJUK...NERAKA PUN AZABNYA TAK DPT DITUNJUK...MAKA ORANG PERCAYA YANG ZAHIR...KEJAR YANG ZAHIR...PERKARA GHAIB DILUPAKAN....TERMASUK AHLI2 AGAMA YANG HIDUP MEWAH...IA KATA TAK SALAH JADI KAYA.....HIDUP MEWAH..MENUNJUK2..MEMBAZIR TAK CERITA...TAKUT KENA BATANG HIDUNG...

Exora baru untuk raya

Oleh Erywan Norshal
erywan@hmetro.com.my
2010/07/16

SYARIKAT kereta nasional, Proton Holdings Berhad (Proton) menyasarkan jualan 2,500 unit sebulan bagi kenderaan pelbagai guna (MPV) Proton Exora versi diperbaharui yang dilancarkan semalam.
LANCAR...Syed Zainal Abidin (kanan) bersama Mohamad Shukor  ketika melancarkan Proton Exora versi  diperbaharui, semalam.
LANCAR...Syed Zainal Abidin (kanan) bersama Mohamad Shukor ketika melancarkan Proton Exora versi diperbaharui, semalam.
Pengarah Urusan Kumpulan Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata, dengan pengenalan terbaru itu, pihaknya turut menyasarkan jualan 28,690 unit MPV berkenaan antara 2010 hingga akhir tahun depan.
Menurutnya, lebih 1,000 unit stok tersedia untuk diberikan kepada pelanggan menjelang musim perayaan Aidilfitri akan datang.

Katanya, sejak pelancaran Exora pada April tahun lalu sehingga kini, 32,540 unit Exora sudah didaftarkan di jalan raya dengan purata 2,300 jualan sebulan.

“Perubahan yang dilakukan dengan menukar warna dan aksesori itu sekali gus membuatkan kenderaan ini lebih sporty dan memberi kualiti terhadap pelanggan.

“Pembaharuan model ini turut memberi keyakinan kepada orang ramai, lagi pun dengan versi ini pelanggan hanya perlu menambah kira-kira RM1,000 berbanding Exora terdahulu,” katanya pada sidang media selepas pelancaran Proton Exora versi diperbaharui di Subang Jaya, semalam.

Hadir sama, Ketua Pegawai Operasi (CEO) Proton, Mohamad Shukor Ibrahim.

Syed Zainal Abidin turut memaklumkan pihaknya akan melancarkan kenderaan terbarunya bagi menggantikan Proton Waja pada hujung suku keempat tahun ini

KENAPA DEGIL TAK MAHU JALAN HUKUM ALLAH....ROSAK IMAN MENGANGGAP HUKUM ALLAH TAK SESUAI LAGI...MANA MUFTI2 DAN PENCERAMAH2 AGAMA YG HEBAT2,,,,JANGAN BODEK SEBAB NAK CARI DUIT AJE..TUNGGU BESOK DI AKHIRAT...ADAKAH KEMEWAHAN SERTA PANGKAT BOLEH MENYELAMATKAN DARI API NERAKA

Pencabul baru bebas jel cabul murid 10 tahun2010/07/16

SABAK BERNAM: Seorang pencabul bersiri yang baru dibebaskan Januari lalu selepas meringkuk lima tahun dalam penjara, sekali lagi ditahan kelmarin selepas dia disyaki terbabit kes cabul seorang murid berusia 10 tahun.
Lelaki berusia 53 tahun dan pernah dihukum sebat itu ditahan kira-kira jam 1 tengah hari di pekarangan tempat letak motosikal Hospital Teluk Intan, Perak, oleh sepasukan anggota Bahagian Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ), Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sabak Bernam diketuai Cif Inspektor R Subramaniam.
Suspek yang sudah berkeluarga dan mempunyai anak itu memiliki lebih 30 rekod jenayah lampau termasuk menipu, mencuri, cabul dan rogol.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Noor Mushar Mohamad, berkata satu unit khas ditubuhkan bagi mengesan suspek sejak seminggu lalu sejurus polis menerima laporan kejadian cabul membabitkan murid tahun empat sebuah sekolah di Jalan Raja Chulan, Sabak, pada kira-kira jam 5.30 petang 7 Julai lalu.

Menurutnya, ketika kejadian mangsa dipercayai pulang bersendirian dari sekolah dengan menunggang basikal sebelum bertemu suspek.

“Suspek dipercayai memperdaya mangsa sebelum membawanya masuk ke dalam kawasan belukar dan menanggalkan pakaian dan mencabulnya.

“Selepas dicabul mangsa ditinggalkan bersendirian sebelum ditemui seorang rakan bapanya,” katanya di sini, semalam.

AKHIR TAK TAHAN MOHON CERAI...LOK LAH PAKAI TUDUNG(WAJIB)...CARI SUAMI YANG SOLAT LAGI TAKWA WALAUPUN TAK HESEM...TUA SIKIT PUN TAK PE...

NEGARA


Julia minta ceraiJULIA memangku anaknya, Badrul Hidayat dan Siti Nur Batisha sambil menunjukkan laporan polis di rumahnya di Kampung Cheras Baru dekat Kuala Lumpur semalam.AMPANG - "Saya ingat selepas selesai kes mahkamah kami boleh hidup bahagia, tapi angan-angan saya musnah apabila dia buat perangai semula."
Itu pengakuan Julia Daud, 29, isteri kepada pelakon Badrul Muhayat Ahmad Jailani, 41, yang telah memfailkan permohonan tuntutan cerai taklik terhadap suaminya itu di Pejabat Agama Islam Hulu Langat, Kajang dekat sini petang kelmarin.
Julia mendakwa, walaupun kes Badrul memukulnya selesai pada 12 Julai lalu tetapi pada hari yang sama Badrul sekali lagi mengasari dirinya dan merampas wang jaminan mahkamah berjumlah RM2,500.
Julia juga telah membuat laporan polis mengenai kehilangan wang berkenaan dan insiden pergelutan di antara dia dan Badrul.
Selepas kejadian itu, Julia berkata, dia menyesal kerana menjamin suaminya.
"Memang saya sedih kerana suami tergamak melakukan demikian sedangkan wang itu digunakan untuk saya dan anak-anak," jelasnya.
Namun, katanya, Badrul langsung tidak ambil peduli kehidupan kami sekeluarga, malah dia yang terpaksa menanggung segala hutang dipinjam suaminya.
"Dulu lagi memang saya pernah minta cerai, tapi dia enggan. Kini saya dah tak tahan dan tak akan maafkan dia lagi," ujarnya kepada Kosmo! di sini semalam.
Menurut Julia, dia telah tidak tinggal bersama suaminya itu hampir tiga bulan.
Julia dan Badrul Muhayat berkenalan pada tahun 2005 dan bernikah pada tahun 2007. Mereka dikurniakan dua anak iaitu Siti Nur Batisha, 3 dan Badrul Hidayat, 4 bulan, yang kini tinggal bersama Julia.
Sementara itu, polis sedang memburu Badrul Muhayat bagi membantu siasatan kes pukul dan curi wang isterinya yang dilakukan kelmarin.

FIKIR2KAN JANGAN TAK KAJI HALAL ATAU HARAM...

SEKARANG ORANG NAK KAYA CEPAT,,,DAPAT DUIT DENGAN SENANG...TAK PENDULI SUMBER ITU HARAM ATAU HALAL...

 

 

 

NEGARA

 


Rolls Royce jadi gimikABD. RAZAK (kanan) memeriksa kereta Rolls Rocye yang disewa khas sebuah syarikat hartanah dipercayai untuk menipu pelabur-pelabur asing di Bandar Puteri, Puchong semalam.SERDANG - Polis merampas sebuah kereta mewah jenis Rolls Royce bernilai RM2.85 juta yang tertera nama 'D.Y.M.M Tuanku Raja Noor Jan Shah Ibni Al-Marhum Y.A.M Raja Tuah Shah' yang dipercayai digunakan untuk menarik rakyat asing melabur dalam satu perniagaan hartanah global yang dilancarkan di Bandar Puteri, Puchong dekat sini semalam.
Ketua Polis Daerah Serdang, Supritendan Abd. Razak Elias berkata, kereta itu dirampas pukul 1.30 petang ketika ia diletakkan di tempat letak kereta di sebuah bangunan rumah kedai empat tingkat tempat berlangsungnya majlis perasmian bangunan syarikat tersebut.
"Semasa diperiksa kereta itu tiada cukai jalan, menggunakan nombor pendaftaran palsu. Siasatan mendapati kenderaan itu disewa dari sebuah kedai kereta terpakai," kata beliau pada sidang akhbar di sini semalam.
Difahamkan, kereta itu disewa dengan harga lebih RM600 sehari termasuk bayaran perkhidmatan seorang pemandu.
Menurut beliau, kereta itu dipercayai digunakan oleh syarikat tersebut sebagai gimik bahawa syarikat itu benar-benar berjaya dalam bisnes dan disokong oleh kerabat diraja Kesultanan Melaka.
Nama Raja Noor Jan mula menjadi sebutan pada tahun 2006 apabila dia muncul menuntut takhta Kesultanan Melaka. Raja Noor Jan mendakwa dia adalah pewaris sah Raja Alang Abdul Rahman yang merupakan anakanda Sultan Abdullah Mohammad 1, Sultan Perak ke-22.
Mengulas lanjut, Abd. Razak berkata, selain kereta itu polis turut menahan tiga lelaki termasuk pemandu kereta itu.
"Pemandu kereta itu merupakan pekerja kedai kereta terpakai tempat kereta itu disewa dan dia yang berusia 35 tahun didapati positif mengambil dadah syabu," kata beliau.
Dua lagi lelaki yang ditahan dipercayai menjadi penganjur majlis perasmian bangunan itu.MANA ADA DALAM ISLAM LABUR SIKIT DAPAT BANYAK
MANA ADA DALAM ISLAM BERNIAGA TIADA BARANG
MANA ADA DALAM ISLAM BERNIAGA DIJAMIN UNTUNG BERNIAGA
MEMANG BERNIAGA ADA UNTUNG ATAU RUGI
MANA ADA DALAM ISLAM TIADA MODAL WANG MASUK BANK@DAPAT
DAN MACAM STYLE@GAYA PERNIAGAAN YANG BELUM TENTU IKUT
MUAMALAT ISLAM.....

BUKAN APA...
TAKUT PUAK2 ANTI ISLAM@YAHUDI ATAU NASRANI NAK BAGI DUIT2 HARAM MASUK DALAM PERUT KITA
MEREKA TAHU....JIKA ADA SEKETUL DAGING YANG TERJADI DARI SUMBER YANG HARAM MAKA ALLAH HARAMKAN UNTUK MASUK SYURGA....

LAH NI TREND ORANG TAK PENDULI SUMBER REZEKI ITU HALAL ATAU TIDAK .....YANG PENTING MEWAH DAN BERGAYA....ADAKAH RASULLULLAH SAW DAN SAHABAT2 BEGITU....MEREKA HIDUP MEWAH DAN MENUNJUK2 KEKAYAAN...FIKIR2KAN...JANGAN TAMAK HARTA DUNIA DAN TIDAK TAMAK HARTA AKHIRAT...DUNIA MUSNAH...AKHIRAT KEKAL.....
Umpan Rolls-Royce

Oleh Hadzlihady Hassan
hadzlihady@hmetro.com.my
2010/07/16

SERDANG: Umpan digunakan sebuah syarikat pelaburan bukan calang-calang kerana dikatakan sanggup mengeluarkan modal menyewa sebuah kereta mewah model Rolls-Royce bernilai RM2.85 juta untuk meyakinkan pelabur asing.
BUKTI
...Abd Razak (kanan) menunjukkan kereta mewah dan plat kuning pada kereta Rolls-Royce, semalam.
BUKTI ...Abd Razak (kanan) menunjukkan kereta mewah dan plat kuning pada kereta Rolls-Royce, semalam.
Selain itu, kereta mewah terbabit turut menggunakan plat kuning tertera nama DYMM Tuanku Raja Noor Jan Shah Ibni Al Marhum YAM Raja Tuah Shah, Raja Kesultanan Melaka Darul Islam diletakkan ketika satu majlis pelancaran sebuah bangunan di Bandar Puteri, Puchong kira-kira jam 1.30 tengah hari, semalam.

Bagaimanapun, gimik pihak terbabit berakhir apabila polis merampas kereta mewah berkenaan dan menahan seorang lelaki selepas curiga dengan nombor pendaftaran digunakan.

Ketua Polis Serdang, Superintendan Abd Razak Elias berkata, hasil siasatan mendapati kereta mewah terbabit sengaja dipamerkan pihak penganjur bertujuan meyakinkan pelabur asing yang hadir dalam majlis pelancaran berkenaan.

“Sepasukan anggota polis yang melakukan rondaan di sekitar kawasan berkenaan, mendapati kenderaan mewah dipamerkan itu menjadi tumpuan terutama kira-kira 150 pelabur asing dari Hong Kong, China dan Vietnam.

“Curiga keadaan itu anggota polis menghampiri kereta mewah itu,” katanya.
Menurutnya, ketika itu ada tiga lelaki berusia antara 20 hingga 35 tahun yang mendakwa sebagai pemandu dan juga penganjur majlis berada di situ sebelum polis menjalankan pemeriksaan.

“Pemeriksaan mendapati pemandu kereta positif dadah jenis ketamin dan kini ditahan untuk siasatan lanjut.

“Dua lagi lelaki dibebaskan dan polis masih menjalankan siasatan dan kemungkinan beberapa individu lain ditahan,” katanya

Menurutnya, siasatan mendapati, kenderaan mewah itu milik syarikat sebuah jualan kereta terpakai dan disewa menggunakan nama Sultan Melaka untuk menarik kepercayaan pelabur asing.

Abd Razak berkata, pihaknya akan mendapatkan keterangan Raja Noor Jan sama ada mengetahui namanya digunakan syarikat pelaburan berkenaan.

“Kita akan merujuk kes kepada Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan lelaki ditahan itu disiasat mengikut Akta Dadah Berbahaya,” katanyaRugi RM350,000 ditipu 2 wanita

Oleh Hamizah Badiran
am@hmetro.com.my
2010/07/17

KLANG: Seorang peniaga busana muslimah mendakwa kerugian RM350,000 apabila diperdaya dua wanita pemilik syarikat pelaburan yang menjanjikan pulangan lumayan melalui skim pelaburan mata wang asing termasuk dolar Amerika Syarikat.
Kedua-dua wanita yang berasal dari Sabah itu dipercayai sudah menipu lebih RM1.5 juta wang pelaburnya di sekitar Lembah Klang.
Mangsa, Mohamad Nor Mohamad Ali, 50, berkata beliau tertarik dengan skim terbabit selepas diperkenalkan oleh seorang rakan sebelum berjumpa sendiri dua wanita itu.

“Saya mula melabur pada akhir Februari lalu dan hanya mendapat pulangannya sekali saja iaitu pada April sebanyak RM2,500.

“Selepas itu, saya langsung tak pernah dapat balik pulangan seperti yang dijanjikannya iaitu 25 peratus hingga 50 peratus daripada jumlah pelaburan pada setiap bulan,” katanya ketika ditemui di rumahnya, di sini, semalam.

Mohamad Nor yang berasal dari Kapar, di sini berkata, selepas tidak menerima sebarang pulangan pelaburan itu, dia menghubungi wanita terbabit untuk mendapatkan maklum balas, namun pelbagai alasan diberikan sebelum dia langsung gagal dihubungi.

Berikutan itu, Mohamad Nor membuat satu laporan di Balai Polis Seksyen 11, Shah Alam, 5 Julai lalu.

Katanya, wanita pertama yang menipunya berusia 34 tahun dan menggunakan beberapa nama samaran seperti Vivi, Erlina dan Hawa untuk memerangkap mangsanya.

“Melihat kepada perwatakan lemah-lembut, bersopan santun dan kerap bercakap soal agama, tak sangka dia seorang penipu licik.

“Wanita kedua yang dikenali sebagai Pat pula berpenampilan ala ‘tomboi’ dan mereka sering bersama,” katanya menambah kedua-dua wanita terbabit mempunyai dua syarikat di Putra Height dan di Puchong Perdana, dekat sini, tetapi ia sudah ditutup.'Sultan Melaka' nafi terlibat tipu 150

'GOMBAK – Lelaki yang mendakwa dirinya Sultan Melaka Raja Noor Jan Shah menafikan beliau menipu lebih 150 pelabur asing di sebuah majlis di Bandar Puteri, Serdang.

Katanya, beliau hadir sebagai memenuhi undangan rakannya, Datuk Seri Steven Leow Yuan Loi, yang juga Pengarah IP, untuk merasmikan syarikat.

Menurutnya, kereta mewah Rolls Royce bernilai RM2.85 juta yang tertera namanya itu hanyalah gimik pada majlis pelancaran itu dan menganggap ia satu penghargaan yang besar daripada peminat Sultan Melaka sendiri.

Katanya, kemungkinan besar juga Steven mempunyai salasilah kerajaan China yang pernah berdagang ke Melaka dan bersedia diajak ke negara itu bagi membongkar dan menambahkan fakta mengenai hubungan Kesultanan Melayu Melaka dengan kerajaan itu.

“Kereta itu hanya sebagai gimik untuk pelancaran majlis tersebut dan saya menghargai apa yang telah dilakukan Steven.

“Kereta itu saya tidak dapat dan tidak terima langsung. Saya rasa sedikit kesal dengan pihak media yang menulis fakta yang salah. Namun saya belum terfikir untuk mengambil tindakan mahkamah,” katanya pada sidang media di Balai Seri Melaka, Pusat Bandar Seri Gombak di sini, semalam.

Kelmarin, polis peronda menahan sebuah kereta jenis Rolls-Royce yang menggunakan nombor pendaftaran 'Raja Kesultanan Melaka Darul Islam' yang kononnya didakwa digunakan sebagai umpan untuk menarik pelabur asing dalam sebuah majlis di Bandar Puteri, Serdang.

Dalam pertemuan itu ‘Sultan Melaka’ berkenaan turut kesal dengan pihak terbabit yang masih mendiamkan diri dari menegakkan kebenaran bahawa dia adalah waris Kesultanan Melayu Melaka.

“Sudah lima tahun isu ini dipandang sepi dan didiamkan sedangkan daripada 2005 kita telah hantar salasilah keturunan kepada pihak berkenaan.

“Tahun ini juga kita turut menghantar bukti salasilah keturunan kepada Sultan Kedah, Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja, Perdana Menteri dan Yang Dipertuan Agong agar kesasihahan ini dapat diterima dan tidak dibantah,” katanya.

CAMNE...TERIMA JE LAH...NAK WAT PE...FIKIR2 JE LAH

TAHNIAH YANG UNTUNG DAN TAKZIAH YANG RUGI SERTA BERPENDAPATAN RENDAH ,,,,MAASALLAH...

 

 

5-dalam-1: Harga petrol, diesel, gula dan gas naik
Jul 15, 10 6:26pm
Harga petrol, diesel, gula dan Petroleum Gas Cecair (LPG) naik berkuatkuasa mulai tengah malam ini.
Petrol RON 95 dan diesel naik 5 sen. RON97 tidak lagi diberikan subsidi. Ia tertakluk kepada apungan secara terkawal, dengan harga ditentukan oleh mekanisme harga automatik, berikutan penyelarasan harga subsidi yang diumumkan kerajaan hari ini.
Tidak jelas berapa kenaikan harga RON 97. Tetapi difahamkan harganya naik 5 sen dan akan diselaraskan seterusnya kemudian.
Manakala harga gula pula naik 25 sen kepada RM1.90, dengan gas LPG naik sebanyak 10 sen sekilogram
Kenaikan harga barangan berkenaan diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu pengumuman malam ini.
Menurut perdana menteri, penyelarasan semula harga barangan tersebut akan membolehkan kerajaan mengurangkan perbelanjaannya melebihi RM750 juta untuk tahun ini.
Ia merupakan langkah pertama program rasionalisasi subsidi secara berperingkat-peringkat mulai esok.

Bagaimanapun, tambanya, kerajaan masih membelanjakan kira-kira RM7.82 bilion untuk subsidi bahan api dan gula pada 2010.

Harga bahan api dan gula di Malaysia, tegas Najib, masih antara yang terendah di rantau ini.
Berikut adalah harga baru:
  • Petrol RON 95 - RM1.85 seliter.
  • Diesel - RM1.75 seliter.
  • Gula - RM1.70 sekilogram
  • Gas LPG - RM1.85 sekilogram
Berikut adalah harga baru gas:
  • Tong 14KG - dari RM24.50 kepada RM25.90 (naik RM1.40)
  • Tong 12KG - dari RM21.00 kepada RM22.20 (naik RM1.20)
  • Tong 10KG - dari RM17.50 kepada RM18.50 (naik RM1.00)
Sementara itu, Berita Harian online memetik Perdana Menteri,Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai berkata, kerajaan perlu mengurangkan subsidi bagi menjimatkn perbelanjaan kerajaan dan mengurangkan defisit fiskal supaya pasaran dunia dan dalaman lebih yakin dengan kekuatan ekonomi negara.
Najib berkata demikian selepas merasmikan Mesyuarat Perwakilan Umno bahagian Kuala Kedah di Alor Star, petang ini.

Beliau yang juga menteri kewangan berkata, penjimatan perbelanjaan itu juga akan digunakan untuk pembangunan negara yang akhirnya memberi faedah kepada rakyat.
Beliau turut memberi jaminan pengurangan subsidi akan dibuat secara minimum supaya tidak membebankan rakyat.
Pada 27 Mei lalu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala dilaporkan berkata, Malaysia akan muflis pada 2019 jika kerajaan tidak memotong subsidi dan bergantung kepada pinjaman.

Katanya, hutang Malaysia akan meningkat kepada 100 peratus daripada GDP pada 2019 d- daripada 54 peratus sekarang jika subsidi tidak dipotong.
5 naik serentak, rakyat tanggung beban
Dr Azman Ibrahim   
Harga petrol, diesel, gula dan gas LPG naik berkuatkuasa mulai tengah malam ini (15 Julai).
Petrol RON 95 dan diesel naik 5 sen. RON97 tidak lagi diberikan subsidi. Ia tertakluk kepada apungan secara terkawal, dengan harga ditentukan oleh mekanisme harga automatik, berikutan penyelarasan harga subsidi yang diumumkan kerajaan hari ini.
Manakala harga gula pula naik 25 sen kepada RM1.90, dengan gas LPG naik sebanyak 10 sen sekilogram.
Perdana Menteri ketika mengumumkan kenaikan memberikan alasan.
Pertama, kesemua subsidi ini tidak menepati sasaran – ia memberi faedah juga kepada pihak yang tidak layak, iaitu warga asing dan rakyat yang berpendapatan tinggi yakni mereka yang mampu untuk membayar petrol tanpa subsidi. Fokus kita sepatutnya ialah bagi membantu golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana bukan mereka yang memandu kereta import yang mewah. Subsidi gula yang berlebihan pula memberi faedah kepada industri-industri dan bukannya keluarga. Hampir dua kali ganda subsidi gula ini digunakan oleh sektor perniagaan berbanding isi rumah.
Persoalannya, walaupun dikatakan kenaikan ini adalah demi mengelakkan pengaliran subsidi kepada  sasaran yang salah, tetapi akhirnya beban akan ditanggung oleh rakyat berpendapatan rendah.
Kerajaan perlu menjelaskan secara tepat bagaimana penjimatan dari subsidi ini akan dibelanjakan untuk faedah golongan berpendapatan rendah. Masih kita ingat ketika kenaikan harga petrol dan diesel secara besar-besaran beberapa tahun dahulu, dijanjikan wang penjimatan akan digunakan untuk memajukan perngangkutan awam tapi janji tinggal janji.
Kini dijanjikan pula penjimatan subsidi akan diagihkan kepada bidang pelajaran dan kesihatan. Umum sedia maklum kos pendidikan di Malaysia dan belanja untuk mendapatkan rawatan di hospital-hospital kerajaan adalah  di antara dilema bagi rakyat berpendapatan rendah.
Kedua, barangan yang bersubsidi tinggi selalunya membawa kepada aktiviti penyeludupan kerana pemberian subsidi telah menjadikan barangan ini paling murah di rantau ini. Pada tahun 2009 sahaja, ramai penyeludup telah ditangkap ketika cuba membawa keluar lebih 200 tan metrik gula. Sebenarnya, jumlah yang tidak dapat ditangkap kerana penyeludupan ini adalah lebih besar. Diesel terus diseludup dan dijual secara haram di negara jiran. Pihak berkuasa telah meningkatkan pengawalan untuk menghalang penyeludupan, tetapi selagi adanya perbezaan harga yang besar, penyeludup akan terus dengan kegiatan haram ini.
Kalau benar bagai dikata, jelas rakyat bawahan telah terpaksa memikul beban ekoran ketidak mampuan pihak keselamatan menguatkuasakan undang-undang dan menjaga kedaulatan sempadan negara. Apa jaminan selepas kenaikan ini penyeludupan tidak akan berlaku lagi? Kalau penyeludupan masih berlaku, apakah harga akan dinaikkan lagi?
Ketiga, kita perlu menukar cara kita menggunakan bahan bakar dan gula. Penggunaan bahan bakar yang berlebihan akan mengurangkan sumber negara dengan cepat dan tidak menyumbang kepada usaha kita melindungi alam sekitar. Dengan 40 peratus rakyat Malaysia yang berlebihan berat badan atau obes – dan peningkatan jumlah penghidap diabetes – kita perlu menangani apa yang dilihat sebagai satu isu kesihatan. Mengurangkan penggunaan gula di kalangan anak-anak khususnya, adalah langkah yang tepat.
Benarkah harga bahan bakar di Malaysia terlalu murah sehingga dibazirkan sewenangnya oleh rakyat? Selalu kita dengar kempen jimatkan elektrik dan air tapi tidak pernah kita dengar ada kempen jimatkan penggunaan petrol dan gas.
Petrol dan diesel yang diisi ke dalam kenderaan adalah berdasarkan keperluan dan perjalanan juga berdasarkan keperluan. Amat jarang dan hampir tidak pernah terdengar rakyat yang secara suka-suka membazirkan petrol dan gas.
Hujah yang mendakwa gejala berat badan berlebihan dan diabetes mempunyai kaitan dengan harga gula perlu diperkemaskan dengan kajian saintifik dan disokong dengan fakta ilmiah. Saya berpendapat fakta ini terlalu umum dan sangat lemah untuk dipertahankan.

Penulis adalah Ketua Penerangan PAS Kawasan Setiu, Terengganu.

TAK TAU JADI BEGINI...HINGGA AKAL TIDAK BERFIKIRAN DENGAN WARAS....

Ibu akui putar anak dalam mesin basuh2010/07/15

TOKYO: Seorang wanita yang ditangkap selepas didakwa mencekik anaknya hingga mati semalam memberitahu polis, dia juga merendam anaknya dalam mesin basuh.
Junko Egashira, 34, ditangkap bulan lalu selepas dia dituduh membunuh anaknya, Mone, di barat Fukuoka.
Junko mengaku berulang kali menutup mulut anaknya dengan pita pelekat, mengikat tangan dan kakinya dan memaksanya duduk dalam mesin basuh yang penuh dengan air. Dia juga kadang kala memutarkan mesin berkenaan, lapor akhbar Asahi.

Dia juga mengikat anaknya pada rak dengan kedua-dua tangan di atas dan menggantung baldi berisi air pada tangan itu selama beberapa jam.

Menurut Asahi, Junko bercerai dengan suaminya pada 2008. Penderaan terhadap anaknya semakin menjadi-jadi apabila mereka berpindah ke rumah baru Mei lalu. - AFP


Padah payu dara besar2010/07/15
HOUSTON: Seorang model yang memiliki payu dara terbesar di dunia kini tenat selepas menjalani pembedahan untuk membesarkan lagi buah dadanya.
SHEYLA...mungkin hilang buah dada asli.
SHEYLA...mungkin hilang buah dada asli.
pix_topright
Sheyla Hershey, 30, dari Brazil, menjalani pembedahan itu walaupun sudah memiliki payu dara saiz 38KKK.
Sheyla yang tinggal di Houston, Texas menghadapi masalah sukar bernafas dan terlantar di katil selepas pembedahan berkenaan.

Dia terpaksa menjalani pembedahan kecemasan semalam untuk mengatasi masalah itu. Doktor dijangka terpaksa membuang implannya dan kemungkinan membuang payu dara aslinya sekali.

Sebelum pembedahan terbaru itu, Sheyla yang fasih dalam lima bahasa — Portugis, Sepanyol, Itali, China dan Inggeris berkata: Saya demam teruk dan pembedahan (bulan lalu) itu begitu menyakitkan. ‘Saya tidak boleh bernafas. Sepanjang hari saya terlantar di katil, tidak boleh bangun.” Sheyla dijangkiti bakteria selepas pembedahan bulan lalu yang kemudian merebak ke kedua-dua payu daranya.

Dia sebelum ini menjalani 30 pembedahan dengan kos £40,000 (RM200,000) sebelum memperoleh payu dara yang amat besar.

Menurut Sheyla, pakar bedah bimbang jangkitan itu merebak ke saluran darah, sekali gus membahayakan nyawanya.

Buah dadanya diakui yang terbesar di dunia oleh Buku Rekod Brazil yang setaraf dengan Buku Rekod Dunia Guinness. - Agensi
DUNIA

Bayi 9 bulan diikat hingga matiSEBUAH akhbar semalam menyiarkan gambar seorang pegawai polis menunjukkan gambar bayi yang didera, Jodi Sabrina di sebuah pejabat polis di Surabaya.SURABAYA - Seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di Indonesia, Jodi Sabrina meninggal dunia dipercayai akibat didera dengan kejam, lapor sebuah akhbar semalam.
Bayi berkenaan, Jodi Sabrina, yang merupakan anak luar nikah, mati selepas diikat dengan menggunakan tali rafia oleh ibu saudaranya, Vony Maryana Pengadi yang berumur 38 tahun.
Mangsa diikat mulai dari hujung kaki dan tali itu dililit sampai ke tangannya.
Wanita tersebut memberi alasan bahawa jika dia tidak diikat, bayi itu tersebut akan menjadi nakal.
Dalam keterangannya kepada polis Vony mengaku perbuatan tersebut dilakukan sejak bayi berkenaan berusia enam bulan.
Wanita itu yang menjaga bayi berkenaan setiap hari merupakan suspek kes tersebut.
"Ya, saya ikat (mangsa) kalau saya keluar membeli barang atau memasak. Saya takut kalau dia jatuh dari kerusi atau dihempap televisyen," ujar Vony semasa disoal siasat di sebuah balai polis di bandar ini semalam.
Menurutnya, dia berhenti mengikat Jodi sejak beberapa bulan lalu.
Namun, Vony kembali mengikat bayi tersebut setelah anak kandungnya bersekolah tadika di sini sejak Isnin lalu.
Kelmarin, sebelum menghantar anaknya ke sebuah sekolah, wanita itu mengikat tubuh Jodi dan meletakkan bayi itu ke dalam bilik di rumahnya.
Kemudian, sekitar pukul 2 petang waktu tempatan, Vony bersama anaknya pulang ke rumah dan melihat Jodi menangis.
Sebagai usaha untuk memujuk bayi itu supaya diam, dia memberikannya susu tetapi Jodi masih menangis.
Tidak tahan mendengar tangisan budak itu, Vony memukul kepala dan pinggang mangsa untuk mendiamkannya.
Mangsa tetap menangis dan tangisannya berlarutan hingga waktu malam.
Wanita itu pula berulang kali memukul mangsa agar bayi berkenaan berhenti menangis.
Tangisan Jodi itu didengari Yudi Susanto iaitu suami Vony yang berada di kamar bersama anak kandungnya, Selbi.
Yudi seterusnya membawa mangsa ke sebuah hospital berdekatan dengan menaiki sebuah motosikal.
Namun, setibanya di hospital, bayi itu sudah tak bernyawa lagi dan jenazahnya dihantar polis untuk dibedah siasat.
"Saya tidak ingat berapa kali saya pukul (mangsa). Wajahnya yang lebam itu kerana terjatuh di bilik mandi. Mungkin juga dia terjatuh ketika diikat," kata Vony.
Tubuh bayi tersebut terdapat luka, lebam kepala kanan dan kiri, terdapat bekas ikatan tali di kepala, lebam di paha kanan, cedera di tulang rusuk kiri dan melecet di bawah kemaluan.
Sementara itu, bayi tersebut bukan anak kandung pasangan Vony dan Yudi Susanto.
Sebaliknya Jodi dilahirkan oleh anak saudara Yudi, Sabrina, 17, setelah dia hamil tanpa dapat dipastikan identiti bapa bayi tersebut.
Sabrina melahirkan Jodi semasa dia masih seorang pelajar sekolah menengah.
Setelah dua hari dilahirkan, bayi itu diserahkan kepada bapa saudaranya.
Isterinya, Vony menjaga bayi itu sehingga usianya mencecah sembilan bulan.
Vony mengaku dia tidak berniat membunuh atau menganiaya Jodi.
Alasannya, Vony mengaku bahawa dia sayangkan bayi tersebut.
"Saya menyesal dan tidak ada niat untuk menganiayanya. Saya mengasuhnya dan anak saya bermain dengannya. Dia luka-luka kerana terjatuh dari kamar mandi,"
ujar Vony.
Di sebalik pengakuannya itu, polis menahan Vony sebagai suspek kes itu dan dia akan didakwa melakukan penderaan.
Suspek juga akan didakwa kerana lalai menjaga kanak-kanak sehingga menyebabkan mangsa meninggal dunia. - Agensi


DUNIA


Video Mel Gibson minta layanan seks tersebarMEL GIBSON dan Oksana

LOS ANGELES - Kenyataan pelakon dan pengarah filem terkenal, Mel Gibson meminta bekas kekasihnya, Oksana Grigorieva membuat seks oral tersebar di sebuah laman web, lapor sebuah akhbar semalam.
Rakaman itu didedahkan oleh laman web RadarOnline.
Satu lagi rakaman mendedahkan Gibson yang pernah berlakon dalam filem Braveheart mengadu dia tidak diberikan layanan seks oral oleh Oksana.
Sebelum ini pihak media menyebarkan perlakuan buruk pelakon itu terhadap Oksana yang berketurunan Yahudi seperti kecaman kata-kata kesat.
Gibson kini berbalah dengan bekas kekasihnya itu berhubung hak penjagaan seorang anak perempuan mereka. - Agensi

DUNIA

Anak dakwa Osama masih hidupOMAR dan isterinya, Zaina semasa mereka belum berpisah.LONDON - Omar bin Laden yang merupakan anak pemimpin Al-Qaeda, Osama bin Laden menyatakan bapanya masih hidup, lapor sebuah akhbar semalam.
"Bapa saya berada di bumi tetapi saya tidak mengetahui di mana dia berada. Dia masih hidup. Jika orang seperti itu (Osama) meninggal dunia, anda tidak boleh merahsiakannya. Dunia akan berubah jika dia meninggal dunia," lapor akhbar The Sun.
Omar, 29, bersetuju untuk diwawancara oleh akhbar itu bagi menceritakan kehidupannya selepas dia berpisah dengan isterinya, Jane Felix-Browne berumur 53 tahun yang merupakan seorang rakyat Britain.
Jane yang memeluk agama Islam selepas mereka mendirikan rumah tangga pada September 2006 di Mesir mengumumkan perpisahan dengan Omar pada awal bulan ini.
Wanita itu yang menggunakan nama Zaina selepas memeluk Islam menyatakan Omar menghidap penyakit skizofrenia dan kerap mendengar suara Osama di dalam kepalanya sebagai alasan perpisahan mereka.
Menyentuh mengenai bapanya, Omar berkata: "Saya masih meyaya- nginya, pastinya saya sayang pada- nya. Dia adalah bapa saya.
"Saya merinduinya sebagai bapa tetapi kami saling berlainan. Saya mahukan keamanan."
Tempat persembunyian Osama tidak diketahui dengan tepat sehingga kini menyebabkan terdapat dakwaan bahawa dia telah meninggal dunia.
Namun, Osama kerap dikatakan bersembunyi di kawasan pergunungan di Afghanistan dan Pakistan.
Omar turut menyatakan bahawa dia mahu memberi nama Osama kepada bayi yang dikandung oleh se- orang ibu tumpang dari Britain sempena nama bapanya.
"Jika bayi itu seorang lelaki, saya akan memanggilnya Osama. Namun, saya berharap dia (anaknya) akan mempunyai sikap pentingkan ke- amanan.
"Adalah sesuatu yang tradisi untuk menamakan anak dengan nama datuk," katanya.
Namun, Zaina yang tidak boleh melahirkan anak mahu memberikan nama Elizabeth jika ibu tumpang ter- sebut melahirkan anak perempuan sempena nama pemerintah Britain, Ratu Elizabeth II.
Wanita itu juga mahu memberi nama William jika anak yang dilahirkan itu lelaki.
Menurut Omar, dia akan menjaga anaknya itu dengan baik termasuk wanita yang bersetuju menjadi ibu tumpang untuk anak mereka, Louise Pollard dari Britain.
BARRYMORE
Pollard hamil dengan menggunakan teknik persenyawaan tabung uji.
Menyentuh mengenai perpisahannya dengan isterinya, dia berkata: "Saya telah berkahwin selama empat tahun dan kami amat gembira.
"Namun, saya memberi- tahu dia (isterinya) saya tidak boleh meneruskan lagi. Saya mahu berpisah, saya tidak mahu kembali semula ke alam perkahwi- nan."
Omar melarikan diri dari Afghanistan pada April 2001 sebelum bapanya menjadi lelaki yang paling dikehendaki di dunia kerana didakwa menaja keganasan.
Pada Mei 1996, Osama meninggal- kan kawasan pergunungan Tora Bora di Afghanistan dan memilih Omar untuk menemaninya dan mewujudkan kem latihan pengganas.
Omar menjadi tukang pembuat teh peri- badi bapanya dan tinggal dalam pondok yang sejuk.
Semasa itu, dia yang masih remaja diberi tunjuk ajar cara untuk menggunakan raifal Kalashnikov dan belajar memandu kereta kebal Rusia.
Omar dilahirkan di Arab Saudi oleh isteri pertama Osama, Najwa.
Dalam wawancara itu, Omar menyatakan bahawa dia meminati penyanyi Madonna dan pemain bola sepak Piala Dunia Argentina, Lionel Messi.
Omar menyatakan impiannya untuk keluar bersama pelakon terkenal Hollywood, Drew Barrymore.
"Saya bujang sekarang dan dia (Barrymore) merupakan wanita paling cantik di Holly- wood," katanya. - AgensiDibuang tepi jalan

Oleh Rashidi Karim
am@hmetro.com.my
2010/07/16

KANGAR: Nasib seorang remaja berusia 13 tahun tidak ubah seperti kucing kurap apabila dibuang abang angkatnya dalam kegelapan malam di tepi jalan di Tambun Tulang, dekat sini.
MAKLUMAT...Ku Chik (kanan) menyoal Zulkarnain.
MAKLUMAT...Ku Chik (kanan) menyoal Zulkarnain.
Remaja yang dipanggil dengan nama Zulkarnain oleh keluarga angkatnya berkata, dia buntu dan hilang arah tuju selepas diperlakukan sedemikian kerana itu kali pertama melihat dunia luar kerana selama ini dia tidak dibenarkan keluar rumah serta tidak bersekolah.

“Abang angkat membuang saya di tepi jalan dan dalam keadaan gelap, saya terpandang cahaya lampu di sebuah rumah sebelum mengejutkan pemiliknya untuk tumpang bermalam di situ,” katanya pada sidang media di Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) di sini, semalam. Hadir sama, Timbalan Pengarah JKM negeri, Ku Chik Ku Md Esa.

Menurutnya, kejadian berlaku pada malam 20 Mei lalu dan selepas diberi kebenaran menumpang tidur di rumah berkenaan, keesokannya tuan rumah itu membawanya ke balai polis sebelum dia diserahkan kepada JKM.

Bercerita lebih lanjut mengenai kejadian malam berkenaan, Zulkarnain berkata abang angkat yang memeliharanya sejak kecil memberitahu mahu membawanya keluar bersiar-siar menaiki kenderaan pikap.

Menurutnya, abang angkatnya berhenti di satu kawasan gelap di tepi jalan dan memaklumkan tayar kenderaannya pancit sebelum mengarahkannya keluar untuk sementara
“Sebaik keluar, abang angkat terus memecut kenderaan meninggalkan saya seorang diri di kawasan itu. Itu kali pertama saya melihat dunia luar selepas terkurung dalam rumah keluarga abang angkat dan saya tidak mengetahui lokasi rumah itu sejak kecil,” kata remaja yang boleh dianggap misteri itu.

Zulkarnain bukan saja tidak mempunyai dokumen pengenalan diri, malah turut gagal memberi maklumat mengenai identiti keluarga angkatnya termasuk lokasi kediaman keluarga berkenaan walaupun sudah 13 tahun menetap di sana.
Katanya, keadaan itu disebabkan sepanjang menginap di rumah keluarga angkatnya, dia tidak pernah belajar atau bersekolah, sebaliknya hanya disuruh melakukan kerja rumah selain tidak dibenarkan keluar atau bergaul orang luar kecuali dengan lima beranak yang tinggal di rumah itu yang juga tidak diketahui nama mereka.

Menurutnya, dia langsung tidak mempunyai maklumat mengenai keluarga angkatnya itu termasuk alamat atau nama pasangan yang memeliharanya yang hanya dikenali dengan panggilan pak cik dan mak cik.

Malah, dua anak lelaki pasangan terbabit juga hanya dikenali dengan panggilan ‘abang nombor satu’ dan ‘abang nombor dua’ manakala anak perempuannya pula bernama Noriza.

“Apa yang saya tahu, semua mereka bertutur dalam bahasa Siam dan hanya menggunakan bahasa Melayu ketika bercakap dengan saya,” katanya.

Sementara itu, Ku Chik berkata, Zulkarnain kini ditempatkan di bawah jagaan JKM sejak dua bulan lalu melalui perintah jagaan sementara mengikut Seksyen 25(2) Akta Jagaan Kanak-kanak 2001 sementara menunggu tindakan lanjut.

“Kami sukar mengesan keluarga angkat Zulkarnain kerana ketiadaan pengenalan diri dan kanak-kanak ini juga gagal memberikan sebarang maklumat untuk membantu usaha berkenaan.

“Justeru, kami minta sesiapa yang mempunyai maklumat tampil membantu terutama keluarga angkat Zulkarnain untuk membolehkan JKM menguruskan tindakan sewajarnya,” katanya


Tiada peluang selamat2010/07/18

LONDON: Seorang model yang memiliki payu dara paling besar di dunia berkata semalam, dia terpaksa membuang keseluruhan buah dada itu atau mati.
SHEYLA tenat di hospital.
SHEYLA tenat di hospital.
Model kelahiran Brazil yang berusia 30 tahun itu memberitahu akhbar The Sun: “Doktor memberitahu, peluang untuk menyelamatkan satu daripada buah dada saya ialah 80 peratus.

“Tetapi jika saya kehilangan sebelah, apa guna saya simpan sebelah lagi.

“Peluang untuk mengekalkan kedua-duanya ialah antara 10 atau 20 peratus.” Sheyla sebelum ini dilapor menjalani pembedahan semula di Amerika Syarikat selepas payu daranya dijangkiti kuman berikutan pembedahan di Brazil bulan lalu.

Model itu mahu payu daranya dibesarkan semula, pembedahan ke-10, selepas melahirkan anak tahun lalu.
Dia cuba melakukan pembedahan itu di Amerika Syarikat sebelum pulang ke Brazil tetapi doktor enggan membesarkan payu daranya lagi kerana undang-undang Amerika tidak membenarkan penggunaan satu gelen silikon atau lebih dalam implan.

Semalam Sheyla bertemu dengan doktor sekali lagi untuk mengetahui nasibnya. Kuman itu sudah meresap ke dalam saluran darahnya, menyebabkan dia sukar bernafas.

“Ia begitu sakit. Saya cuba mengawalnya dengan memakan ubat. Jangkitan itu seperti barah.

“Satu-satunya cara untuk menyelamatkan nyawa saya ialah dengan membuang tisu payu dara,” katanya.

Sheyla terlalu taksub dengan pembedahan plastik dan pernah menjalani proses menyedut lemak dan pembedahan untuk mencantikan hidung.

Payu daranya disahkan sebagai yang terbesar di dunia oleh Buku Rekod Brazil dan Buku Rekod Dunia Guinness. - Agensi
 

Wednesday, July 14, 2010

MANA MEREKA NAK BERHENTI BENDA SEDAP ...HUKUM PULAK TERASA RINGAN....

Pasangan tak serik ditangkap khalwat kali kedua2010/07/15

JASIN: Tidak sampai dua bulan dicekup kerana berkhalwat, sepasang remaja nyata tidak serik dan seronok melakukan kesalahan sama apabila mereka ditahan sekali lagi, semalam.
Sebelum ini, remaja perempuan berusia 16 tahun menjadikan rumah keluarganya di Ayer Keroh sebagai tempat maksiat, kali ini mengulanginya di rumah sewa kakaknya di Bukit Tembakau, dekat sini.
Pasangan terbabit dicekup kira-kira jam 10.30 pagi oleh sekumpulan tiga lelaki yang juga penduduk di situ selepas melihat mereka ke rumah berkenaan sebelum dibawa ke Balai Polis Merlimau dan diserahkan kepada Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) untuk tindakan lanjut.

Ketua Pegawai Penguat kuasa Agama, Rahimin Bani, berkata selepas mendapati pasangan terbabit masuk ke rumah itu, penduduk terbabit memerhatikannya dan selepas hampir 15 minit tidak keluar, mereka kemudian bertindak membuat pemeriksaan.

Katanya, ketika sampai di hadapan rumah itu, salah seorang daripadanya memerhatikan daripada tingkap depan dan mendapati lelaki terbabit berkain pelekat, manakala remaja perempuan berkenaan berkemban dengan tuala.

“Mereka terus mencekup pasangan berkenaan dan dibawa ke balai polis sebelum diserahkan kepada Jaim bagi siasatan lanjut,” katanya

DAH SUSAH NAK UBAH...TU KESAN DARI BANYAK PERKARA MEMBELAKANG AJARAN ISLAM

'Saya kesal jamin dia'

Oleh Hadzlihady Hassan
hadzlihady@hmetro.com.my
2010/07/15

AMPANG: “Perbuatannya memang kejam dan kali ini saya tak boleh maafkan dia lagi,” kata Julia Daud, 29, isteri pelakon popular, Badrul Muhayat, 42, yang mendakwa suaminya itu sekali lagi mengasari dirinya dan merampas wang jaminan mahkamah berjumlah RM2,500, Isnin lalu.
TAK SEHALUAN...Badrul Muhayat tidak menoleh pada Julia ketika bayar
 kompaun di mahkamah, Isnin lalu.
TAK SEHALUAN...Badrul Muhayat tidak menoleh pada Julia ketika bayar kompaun di mahkamah, Isnin lalu.
Menurutnya, kejadian itu membuatkan hatinya terus tertutup rapat buat pelakon terbabit yang berjanji akan berubah dan menjaganya dan anak-anak lebih baik.

“Bayangkan ketika dalam lokap, saya pergi melawat dan dia merayu supaya mencari wang untuk menjaminnya kerana tidak mahu tinggal lebih lama dalam lokap.

“Saya yang tak pernah menjejak kaki di lokap terpaksa bawa seorang anak kami dan Badrul ketika itu berjanji akan lebih menumpukan perhatian kepada keluarga apabila dibebaskan,” katanya.

Julia berkata, isteri mana yang tidak sedih melihat suami dipenjarakan dan ini membuatkan hatinya mula cair dan sanggup berhutang semata-mata mahu memastikan suaminya keluar lokap.

“Namun, saya kesal kerana tak sampai berapa jam selepas mahkamah membebaskannya sejurus dia membayar kompaun, Badrul sekali lagi buat hal.

“Dia tergamak merampas wang jaminan RM2,500 yang ketika itu dipegang rakan kami sebelum melarikan diri dengan seorang wanita yang menunggunya dalam kereta,” katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, pelakon lelaki terbabit pada mulanya menghubungi rakan wanita mereka yang bertindak sebagai penjamin dan bertanyakan mengenai wang jaminan berkenaan.

Wang jaminan itu dimasukkan ke akaun penjamin berkenaan atas perintah mahkamah sebaik perbicaraan kes Badrul didakwa mencederakan Julia selesai apabila mahkamah memerintahkan dia membayar kompaun RM1,000 kepada isterinya, Isnin lalu.

Difahamkan, wang berkenaan dikumpul isterinya selain turut diberi ahli keluarga pelakon lelaki terbabit semata-mata untuk membayar wang jaminan bagi membebaskannya.

Badrul tidak puas hati dan meminta wanita itu mengeluarkan wang berkenaan dan menyerahkan kepadanya kerana mendakwa ia kepunyaannya.

“Bagaimanapun, saya menasihatkan rakan itu jangan mengikut kata suami saya dan meminta dia menunggunya di kaunter bank berhampiran Mahkamah Ampang. Bagaimanapun, Badrul terlebih dulu tiba kerana dia mengekori rakan kami itu hingga ke kaunter bank.

“Sebaik rakan kami mengeluarkan wang, suami saya terus merampasnya. Tidak lama selepas itu, saya tiba dan saya berjanji akan memberikan RM1,000 daripada wang itu kepadanya bagi membolehkannya membayar kompaun yang dikenakan mahkamah,” katanya.

Menurut Julia, berikutan itu dia meminta suaminya menyerahkan baki wang jaminan berkenaan, namun Badrul berdegil sebelum berlaku pergelutan.

Dalam pergelutan itu, Badrul menolak badan dan kepala Julia sebelum tergesa-gesa meninggalkan kawasan itu dengan sebuah kereta bersama seorang wanita yang menunggu di dalam kenderaan itu selepas menyedari perbuatannya diperhatikan orang ramai.

Julia berkata, kini perasaannya bercampur baur dan menyesal kerana menjamin suaminya.

“Saya sedih kerana suami tergamak melakukan demikian sedangkan wang itu yang akan digunakan untuk keperluan saya dan anak-anak. Namun, Badrul langsung tak ambil peduli kehidupan kami sekeluarga, malah saya yang terpaksa menanggung segala hutang dipinjamnya,” katanya.

Berikutan itu, Julia membuat laporan polis kerana tidak puas hati dengan tindakan suaminya itu.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Superintendan Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menerima laporan berkenaan dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan.

JAHATNYA BAPA DAN KAWAN2NYA..PATUT DAH DIREJAM...BAGAIMANA PULA PENGUASA2..MUFTI2...BISU LAGIKE...ATAU NAK TUNGGU KENA BATANG HIDUNG BARU NAK MEMPERJUANG HUKUM ALLAH...MEMANG NAK MENEMPAH NERAKA

Upah seks RM10


KULIM- Siapa sangka remaja berusia 15 tahun yang masih bersekolah di sini, menyimpan pelbagai sejarah hitam dalam hidupnya.

Ida (bukan nama sebenar) adalah anak ketiga daripada lima beradik.

Menurutnya, ketika berusia tujuh tahun, dia dirogol bapa kandungnya beberapa kali sebelum dijadikan alat pemuas nafsu rakan bapanya itu.

Pada usia sementah itu, dia masih tidak mengenal erti kehidupan dan hanya menurut segala arahan bapanya.

Namun, disebabkan tidak tahan dengan perbuatan bapanya, dia menceritakan permasalahan yang menimpanya itu kepada ibunya yang kemudiannya membuat laporan polis.

“Setahun selepas dia merogol saya, saya diarah bapa melayani nafsu kawan-kawannya pula. Saya akan diberi upah RM10 setiap kali melakukan perbuatan keji itu. Saya diminta melakukan perbuatan itu bersama seorang pak cik. Hampir setahun pak cik melakukan perbuatan terkutuk itu terhadap saya.

"Semua ini saya rahsiakan daripada pengetahuan orang lain kerana saya diugut bapa sekiranya perkara ini diketahui orang lain, saya akan dicederakan. Saya pernah merayu kepada kawan-kawan bapa supaya tidak melakukan perbuatan itu ke atas saya, tetapi mereka tidak endahkan malah terus memuaskan nafsu mereka kerana sudah membayar duit kepada bapa.

"Perkara ini berlaku sehinggalah saya berusia 11 tahun," katanya.

Dia tidak menafikan perbuatan keji bapanya itu bukan saja berlaku terhadap dirinya malah nasib sama turut dialami beberapa adik beradiknya. Ada di antara mereka diliwat.

Menurutnya, mereka menjadi trauma terhadap bapa yang sering menjadikan mereka adik beradik tempat memuaskan nafsu.

Walaupun ibunya kini bercerai dengan bapanya, lelaki itu masih mengganggu mereka.

“Saya sedih kerana orang sering ambil kesempatan terhadap diri saya sehingga hari ini. Ada antara mereka mengugut untuk menceritakan apa yang berlaku ke atas saya kepada orang lain dan mengaibkan saya semata-mata mahu melakukan hubungan seks dengan saya.

"Saya tertekan dan kini selalu bermasalah. Tidak ramai yang mahu mempercayai saya, malah menganggap saya bohsia. Semua ini tidak benar.

"Polis menyiasat kes ini dan bapa sekarang di bawah jaminan. Saya berharap mahkamah dapat mempercepatkan pendakwaan terhadap bapa saya kerana dia masih berlegar di sekitar kawasan Kulim. Selagi dia masih ada, tidak ada sebarang pembelaan terhadap kami adik beradik," katanya.

AKHIR ZAMAN DAH TIADA MALU DAN LANGGAR HUKUM AGAMA DAN ADAB SEBAGAI MANUSIA

Dijel 30 tahun jalin hubungan dengan anak kandung2010/07/14

PONTIAC (Michigan): Seorang wanita Detroit yang mengaku bersalah melakukan hubungan seks dengan anak kandungnya yang diserahkan kepada agensi anak angkat dipenjara 30 tahun.
Aimee L Sword, 36, yang menjejaki anaknya itu di Internet memohon maaf ketika hukuman dibacakan terhadapnya di Mahkamah Daerah Oakland. Dia mengaku bersalah atas tuduhan jenayah seksual kelas pertama.
Sumber polis melaporkan Aimee menggunakan laman Facebook apda 2008 untuk menjejaki anaknya yang kini berusia 16 tahun. Dia menyerahkan anaknya kepada agensi anak angkat sebaik dilahirkan.

Remaja berkenaan mengaku melakukan hubungan dengan ibunya beberapa kali. - AFP

Tuesday, July 13, 2010

USAH DUK HERAN..LA NI ORANG JUAL AGAMA DGN DUNIA..JUAL MARUAH@K EMALUAN...PASTU JUAL ANAK LAH....BESOK KORANG JAWAB PADA ALLAH...SYAITAN TERSENYUM LEBAR

Jual bayi RM10,000

Oleh Alias Abd Rani
lias@hmetro.com.my
2010/07/14

BATU KAWA: RM10,000. Itulah harga ditetapkan untuk mendapatkan seorang bayi perempuan berusia 25 hari sebelum sindiket penyeludupan manusia beroperasi di Bandar Baru Batu Kawa di sini, ditumpaskan polis, malam kelmarin.
SELAMAT...anggota polis mendukung bayi berusia 25 hari cuba dijual sindiket.
SELAMAT...anggota polis mendukung bayi berusia 25 hari cuba dijual sindiket.
Seorang wanita warga Indonesia berusia 32 tahun dipercayai dalang sindiket terbabit, cuba menjual bayi berkenaan kepada dua anggota polis yang menyamar pasangan suami isteri, sebelum dia diberkas di sebuah restoran makanan segera, kira-kira jam 9 malam.

Suspek dipercayai menjadikan pasangan berkahwin tidak mempunyai anak sasaran menjual bayi berkenaan.

Difahamkan, sebelum ditahan, satu temu janji diatur antara sindiket terbabit dengan bakal pembeli di sebuah restoran bagi mendapatkan bayi itu dipercayai diseludup dari Kalimantan, Indonesia, dengan harga RM10,000.

Dua anggota polis menyamar sebagai suami isteri menghampiri wanita berkenaan sambil berpura-pura mahu membeli bayi itu sebelum perbincangan lanjut diadakan.

Kedua-dua anggota polis terbabit pergi ke tempat diarahkan sindiket terbabit selepas mengaku tidak memiliki anak walaupun lama mendirikan rumah tangga.

Sebaik tiba di tempat dijanjikan itu, wanita terbabit bersetuju menjual bayi berkenaan, namun belum sempat transaksi dilakukan, kedua-dua anggota polis berkenaan menunjukkan kad kuasa lalu menahannya.

Turut ditahan seorang lelaki tempatan berusia 20-an dipercayai mempunyai kaitan dengan kes berkenaan

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Senior Asisten Komisioner II Huzir Mohamed berkata, pihaknya mengesahkan polis menyerbu sebuah restoran makanan segera dan berjaya menyelamatkan bayi berkenaan.

Beliau berkata, maklumat awal menunjukkan bayi berkenaan diseludup masuk oleh suspek untuk diserahkan kepada sindiket tertentu sebelum dijual di sekitar bandar raya ini.

“Sebelum itu, anggota kami sudah mengesan aktiviti berkenaan dan menghubungi sindiket terbabit dengan menyamar sebagai pasangan suami isteri dan menyatakan minat membeli bayi berkenaan pada harga RM10,000.

“Bagaimanapun, selepas bertemu suspek, dia akhirnya ditahan dan bayi seberat 1.8 kilogram itu berjaya diselamatkan,” katanya.

Menurutnya, berdasarkan maklumat diperoleh, sindiket berkenaan menggunakan lorong tikus di sempadan Malaysia-Indonesia untuk membawa masuk bayi baru lahir ke negara ini sebelum disembunyikan di sebuah rumah di sini.

Beliau berkata, polis masih menjalankan siasatan sama ada wanita berkenaan orang tengah atau ibu kepada bayi berkenaan bagi membolehkan pendakwaan dilakukan terhadapnya.
“Bayi itu diserahkan kepada Hospital Umum Sarawak (HUS) bagi pemeriksaan sebelum diserahkan kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) untuk perlindungan sementara.


“Selain suspek wanita, kita menahan seorang lelaki tempatan juga pemandu suspek. Kita menyiasat kemungkinan dia terbabit dengan sindiket berkenaan,” katanya.

Beliau berkata, suspek kini direman 14 hari mengikut Akta Imigresen kerana kesalahan memasuki negara ini tanpa dokumen sah

VIP dipanggil

Oleh Alias Abd Rani
lias@hmetro.com.my
2010/07/15

KUCHING: Seorang ahli perniagaan bergelar Datuk bersama isterinya dipanggil memberi keterangan bagi membantu siasatan kes penyeludupan bayi dipercayai dari Indonesia susulan penahanan tujuh suspek termasuk dua pasangan suami isteri dalam serbuan ke sebuah rumah mewah di Stampin di sini, semalam.
SELAMAT

...seorang kanak-kanak dipercayai mangsa sindiket penjualan bayi berjaya
 diselamatkan polis, semalam.
SELAMAT ...seorang kanak-kanak dipercayai mangsa sindiket penjualan bayi berjaya diselamatkan polis, semalam.
Pasangan itu dipanggil memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Sarawak di sini, berikutan penemuan tiga lagi bayi berusia antara 27 hari hingga dua tahun 11 bulan di rumah berkenaan dalam serbuan berkenaan.

Menurut sumber polis, rumah berkenaan didakwa dijadikan transit membawa masuk bayi dipercayai diseludup dari Indonesia sebelum dijual di sekitar bandar raya ini.

Difahamkan, lelaki bergelar Datuk dan isterinya dipanggil memberi keterangan selepas penahanan wanita warga Indonesia serta lelaki tempatan dipercayai cuba menjual bayi perempuan berusia 23 hari, malam kelmarin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Senior Asisten Komisioner II Huzir Mohamad berkata, polis mengesan kegiatan itu selepas penahanan wanita Indonesia bersama lelaki tempatan di Batu Kawa.

Beliau berkata, hasil penangkapan itu, polis menjalankan siasatan susulan sebelum menahan seorang lagi lelaki tempatan di bandar raya ini pada hari sama.

 “Susulan itu, polis mendapat maklumat sebelum menyerbu rumah mewah berkenaan dan menemui tiga lagi bayi. Dua bayi lelaki masing-masing berusia tujuh bulan dan dua tahun 11 bulan manakala bayi perempuan berusia 27 hari itu sedang disahkan identiti.

“Polis masih menjalankan siasatan lanjut bagi memastikan sama ada wujud sindiket perdagangan manusia dengan tertangkapnya ketujuh-tujuh suspek terbabit,” katanya

Menurutnya, semua bayi berkenaan termasuk berusia 23 hari berada dalam keadaan sihat sebelum diserahkan kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Sarawak untuk perlindungan sementara.

Katanya, mereka yang ditahan termasuk dua pasangan suami isteri kerana dipercayai terbabit dalam kegiatan berkenaan.

“Siasatan kes itu dibuat mengikut Seksyen 14 Akta Dagangan Orang dan polis tidak menolak kemungkinan ada tangkapan seterusnya,” katanya.

Beliau berkata, ujian asid deoksiribonukleik (DNA) dijalankan ke atas keempat-empat bayi berkenaan bagi membolehkan polis mengenal pasti identiti ibu bapa mereka.

Semalam, Harian Metro melaporkan seorang wanita sanggup menggadaikan rasa simpatinya terhadap seorang bayi perempuan untuk dijadikan bahan dagangan dalam sindiket penyeludupan di Bandar Baru Batu Kawa, di sini.

Kegiatan wanita berusia 32 tahun itu berjaya dikesan pihak berkuasa selepas ditahan di sebuah restoran ketika cuba menjual bayi berkenaan kira-kira jam 9 malam.

Wanita terbabit dipercayai menjadikan pasangan berkahwin dan tidak mempunyai anak sebagai sasaran menjual bayi berkenaan

LOGIKNYA ORANG DAH JUTAWAN TAK AJAK ORANG...CONTOH TAUKEH CENTRAL SUGAR...IA AJAK MASUK SEBAB MEPERBANYAK DOWNLINE ...DISITU JUTAWANNYA MEREKA YANG MENIPU TU.

'Tak tipu, tapi ditipu'

Oleh Asmah Rusman
asmah@hmetro.com.my
2010/07/14

KUALA LUMPUR: “Kami tak menipu, sebaliknya kami turut ditipu,” demikian penjelasan penyampai berita TV3, Saiful Nizam Ismail mengenai dakwaan dia dan isteri, Khairul Noormaidah Zali atau Aida yang juga juara program realiti Gadis Melayu di TV9 turut bersubahat dalam penipuan sebuah syarikat pemasaran pelbagai peringkat (MLM) atau jualan langsung.
TERTIPU...Amirol Azery menunjukkan cek tendang dan borang keahlian syarikat MLM terbabit.
TERTIPU...Amirol Azery menunjukkan cek tendang dan borang keahlian syarikat MLM terbabit.
Saiful Nizam, 28, berkata dakwaan itu makin tersebar melalui laman sosial facebook di Internet menyebabkan dia perlu tampil memberi penjelasan bagi membersihkan namanya dan mengelak wujud salah faham terhadap dia dan isterinya.

“Hakikatnya, saya juga kerugian kerana pelaburan saya RM30,000 ke dalam syarikat itu tidak mendapat pulangan sebagaimana dijanjikan,” katanya.

Menurut Saiful Nizam, dia tidak meragui kewibawaan syarikat MLM itu dan yakin pelaburannya akan mendapat pulangan dijanjikan kerana jenama syarikat yang menghasilkan produk kesihatan dan kecantikan itu stabil, sudah dikenali dan sering terbabit kerja amal.

“Bagaimanapun, selepas beberapa bulan saya langsung tidak menerima pulangan dijanjikan. Jika mengikut perjanjian, setiap bulan saya akan menerima bayaran yang jumlahnya 10 hingga 30 peratus daripada wang yang saya laburkan.

“Saya bukan terlalu ghairah untuk menjadi kaya dengan pulangan yang dijanjikan itu, sebaliknya saya ingin membuat kebajikan kerana syarikat itu mendakwa sebahagian daripada keuntungan syarikat didermakan kepada badan kebajikan,” katanya

Menurut Saiful Nizam, selepas tidak menerima sebarang pulangan pelaburan, dia menghubungi lelaki terbabit untuk mendapatkan maklum balas, namun pelbagai alasan diberikan sebelum dia langsung gagal dihubungi.

Berikutan itu, Saiful dan isteri membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya pada 9 Julai lalu.

Secara jujur saya dan Aida tidak tahu langsung mengenai kegiatan penipuan syarikat itu, jauh sekali bersubahat seperti didakwa sesetengah pihak menerusi facebook. Jadi, saya berharap semua pihak berhenti melemparkan tuduhan yang bukan-bukan terhadap saya dan Aida.

“Saya tampil membuat penjelasan ini kerana tidak mahu ramai lagi menjadi mangsa penipuan syarikat itu memandangkan mereka masih bergiat aktif mencari ahli di laman facebook serta tidak takut membuat promosi besar-besaran di seluruh negara,” katanya.

Sementara itu, Aida, 25, enggan mengulas lebih lanjut mengenai kegiatan syarikat MLM terbabit kerana dia sudah melantik peguam bagi menyelesaikan masalah yang timbul.

“Apapun, saya mengakui tertipu dengan ‘permainan’ syarikat itu. Saya serahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan dan meminta orang ramai tidak menyalahkan saya dan suami kerana kami juga menjadi mangsa.

“Saya juga ingin membuat penjelasan saya dan suami bukan menyertai skim cepat kaya seperti dilaporkan dalam ruangan gosip sebuah akhbar, tapi kami menyertai sebuah syarikat MLM yang kami sangka jujur serta banyak membuat kebajikan,” katanya.

Selain pasangan selebriti itu, Harian Metro menerima aduan seorang juruteknik, Amirol Azery Abd Rahim, 26, yang mendakwa turut menjadi mangsa penipuan syarikat MLM sama selepas gagal mendapat sebarang pulangan daripada pelaburannya RM60,000.

“Saya tidak menyangka syarikat itu yang terkenal dan sudah beroperasi sejak 2000 itu rupa-rupanya melakukan penipuan profesional. Sesiapa pun boleh terpedaya dan yakin dengan perniagaan yang dijalankan mereka berdasarkan bukti ditunjukkan mereka,” katanya yang datang ke pejabat Harian Metro di sini.

Amirol Azery berkata, syarikat terbabit mendakwa memberi sumbangan mencecah RM200,000 kepada satu pertubuhan kebajikan dan menjalankan pelbagai aktiviti promosi di seluruh negara.

“Pemilik syarikat itu bijak bermain kata-kata dengan menggunakan ayat al-Quran dan hadis ketika berucap dalam seminar di sebuah hotel terkemuka di ibu kota,” katanya.

Menurut Amirol Azery, dia mula mendaftar sebagai ahli skim pelaburan itu penghujung tahun lalu bagi menjana pendapatan sampingan untuk melangsungkan perkahwinan dan menyambung pelajaran.

Bagaimanapun, kedua-dua hasrat itu musnah apabila cek diberikan syarikat terbabit tidak boleh ditunaikan selepas sebulan dimasukkan dalam akaun.

“Saya menghubungi bank untuk mengetahui status cek yang saya terima dan pihak bank memaklumkan ia cek tendang kerana akaun syarikat terbabit sudah ditutup pemiliknya,” katanya.Untung goyang kaki

Oleh Muhammad Apendy Issahak dan Asmah Rusman
am@hmetro.com.my
2010/07/15

KUALA LUMPUR: “Dulu skim cepat kaya, sekarang skim piramid tapi kedua-duanya dilakukan dengan langkah yang serupa,” kata Pengarah Komunikasi Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (Fomca), Mohd Yusof Abdul Rahman mengenai penipuan segelintir pemilik syarikat yang menjalankan perniagaan berbentuk piramid atau berperingkat (MLM).
Katanya, orang ramai dinasihatkan supaya berhati-hati dengan perniagaan yang menjana keuntungan melalui skim berperingkat iaitu mereka perlu merekrut ahli bagi memastikan keuntungan diperoleh secara berterusan.
“Dulu mereka menggunakan kaedah skim cepat kaya tetapi apabila akhbar mula melaporkan penipuan membabitkan skim itu, mereka bertindak memberhentikan aktiviti perniagaan masing-masing.

“Namun, mereka muncul pula dengan kaedah baru untuk menjana keuntungan melalui skim berbentuk piramid atau berperingkat yang kononnya boleh memberi keuntungan kepada ahli dengan cepat,” katanya.

Mohd Yusof berkata, pengguna tidak seharusnya terpedaya dengan perniagaan yang menjanjikan kekayaan melalui skim tertentu kerana ia akhirnya menjerat diri.

“Mana ada perniagaan yang memberi keuntungan dengan hanya ‘goyang kaki’ tanpa perlu berusaha dan bertungkus lumus menjalankan aktiviti jual beli. Itu hanya dakwaan palsu segelintir syarikat MLM yang mahu mengaburi mata pengguna,” katanya.

Katanya, perniagaan yang sah dan tidak berunsur penipuan memerlukan peniaga menjual barangan atau perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat bukan hanya ‘memeras tenaga’ ahli bawahan.

Semalam, Harian Metro melaporkan penyampai berita TV3, Saiful Nizam Ismail dan isteri, Khairul Noormaidah Zali atau Aida yang juga juara program realiti Gadis Melayu di TV9 menjadi mangsa penipuan sebuah syarikat pemasaran pelbagai peringkat (MLM) atau jualan langsung malah, mereka juga dituduh turut bersubahat dengan syarikat terbabit.

Mangsa mengalami kerugian sebanyak RM30,000 apabila melabur dengan syarikat terbabit tetapi tidak mendapat pulangan sebagaimana dijanjikan dan sudah membuat laporan polis berhubung penipuan berkenaan. Menurut Saiful Nizam, dia tidak meragui kewibawaan syarikat MLM itu dan yakin pelaburannya akan mendapat pulangan dijanjikan kerana jenama syarikat yang menghasilkan produk kesihatan dan kecantikan itu stabil, sudah dikenali dan sering terbabit kerja amal.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan terbabit dan menurutnya siasatan sedang dijalankan.