Thursday, May 5, 2011

KITA NI SUKA TUNDING MENUNDING....AKHIRAT ALLAH BAGI SELESAI DAN JATUHKAN HUKUM....SEMUA YANG TERLIBAT MASUK NERAKA SESUAI LAWAN ALLAH DAN LAWAN HUKUM....KITA TENGOK SAMA2...ORANG SOMBONG DAN DEGIL NI...BELAJAR ISLAM TAK NAK...PATUT BERSYUKUR SEBAB DAH HIDUPKAN OLEH ALLAH...SYAITAN MEMANG BIJAK MENYESATKAN ORANG YG DEGIL NI....PANGKAT NAK...JAWATAN NAK...GAJI BESAR NAK...NAK TEGUR@NAK CAKAP TAKUT....SYIRIK..... JIKA TAKUT MANUSIA LAGI DARI ALLAH SWT....

RM300 untuk bawa pulang

Oleh Kalidevi Mogan Kumarappa
kalidevi@hmetro.com.my

CEKUP...antara 32 wanita  warga China yang ditangkap malam kelmarin.
CEKUP...antara 32 wanita warga China yang ditangkap malam kelmarin.
KUALA LUMPUR: Dengan bayaran RM300 hingga RM500 semalam, pelanggan sebuah kelab malam boleh membawa pulang pelayan pelanggan (GRO) kesukaan mereka untuk mengadakan hubungan sejenis.
Itulah perkhidmatan ‘khas’ disediakan 32 GRO warga China di sebuah pusat hiburan berlesen di Plaza Puchong Bandar Kinrara, di sini, malam kelmarin.

Kumpulan wanita itu pada mulanya akan melayan pelanggan dalam 15 bilik khas di tingkat satu pusat hiburan itu dengan bayaran RM20 sejam.
Mereka akan menemani pelanggan untuk minum sambil berkaraoke dan pada masa sama dibenarkan membuat ‘aksi’ ringan.

Perkhidmatan mereka tidak berhenti di situ sahaja sebaliknya bagi pelanggan yang berminat membawa wanita itu keluar dan melakukan seks, proses perundingan seterusnya boleh dibuat.

Sekiranya pelanggan dan bapa ayam setuju dengan harga ditetapkan, GRO itu akan dibenarkan dibawa keluar.

Difahamkan, kelab malam itu dipercayai menjadi sarang popular sindiket pelacuran wanita warga asing dari China. Kebanyakan wanita warga asing itu masuk ke negara ini menggunakan pasport dan visa lawatan sementara.

Bagaimanapun, kegiatan itu dapat dihidu pihak berkuasa apabila Unit Cawangan Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Bukit Aman melakukan serbuan mengejut ke premis itu, malam kelmarin. Dalam serbuan kira-kira jam 9.10 malam itu, semua 32 wanita warga China yang bekerja sebagai GRO berusia antara 20 dan 30 tahun ditahan.
Ketua Unit D7 Bukit Aman, Asisten Superintendan Shahrul Nizam Jaafar, berkata serbuan itu dilakukan selepas menerima maklumat kelab malam berkenaan menggaji GRO warga asing.

“Siasatan awal mendapati 30 wanita terbabit memasuki negara ini menggunakan pas lawatan sosial manakala dua daripada mereka tidak memiliki dokumen pengenalan diri.

“Kelab malam itu didapati turut menawarkan perkhidmatan ‘khas’ di luar pusat hiburan bagi pelanggan yang berminat untuk membawa pulang GRO kesukaan mereka dengan syarat perlu membayar antara RM300 hingga RM500 semalam,” katanya ketika ditemui selepas operasi berkenaan. Shahrul Nizam berkata, dalam operasi itu, empat pekerja premis itu turut ditahan bagi membantu siasatan.

Sementara itu, ketika serbuan itu, salah seorang GRO yang tidak memiliki pasport itu cuba melarikan diri, tetapi ditahan

‘Saya bukan 2 dalam satu’

Oleh Rudy Syareme Sheriffudin
am@hmetro.com.my

GEORGETOWN: “Sebelum ini saya bekerja sebagai operator kilang, tetapi kerana kegawatan ekonomi, saya dibuang. Saya hanya berkelulusan setakat tingkatan tiga saja, apa kerja yang boleh saya lakukan selain kerja ini,” kata seorang pelayan pelanggan (GRO) yang hanya mahu dikenali sebagai Zai, 37.
Berbekalkan paras rupa cantik dan badan menggiurkan selain berpakaian seksi, Zai menggunakan kelebihan itu menarik ramai pelanggan, sekali gus menjadikannya teman mereka di pusat hiburan tempatnya bekerja.

Zai yang bertukar kerjaya daripada ‘Minah Kilang’ kepada GRO sejak lebih setahun lalu berkata, kehidupannya selepas berhenti kerja sangat perit walaupun dia masih bujang.

Katanya, kos sara hidup yang tinggi terutama sewa rumah di Pulau Pinang, menyebabkannya tiada pilihan kecuali mencari kerja mudah dan senang.


“Sudah puas saya cari kerja selepas diberhentikan, namun memang sukar. Pada masa sama, kos hidup yang tinggi menuntut saya mencari pendapatan lebih supaya saya mampu hidup sedikit selesa.


No comments:

Post a Comment