Saturday, August 27, 2011

PELAJAR MENIPU AKAN DIHUKUM...BAGAIMANA PENIPU2 YANG LAIN ADAKAH TAK DIHUKUM...LEPAS BEGITU...ATAU SAJA DILEPASKAN...CUMA AKHIRAT MEREKA NI TAK KAN LEPAS DISEBABKAN MENIPU....

Ingin panjat Menara BerkembarKHAGENDRA melambai tangan ke arah wartawan sambil didukung ayahnya di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - "Saya mahu 'tawan' menara tertinggi di sini (Menara Berkembar Petronas)."
Demikian kata bekas manusia terpendek di dunia, Khagendra Thapa Magar dari Nepal yang akan berada di beberapa lokasi di negara ini bagi mempromosikan Tahun Melawat Nepal 2011 sehingga 1 September depan.
Khagendra, 19, yang tiba di ibu negara pagi semalam berkata, peluang melawat Menara Berkembar Petronas yang sering diceritakan rakan-rakannya sebelum ini pastinya tidak dilepaskan kali ini, tambahan pula hasratnya sebelum ini tidak kesampaian apabila terpaksa membatalkan lawatannya ke negara ini pada tahun lepas.
"Saya memang sukakan tempat dan bangunan yang tinggi meskipun saya pendek.
"Malah, jika ikutkan hati, Gunung Everest di negara saya juga saya mahu tawan namun kesihatan saya kurang mengizinkan," katanya pada sidang akhbar sempena Tahun Melawat Nepal 2011 di sini semalam.
Turut hadir ialah Duta Besar Nepal ke Malaysia, Dr. Rishi Raj Adhakari dan bapanya, Rup Bahadur.
Dilahirkan pada 14 Oktober 1992, Khagendra yang hanya setinggi 0.67 meter merupakan manusia terpendek di dunia yang diiktiraf Guinness Bookof Records sejak 14 Oktober 2010 sebelum rekod itu diambil alih oleh Jun Rey Balawing, 18, seorang lelaki warga Filipina yang hanya setinggi 0.59 meter pada 12 Jun lalu.
Khagendra bersama artis-artis tempatan Nepal dijadualkan

24 terbunuh hari ke-4 Ops SikapKetua Ketenteraman Awam Trafik Pahang, Supritendan Mohd. Fauzi Abd. Rahim (tiga dari kiri) mengagihkan beg berisi risalah keselamatan jalan raya dan kuih raya kepada pemandu kenderaan pada kempen Ops Sikap di Jalan Kuantan-Kemaman, Pahang semalam.KUALA LUMPUR - Seramai 24 orang terbunuh dalam kemalangan jalan raya semalam iaitu hari keempat Ops Sikap ke-24 yang dilancarkan sempena Hari Raya Aidilfitri.
Menurut Polis Bukit Aman dalam laman webnya semalam, penunggang motosikal mencatat jumlah kematian tertinggi dengan 14 kematian diikuti enam pengguna kereta, dua pejalan kaki dan masing-masing satu kematian membabitkan lori dan lain-lain kenderaan.
Daripada jumlah itu, 10 kes dicatat di jalan persekutuan manakala lebuh raya dan jalan bandaran masing-masing merekodkan tiga kematian diikuti dengan dua kematian masing-masing di jalan negeri dan lain-lain jalan.
Menurut kenyataan itu, 9,556 saman dikeluarkan kepada pesalah trafik dalam operasi semalam.
Ops Sikap yang dilancarkan oleh Timbalan ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar pada Isnin lepas bertujuan menyedarkan orang ramai mengenai pemanduan berhemah dalam usaha mengurangkan kadar kematian akibat nahas jalan raya pada musim perayaan.
Ops Sikap ke-24 akan berakhir 6 September ini. - Bernama

Pelajar tipu bantuan bakal dihukum

KUALA TERENGGANU - Seramai lapan pelajar dari negeri ini bakal dihadapkan ke mahkamah bulan depan gara-gara menipu untuk mendapatkan bantuan persediaan pelajaran peringkat diploma sebanyak RM750 tahun lalu.
Perkara itu dinyatakan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said (gambar) selepas nama kelapan-lapan pelajar terbabit dikesan tidak terdapat dalam senarai penerima bantuan pelajar layak yang sepatutnya.
Menurut Ahmad, tujuh daripada lapan pelajar itu akan didakwa kerana dengan sengaja melakukan penukaran empat angka terakhir dalam salinan kad pengenalan orang lain.
Jelasnya, seorang lagi pelajar akan didakwa kerana mencetak dan meminda surat tawaran seorang pelajar lain dengan niat untuk menipu bagi mendapatkan dana tersebut.
"Tindakan ini diharap dapat memberi peringatan kepada pelajar-pelajar lain agar kes seperti ini tidak berlaku lagi," katanya selepas menyampaikan bantuan persediaan Yayasan Terengganu (YT) kepada penuntut institut pengajian tinggi (IPT) peringkat ijazah 2011 di sini semalam.
Pada majlis itu, seramai 4,062 penuntut IPT peringkat ijazah di negeri ini menerima bantuan wang tunai berjumlah RM1,000 setiap seorang.
"Saya harap para pelajar akan memanfaatkan bantuan ini dengan sebaiknya dan tidak akan menghampakan harapan semua pihak terutamanya ibu bapa mereka," kata Ahmad.DAP kesan lagi 'kesilapan' daftar pemilih Pulau Pinang
Susan Loone
Ogos 28, 11
1:59pm
DAP Pulau Pinang telah mengesan pengundi dengan nombor kad pengenalan yang sama dan bimbang mereka mungkin pengundi hantu.

Parti itu juga mengesan nama pengundi yang berusia 90 tahun ke atas telah dipotong, sedangkan mereka masih hidup.

ANONEDUN Komtar, Ng Wei Aik (kanan) berkata pengundi dengan
nombor kad pengenalan yang sama itu dikesan dalam senarai pemilih di Kem Tun Razak, Markas 2 Divisyen di Batu Maung.

Batu Maung adalah kerusi yang diwakili ADUN PKR, Abdul Malik Abul Kassim, dan baru-baru ini kawasan tersebut didapati mempunyai pertambahan 1,400 pengundi baru.

Ng berkata tiga set pengundi dengan nombor kad pengenalan yang sama yang dikesan setakat ini ialah: Roziah bt Nordin dan Sujiah bt Mohd Sidek (7225477); Gustina bt Ahmad dan Zarina bt A Rahim (A1283855) dan Norazwani bt Daud dan Rohaila bt Zulkifli (A3455269)

"Selepas kami mendapati terdapat 1,400 undi pos baru didaftar di kem Batu Maung, kami menggunakan (program) Excel untuk menyemak senarai pemilih, dan mengesyaki mereka adalah pengundi hantu.

"Kami mendapati enam orang mempunyai nombor kad pengenalan baru yang berbeza, dan suami mereka yang merupakan anggota tentera, juga mempunyai nombor yang berbeza (daripada kad pengenalan sebenar mereka)," tambah saya.

"Ini menunjukkan ada yang amat tidak kena dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)," tambahnya.


Kool Lat · Pengulas Tertinggi · Technical University of Madrid
Ada plan la tuu.. Daftar isteri kepada tentera atau polis.. nti satu keluarga boleh undi pos...
Lynas: Antara pandangan pakar dan rakyat.
Nasrudin Hassan   
1. PAS sememangnya berbangga mempunyai ramai pakar saintis seperti Dr Che Rosli, Dr Zulkifli Ahmad dan lain - lainnya. Malah mereka adalah sebahagian dari pemimpin PAS yang berada di dalam kelasnya yang tersendiri. Selain daripada sikap PAS yang selama - lamanya menghargai dan menghormati ilmu serta kepakaran seseorang tokoh yang diiktiraf, penglibatan mereka bersama PAS juga satu penghargaan besar kepada PAS setelah sekian lama PAS dimomokkan sebagai parti kampung, parti tok lebai, parti kain pelikat dan sebagainya.

2. Ertinya kini PAS tidak lagi parti pinggiran atau kampungan yang hanya menjadi mangsa belasahan UMNO dan BN sebagaimana dulu. PAS juga bukan hanya sebuah parti yang  hitung tindaknya berasaskan millage politik semata - mata tetapi kini PAS juga boleh menjadi wadah cendikiawan, sasterawan, budayawan, hartawan dan agamawan yang sememangnya menjadi pahlawan yang berjuang mendokong dasar dan prinsip perjuangan PAS iaitu Islam.

3. Apabila PAS menjadi wadah yang besar dan lebar, lalu berlakunya perbedaan pendapat adalah suatu yang lumrah malah menonjolkan kehebatan PAS dalam menangani dan mendepani sesuatu isu atau kes. Kini PAS bukan lagi sebuah jamaah kecil yang dinding pagarnya laksana sebuah surau atau musolla dengan seluruh anggota jamaahnya berpada dengan bimbingan seorang syeikh atau muallim pula berpaut pada satu mazhab [aliran pemikiran].

4. Sebaliknya PAS kini adalah platform ummah yang batu sempadannya laksana sebuah negeri atau negara dengan seluruh anggota jamaahnya memerlukan ramai mujtahid, mufakkir dan muallim dengan mengenengahkan sekurang - kurang 4 mazhab utama ahli sunnah wal jamaah sebagai landasan beramal dan bertindak. Justeru satu mazhab akan menyulitkan perlaksanaan Islam di peringkat agenda nasional dalam zaman yang serba rencam dan kompleks masaalahnya kini. [ mungkin pada peringkat individu, tidak mengapa berpaut kejap pada satu mazhab]

5. Sungguhpun begitu, uniknya Islam sekalipun ia adalah sebuah Manhaj Kehidupan yang besar dan terbuka, Islam diperkaya dengan disiplin dan akhlak yang tinggi serta peraturan yang lengkap dan sempurna. Biarpun Islam dilihat terlalu banyak perbedaan pandangan pada segala masaalahnya seperti fekah namun perbedaan itu diurus dengan baik, teliti dan disiplin menepati prinsip dan kaedah ilmu.

6. Kini PAS mula merasai dan meluruti keunikan itu. Saya harap semua pimpinan, ahli dan penyokong malah pemerhati dari kalangan rakyat terbanyak, dapat bersabar menekuni perkembangan ini tanpa mewajarkan diri keluar atau terhindar dari garis akhlak dan disiplin ilmu.

7. Sungguhpun kesilapan boleh berlaku pada bila - bila masa dan pada sesiapa jua atas sifat kita bukanlah insan yang maksum dan sempurna dalam segala aspek, namun saya tegaskan sekali lagi [kalau berlaku kesilapan], agar kesilapan itu tidak mewajarkan kita bergelut dan berpolemik sesama sendiri, apalagi untuk lari dari  manhaj perjuangan Islam yang kita dokong bersama. Min baabil Aula [terlebih layaklah] kalau kita sememangnya tidak silap.

8. Kembali kepada isu Lynas yang hangat diperbahaskan mutaakhir ini, Dr Che Rosli tampil menyatakan pandangannya yang sangat berbeza dengan pandangan dan perjuangan rakyat di Kuantan khasnya di Pahang amnya. Malah berbeza sekali dengan pandangan PAS Pusat yang terlebih dahulu telah mengambil keputusan untuk bersama rakyat Pahang khasnya dan rakyat seluruh negara amnya,  menolak operasi Lynas di Gebeng Pahang.

[ Hujjah kenapa rakyat menolak Lynas telah dikemukakan  secara rasmi oleh Pengerusi Lajnah Pengguna dan Alam Sekitar PAS Pusat Sdr Zulkifli Mohamad Omar, juga kenyataan rasmi dari Ketua Penerangan PAS Pusat Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man dan boleh ikuti hujjah lebih jelas dari buku khas "Lynas @ Gebeng Kenapa Kami Bantah ?"  yang telah diterbitkan oleh Badan Bertindak Anti Rare Earth [BADAR]. ~ sebagaimana pandangan berbeza pula dikeluarkan oleh Dr Che Rusli melalui wawancara beliau dengan TV 3 baru - baru ini ]

9. Saya menghormati pandangan Dr Che Rusli sebagai seorang pakar dan bercakap pula berasaskan ilmu serta kepakaran bidang yang beliau miliki. Bertambah bangga saya, apabila beliau adalah ahli dan pimpinan PAS. Walaupun beliau mengemuka pandangan berbeza, berbeza dengan PAS Pusat, berbeza dengan rakyat Pahang dan berbeza dengan saya, tapi saya lihat tiada cacat celanya dan tidak perlu pula dikata nista kepada beliau selama beliau bercakap dan memberi pandangan berasaskan ilmu yang beliau miliki. Kita sewajarnya menghormati ilmu beliau. Jangan bergaduh dengan beliau dan sabarlah dengan perbezaan ini serta bertindaklah sebaik mungkin.

10. Pandangan berbeza ini insyaallah akan membuka lebih lebar ruang perbahasan, lebih mendalam perbincangan dan lebih detail atau jelas butir perdebatan. Ia akan menjadi ilmu kepada masyarakat untuk lebih nampak dan jelas secara sentimen dan secara saintifik betapa Lynas adalah sebuah industri yang boleh diterima atau mesti ditolak.

11. Harapan saya selepas ini , akan terungkaplah segala keraguan. Setelah seorang Pakar mengemukakan pandangan beliau yang dilihat sebagai menyongsang arus, maka saya juga yakin, skuad Badan Bertindak Anti Rare Earth [BADAR] akan melipat gandakan pengumpulan maklumat, bahan bukti serta fakta kes bagi menjelaskan lagi kedudukan Lynas Corporation ini.

12. Ertinya selepas ini ia akan menjadi perbahasan yang lebih ilmiah bukan lagi sentimen sebagaimana yang dimomokkan sebelum ini. Saya kira selepas ini akan banyak pihak sedia menganjurkan seminar di peringkat nasional dengan menampilkan pakar mewakili pihak masing - masing. Barangkali Sinar Harian akan menjadikan tapak Karangkrafnya sebagai medan perdebatan para pakar ini. Kiranya tiada, Dewan Pemuda PAS Malaysia sekali lagi sedia untuk menjadi penganjur kepada perdebatan dan perbahasan ilmiah ini.

13. Tapi ingat ! jangan ambil masa terlalu lama untuk memperbahaskan perkara ini, kerana saya bimbang kalau keputusannya kelak, selepas meneliti perbahasan demi perbahasan pakar, akhirnya merumuskan Lynas mesti ditolak, sedang Lynas telah beroperasi, maka rakyat sekali lagi menjadi mangsa dam keadaan mereka tidak ubah seperti tikus makmal.

14. Langkah terbaiknya, saya selaku Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, mewakili seluruh warga pemuda PAS menggesa agar kerajaan Malaysia mengarahkan agar Kilang Lynas Corporation menghentikan terlebih dahulu sebarang bentuk operasi pembinaan dan operasi penghasilannya sementara memberi laluan kepada semua pakar berbincang dan mengkaji. Bukan hanya melibatkan pakar nuklear, tetapi juga pakar racun, pakar alam sekitar, pakar kesihatan, pakar ekonomi, pakar undang - undang dan lain - lain pakar yang berkaitan termasuk pakar politik serta pemantau bebas antarabangsa.

15. Sejurus selesai ummat Islam menyambut Aidil Fitri, Insyaallah saya akan berbincang dengan Jabatan Undang - Undang dan Hak Asasi Manusia [JUHAM] DPP Malaysia, kemungkinan untuk berusaha mendapatkan arahan mahkamah agar Kilang Lynas yang penuh dengan kontraversi ini ditangguhkan operasinya sehingga jelas kedudukannya di mata rakyat. Agar negara tidak memperjudikan masa depan rakyat sendiri.  Apakah kilang ini selamat atau bahaya !

16. Saya yakin dan percaya, bagi pihak BADAR telah muktamad menolak Lynas sebagaimana saya juga salah seorang yang tinggal di kawasan padat penduduk tidak melebihi 30 KM dari Kilang Lynas ini, telah mengambil keputusan muktamad bahawa kilang ini wajar dihenti dan mesti ditutup segera.

17. Tapi nampaknya sebahagian rakyat masih belum memahaminya, belum menerima mesej yang jelas dan belum mendapat maklumat yang tepat dari pihak BADAR. Tambahan pula ada pandangan pakar yang berbeza. Maka adilnya untuk rakyat umum, mereka mesti didedahkan maklumat dari kedua belah pihak terutama kepada rakyat tempatan yang tingal dalam lingkaran 30 kilometer persegi dengan Kilang Lynas ini.

**Nasrudin Hassan adalah Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia
Pemohon PR dikesan pula di daftar pemilih
Aidila Razak
Ogos 27, 11
12:44pm
Kontroversi yang menyelubungi sekitar kira-kira seribu penduduk tetap (PR) yang disenaraikan sebagai pengundi di laman web Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) semakin kusut dengan seorang pemegang kad pengenalan sementara pula turut dikesan.

Yunasti Haris Lakmana permanent resident pr applicant electoral roll recordHasil maklumat daripada Pemuda PAS, Malaysiakini mendapati bahawa Yusnati Haris Lakmana yang disenaraikan sebagai pengundi di laman web SPR, adalah pemegang kad pengenalan sementara.

Kad pengenalan sementara berwarna hijau, manakala penduduk tetap diberi kad merah dan warganegara Malaysia, pula berwarna biru.

Semakan ini boleh dibuat di pangkalan data Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) yang boleh diakses oleh orang ramai.

Yunasti Haris Lakmana permanent resident pr applicant green cardSemakan mendapati Yusnati adalah pemegang kad pengenalan (MyKad) hijau, dan telah mengumpul kad itu

Ini bermakna bahawa Yusnati, seorang pengundi di DUN Chempaka dan kawasan parlimen Pandan, belum diberikan status pemastautin tetap tetapi dalam proses memohon untuk menjadi penduduk tetap.

Malaysiakini
telah menghubungi JPN, yang berkata pihaknya akan memeriksa untuk mengesahkan status Yusnati pada hari Isnin kerana ia tidak beroperasi pada hujung minggu.

Suruhanjaya Pilihan Raya pula, berkata bahawa pihaknya hanya akan dapat mengesahkan status Yusnati selepas cuti Hari Raya Aidilfitri kerana pegawai yang bertanggungjawab sudah mula bercuti.

azlanSebelum ini, dalam kes kira-kira seribu penduduk tetap yang disenaraikan sebagai pengundi dalam daftar pemilih, JPN dan SPR mendakwa kesilapan berpunca akibat "kecuaian teknikal".

NONEPengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Yusof berkata JPN tidak mengemas kini pangkalan data mereka untuk menunjukkan bahawa penduduk tetap berkenaan telah diberikan kewarganegaraan.

Paling ketara adalah kes Mismah, pengundi di Ijok yang telah disenaraikan oleh JPN sebagai seorang pemastautin tetap pada semakan 2 Ogos lalu.

Bagaimanapun status wanita itu dikemaskini pada pangkalan data JPN empat jam selepas Malaysiakini mendedahkan perkara itu pada hari yang sama. Ini menimbulkan pelbagai spekulasi.

JPN kemudian menjelaskan bahawa Mismah yang dilahirkan di Indonesia itu sebenarnya, telah diberikan kewarganegaraan pada 31 Januari tahun ini, selepas 29 tahun sebagai penduduk tetap.


 • Daniel Ali · Bekerja di Guru
  klau BN menang pru13.....dah tentu kerajaan haram........

 • Suhaizan Kayat · Pengulas Tertinggi · Friends with Mohd Sapine
  Harapnya S/U SPR Dato Kamaruddin tak berkata Pemuda PAS berniat buruk pulak.

  • Wan Nawawi · Kuala Lumpur, Malaysia
   Banyak betul penipuan. Tapi Najib kata dah bersedia untuk Pilihanraya bila2 masa...Bersedia untuk menipu rakyat..

  • Zainulfaqar Yaacob · Pengulas Tertinggi · Universiti Malaya, Kuala Lumpur
   Bagus Abang Suhaizan menyebut mengenai motif atau jangkaan yang akan dilakukan oleh pesaing.

   Apa yang dilakukan oleh abang mengingatkan saya pada firman Allah, "Sayaqulu as-sufaha' 'a'alannas..." Cerita Allah menyebut motif dan jangkaan tindakan Yahudi ke atas Nabi dalam isu menentukan arah kiblat sama ada mengadap Baitullah atau Baitul Maqaddis. Jangkaan yang disebut dalam nas akhirnya memerangkap Yahudi.

  • Posmen Hensem · Universiti keADILan Kebangsaan
   Kamaruddin tu nanti nak bertanding parlimen mana? Nampak benor umnoapconyer!

 • Asrol Affandi · Pengulas Tertinggi · Engineer di Oracle
  ini sudah melampau!
  harap dapat YDP Agong selaku ketua negara ini dapat bertindak.
  BERSIHkan SPR!
  UMNO/BN Pengkhianat negara.

 • Zulkhfli Alias · Pengulas Tertinggi · Kuala Terengganu
  mengapa senang sangat bagi kerayatan pada warga asing. Kalau nak bagi kerayatanpun bagi lah dekat orang yang boleh menyumbangkan sesuatu kepada negara seperti doktor, engineer, peguam, ahli sukan dan lain-lain profesional yang lain.

  • Azha Ramli · Pengulas Tertinggi · Kuala Lumpur, Malaysia
   Orang2 yang bijak pandai takkan masuk malaysia mintak kerakyatan. Baik diaorang pergi negara lain. Ini orang2 yang terbiar dan tak terbela di negara sendiri. Itu yang berpusu2 nak masuk malaysia

  • Zulkhfli Alias · Pengulas Tertinggi · Kuala Terengganu
   tak payahlah bagi kerakyatan dekat orang yang terbiar dan tak terbela. lebih baik kita pertingkatkan kualiti anak bangsa kita di dalam pelbagai bidang

  • Hantu Makcik Karipap
   Zulkifli Alias: melaka bagi gelaran dato kat shah rukh khan....sebab buat filem kat melaka..hahahaha

 • Musafir Di Dunia · Pengulas Tertinggi
  Harini BN bergantung untung nasib kpd mualaf asing (sbb baru masuk warganegara Malaysia), bila mereka telah ramai n kuat, mereka akan tubuhkan parti sendiri n melawan balik BN. Sesudah mereka menang, mereka akan jadi PM Malaysia n BN akan jadi parti pembangkang lah plak. Itu jam barulah orang Melayu yg selama ini menyokong UMNO/BN akan tau nasib Pak Kaduk mereka, menang sorak, kampung tergadai! Hai nasib nasib, apa nak jadi ngan bangsaku Melayu nie?..........

  • Termizi Majid · Pengulas Tertinggi · Sendirian di Pesara Kerajaan
   jpn kata spr, spr kata jpn... lu gua.. gua lu... tunggu lepas raya..

  • Mohd Ayub Harun · Pengulas Tertinggi · Friends with Umngok Apco
   mereka tidak fikirkan cucu cicit mereka di masa akan datang. bila cucu cicit mereka kelak jadi melukut di tepi gantang di masa akan datang di negara sendiri, takut nanti cucu cicit mereka akan kencing di kubur mereka kerana kesal dgn perbuatan mereka.....wallahualam....

  • Vijayan KrsnaZing · Pengulas Tertinggi · Associate di Yogeshwara Krishna
   amat tepat kata anda, MDD.....tahniah!

 • Addin Deen · Top Commenter · Friends with Yob Tualang Sekah
  inilah keje jahat jpn dan spr yg bersengkokol dgn umno selama ini.. sama jahat dgn rejim mubarak dan gaddafi..najib adalah diktator yg akan tumbang slps ni..

 • Shahrul Nizam · Top Commenter · Seri Kembangan
  Lepas ni boelh la tubuhkan satu lagi parti untuk dijadikan parti komponen BN.. Parti WARAS (Warga Asing).

 • King Jason · Top Commenter · Programmer/Analyst at Apple Inc.
  Selamat datang pengundi Indon yang bakal menjadi warganegara Malaysial...Harap puan dapat membantu parti UMNO yg makin rebah ni supaya UMNO kekal memerintah negara dan dapat memanipulasi setiap wang rakyat bagi menkayakan crony UMNO.

  Mbak Yusnati harus tahu.kalau UMNO kalah PRU13 nanti, bagaimana UMNO akan beri taraf warganegara kepada kamu dan ribuan lagi orang indon yang lain? pasti sukar bukan? Kami harap Mbak Yusnati barjanji akan mengundi dan pangkah BN dalam PRU13 nanti.Mbak ngak usah risau sebab orang orang SPR merupakan geng geng UMNO juga.Dan mbak mesti mencari sekurang kurangnya 10 orang indon, perkenalkan dan kami akan uruskan secepat mungkin sebelum PRU13 ok.

  Akhir kata dari UMNO, Mbak Yusnati harus menhafal lagi NEGARAKUKU selancar mungkin.mana lah tahu kalau kalau Mbak di uji supaya menyayi..nanti kantoi siapa yang susah?

 • Mohd Radzi Othman · Top Commenter · Works at Keselamatan depo
  saya sebagai seorang rayat malaysia merasa amat sedih dengan kejadian bergini kerana kuasa negara tergadai tak mungkin satu hari ni pendatang yg berkuasa di malaysia.lg satu yang menghariankan kenapa pendatang amat mudah didaftar sedang kan rayat sendiri yang berdaftar pada mula ada dlm rekod sedang di kemas kini tapi sekarang bila disemak tiada dalam rekod.sedih...sedih....selamtkan malaysia wahai rayat malaysia[.

 • Rosmadi Abu Bakar · Top Commenter · Friends with Yob Tualang Sekah II
  BeeeND kena bergangtung pada orang asing untuk mengekal kan kuasanya,, kerana dilihat warganegara malaysia sudah berpaling arah...nampak gaya warga malaysia akan meningkat 2 kali ganda...

Dua sahabat mati nahas motosikal

PASIR PUTEH - Dua remaja yang merupakan rakan karib mati serta-merta apabila motosikal yang ditunggang mereka bertembung dengan sebuah kereta Perodua Kancil dari arah bertentangan di Kampung Tasek Pauh di sini pada pukul 5.30 petang kelmarin.
Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Deputi Supritendan Mohd. Kamal Zainal berkata, mangsa, Mohamad Asyraf Che Mat, 14, dan Syafiq Samsudin, 12, disahkan mati di tempat kejadian.
Menurutnya, siasatan awal mendapati motosikal yang ditunggang oleh dua remaja dari Pasir Puteh ke Wakaf Bunut itu dikatakan bertembung dengan sebuah kereta Perodua Kancil di satu selekoh.
"Sebaik tiba di satu selekoh, motosikal mereka bertembung dengan kereta tersebut lalu berlaku kemalangan," katanya semalam.
Bagaimanapun, pemandu kereta itu, Nurzulaidy Muhamad, 33, hanya mendapat cedera ringan.
Sementara itu, ibu Syafiq, Zaleha Mustafa, 36, ketika ditemui di Kampung Tasek Pauh reda dengan kejadian tersebut.
"Memang pedih hati saya untuk memikirkan sambutan hari raya tanpa arwah," katanya.
Menurut Zaleha, sebelum kejadian, Syafiq dan Mohamad Asraf keluar menunggang motosikal di kawasan kampung sementara menunggu waktu berbuka puasa.
Kedua-dua mangsa selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Tasek Pauh dekat sini semalam.

No comments:

Post a Comment