Thursday, December 30, 2010

GANAS TAK GANAS...PEROMPAK DAN PENCURI SEKARANG....ADAKAH MASIH TAK MAHU MEMOTONG TANGAN PENCURI SEBAGAI MENUNAIKAN HUKUM ALLAH SWT....TAK NAK TAK PE....ALLAH TAK RUGI APA2....DI AKHIRAT NANTI JAWABLAH BAGI PEROMPAK@PENCURI SERTA ORANG TAK MAHU SERTA MENGHALANG HUKUM ALLAH SWT...

NEGARA


Peniaga cedera ditetak 6 perompak


ABDUL Razak cedera di kepala dan tangan akibat ditetak penyamun di Kampung Pedas Hilir, Rembau semalam.


REMBAU - "Walaupun badan saya ditetak berkali-kali namun saya tetap kerahkan seluruh tenaga melawan enam perompak yang bersenjatakan parang.
"Namun, saya rebah dan tidak berdaya lagi kerana kehilangan darah yang banyak selain cedera di kepala, muka dan tangan kanan."
Itulah detik-detik cemas yang dialami seorang peniaga getah, Abdul Razak Ahmad, 56, yang menjadi mangsa rompak di kediamannya di Kampung Pedas Hilir di sini semalam.
Abdul Razak berkata, ketika kejadian dia sedang tidur bersama isterinya sebelum terjaga akibat terdengar bunyi bising kira-kira pukul 3 pagi.
Katanya, dia yang mengesyaki sesuatu terus mencapai selaras senapang patah di dalam almari tetapi belum sempat dia mengisi peluru kumpulan penjenayah berkenaan terus masuk ke dalam biliknya.


NEGARA


Tiga bersaudara mati lemas


PENGUNJUNG dinasihatkan supaya berhati-hati ketika mandi di kawasan air terjun Hutan Lipur Sungai Sendat, Hulu Yam Baru kerana airnya yang deras dan berpusar.


KUALA KUBU BHARU - Keseronokan lapan bersaudara yang datang dari Klang untuk mandi-manda dan berkelah di kawasan air terjun Hutan Lipur Sungai Sendat di Hulu Yam Baru di sini berakhir dengan tragedi apabila tiga daripada mereka mati lemas semalam.
Tew Chew Ying, 13, pela- jar Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Abdullah; Tan Ching Wee, 10, pelajar Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (C) Pandamaran, Klang dan Koko Soo Dee, 19, mati ketika mandi di kawa- san kolam yang mempunyai kedalaman 3.3 meter pada pukul 1 petang.
Difahamkan, ketiga-tiga mereka lemas apabila disedut oleh pusaran air kira-kira setengah jam selepas mereka mula mandi di situ.
Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Supritendan Norel Azmi Yahya Affandi berkata, sebaik menyedari kejadian itu, ibu salah seorang mangsa dengan dibantu seorang lelaki cuba menyela- matkan ketiga-tiga mangsa tetapi gagal.

NEGARA


Lubang maut tunggu mangsa


BAHAYA. Beginilah keadaan lubang berhampiran kawasan Pangsapuri Pandan Lakeview yang merisaukan penduduk Pangsapuri Pandan Lakeview.


AMPANG - Setiap hari kira-kira 3,000 penduduk Pangsapuri Pandan Lake View di sini tidur tidak lena kerana mengingatkan lubang besar berhampiran kawasan perumahan mereka.
Mereka bimbang kerana lubang yang berasal dari lubang kumbahan bersaiz seluas 46 meter persegi dan terletak di selekoh Jalan Perdana 5/1 itu hampir memakan mangsa baru-baru ini.
Presiden Persatuan Penduduk Pandan Perdana, Lim Ah Cai, 59, berkata, lubang itu pada mulanya kecil tetapi semakin hari ia semakin membesar.
"Keadaan lubang itu semakin besar sejak dua bulan lalu ekoran hujan lebat sehingga menyebabkan tanah di sekitar lubang mendap dan runtuh.
"Sebelum ini, ada kanak-kanak terjatuh tetapi nasib baik ia tidak melibatkan sebarang kematian. Lebih teruk, tanah runtuh di sekeliling kawasan tersebut menyebabkan kotak janakuasa TNB berhampiran tumbang, tiang lampu jalan senget dan pembetungan kumbahan perumahan di situ rosak," katanya kepada Kosmo! di sini semalam.

No comments:

Post a Comment