Sunday, January 16, 2011

ADAKAH INI DAN CONTOH2 TELAH DIPAPAR DIBLOG INI....MASIH TAK CUKUP LAGI DAN KES2 ZINA YANG BEGITU BANYAK...BELUM GAWAT LAGI....MASIH DEGIL TIDAK MAHU LAKSANA HUKUM ALLAH....ATAU PIHAK BERKUASA....MENUNGGU TERKENA BATANG HIDUNG BARU NAK BERTINDAK....JANGAN BIMBANG...ALLAH BERTINDAK LEBIH DAHULU...DENGAN MENUTUP KERAHMATAN KEPADA PIHAK2 YANG DEGIL INI...YANG LEKA DENGAN PANGKAT...KEKAYAAN SERTA KEMEWAHAN SEMENTARA INI......MEREKA INI MEMANG TAK TAKUT API NERAKA DAN SEKSAAN YANG ALLAH TELAH JANJIKAN...ALLAH TIDAK KAN MUNGKIR JANJI....

‘Ibu suruh saya dirogol’

Oleh Nazdy Harun
am@hmetro.com.my

SERAH TAKDIR...Lili dan anak yang dijaganya.
SERAH TAKDIR...Lili dan anak yang dijaganya.
KUALA TERENGGANU: “Ibu suruh abang merogol saya sebelum saya diserahkan kepada lelaki yang meminjamkan wang kepadanya,” kata wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Lili, 26.
Kenyataan itu amat mengejutkan, namun bagi Lili itu sejarah hitam hidupnya hingga menyebabkan dia kini terhumban ke dalam dunia pelacuran dan menjual tubuh untuk meneruskan kehidupan.

“Apa yang berlaku ke atas saya berpunca daripada ibu dan saya sampai bila-bila pun tidak akan memaafkannya,” katanya.
Lebih mengejutkan, Lili yang kini mengandung anak keempat hasil hubungan seks luar nikah, berhasrat menyerahkan bayi dalam kandungannya itu kepada orang lain supaya masa depan anaknya lebih terjamin dan mengharapkan sedikit imbuhan.

“Saya sudah lahirkan tiga anak, tapi dua daripadanya yang kini berusia dua dan tujuh tahun saya serahkan kepada orang lain sebaik mereka lahir.

“Anak ketiga berusia setahun dan saya menjaganya kerana tidak sampai hati untuk menyerahkannya kepada orang lain.


“Tetapi, saya sekarang mengandung tiga bulan dan bercadang menyerahkan bayi ini kepada orang lain. Ini saya lakukan demi kebaikan anak saya juga dan berharap mendapat sedikit imbuhan selepas menyerahkan anak itu,” katanya.

Menceritakan lebih lanjut pengalaman pahit hidupnya, Lili berkata ketika usianya tiga tahun dia diserahkan ibunya kepada ibu saudara untuk dijaga kerana keluarganya miskin.
Menurutnya, kisah hitamnya bermula selepas dia pulang semula ke pangkuan keluarga ketika berusia 12 tahun.

Dakwanya, akibat perbuatan ibunya yang suka berhutang, dia menjadi mangsa apabila ibunya nekad menyuruh abang kandung merogolnya di depan ibunya yang menyaksikan perbuatan keji itu dari jauh.

“Selepas itu saya diserahkan kepada lelaki yang meminjamkan duit kepada ibu. Sejak itu saya menjadi tempat lelaki yang tidak dikenali terbabit melepaskan nafsu serakahnya.

“Tidak tahan dengan perbuatannya, saya nekad melarikan diri. Saya ceritakan perbuatan keji ibu dan abang kepada ibu saudara dan dia membuat laporan polis,” katanya.

Lili berkata, sebelum dia dijual dia pernah menceritakan kejadian itu kepada bapanya, namun bapanya tidak mempercayainya dan memihak ibunya.

“Keluarga kami porak-peranda kerana selain saya, empat lagi adik-beradik perempuan saya mengalami nasib sama apabila ibu menjual mereka kepada pemberi hutang,” katanya yang mempunyai 10 adik-beradik.

Malah, sehingga kini dia tidak lagi berjumpa dan mengetahui nasib adik-beradiknya yang dijual ibunya kerana selepas laporan polis dibuat, dia mendapat perlindungan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Menurutnya, akibat perbuatan keji itu, ibu dan abangnya kini meringkuk di penjara manakala bapanya sudah meninggal dunia.

“Selepas berusia 18 tahun dan tidak lagi berada di bawah jagaan JKM, saya datang ke negeri ini dan akibat tidak mempunyai saudara-mara, saya nekad menjual tubuh dan mengemis untuk menyara kehidupan,” katanya yang mengakui masa depan dia dan anaknya gelap dan hanya menyerahkan kepada takdir untuk menentukan segala-galanya.KOMENBILA ULAMAK FASIK...KEJAR PANGKAT....GAJI...HARTA BENDA SERTA KEMEWAHAN....HINGGA TAKUT MENYAMPAIKAN YANG HAK....CAKAP BIJAK TENTANG AGAMA....TAPI TAKUT DENGAN MANUSIA....JELAS SYIRIK...JANGAN NAK BERDALIH....TAK KAN TEKTIK HIKMAH SELAMA2NYA....JANGAN AUTA LAH....
 
 

No comments:

Post a Comment