Tuesday, January 3, 2012

FITNAH MENFITNAH ZAMAN KINI DAH JADI BIASA SEBAB DENGKI ATAU NAK JATUH SESEORANG..ADA YANG SEOLAH2 FITNAH TAPI MEMANG BENAR..ALLAH SAJA TAHU..ALLAH JUGA TAHU BAGAIMANA HUKUM ORANG YANG MACAM INI....

‘Nur Amalina mangsa fitnah’

Oleh Salman Hamat
salman@hmetro.com.my

KENANGAN...gambar Sabariah dan anaknya ketika menerima keputusan SPM pada 2004.
KENANGAN...gambar Sabariah dan anaknya ketika menerima keputusan SPM pada 2004.
JOHOR BAHRU: “Semua itu tidak benar! Anak saya masih meneruskan pengajian di tahun akhir dalam bidang perubatan,” kata Sabariah Hassan, 52, ibu pelajar genius, Nur Amalina Che Bakri.
Sabariah berkata demikian ketika mengulas dakwaan anaknya gagal dalam pengajian kerana mengamalkan gaya hidup bebas seperti tersiar dalam sebuah blog dan kini tersebar luas di Internet termasuk menerusi laman sosial facebook.
Menurut Sabariah, Nur Amalina, 23, yang menuntut di Universiti Edinburgh, Scotland, United Kingdom (UK) baru menamatkan pengajian dalam bidang farmakologi dan kini meneruskan pengajian dalam bidang perubatan di tahun akhir.

“Nur Amalina sedang menjalani latihan praktikal di sebuah pusat perubatan di sana (UK) dan dijangka menamatkan pengajian pada Mei 2013 sebelum kembali ke Malaysia.


“Malah, dia kini bertungkus-lumus menyiapkan sebuah buku perubatan yang akan dijadikan rujukan kepada pensyarah, pelajar dan pengamal perbuatan. Buku itu dalam proses akhir untuk disiapkan,” katanya ketika ditemui di sini, semalam

SEDAP PUN DAPAT...DUIT PUN DAPAT..HUKUM RINGAN APA ADA HERAN..MALU SAD@KEJAP SAJA....

Siang malam jual ‘ayam’

Oleh Raja Noraina Raja Rahim
noraina@hmetro.com.my


BERKAS...wanita disyaki pelacur ditahan polis dalam serbuan di restoran, kelmarin.
BERKAS...wanita disyaki pelacur ditahan polis dalam serbuan di restoran, kelmarin.
KUALA LUMPUR: Siang menjalankan perniagaan nasi ayam dan malam pula menyediakan perkhidmatan ‘ayam’ kepada pelanggan mereka.
Itu taktik digunakan sebuah restoran berhampiran Jalan Inai, Bukit Bintang, di sini, yang dipercayai turut menyediakan perkhidmatan seks kepada pelanggan dengan berselindung di sebalik operasi restoran.
Difahamkan, lokasi restoran terletak di kawasan kurang strategik menyebabkan pemiliknya mengambil jalan mudah menyediakan khidmat pelacur bagi menarik pelanggan.

Kebanyakan pelacur disediakan mengikut permintaan pelanggan, malah mereka boleh membawa wanita terbabit keluar dari premis dengan kadar bayaran tertentu.


Malah, pemilik restoran itu turut menggunakan cermin gelap di seluruh bahagian restorannya bagi mengaburi pihak berkuasa.

TAK TAHU NAK KATA...BANYAK KES BUNUH...ADAKAH UNDANG2 YANG TAK MENAKUTKAN PENJENAYAH...ATAU BALA MENGHINA HUKUM ALLAH SWT...

Tragedi berdarah

Oleh Alias Abd Rani
lias@hmetro.com.my

SEBAK...isteri ahli perniagaan (kiri) ditenteramkan kenalan, semalam.
SEBAK...isteri ahli perniagaan (kiri) ditenteramkan kenalan, semalam.
SIBU: Empat sekeluarga termasuk dua kanak-kanak ditemui mati bergelimpangan di dapur dan bilik tidur dengan tiga daripada mereka pecah kepala dan ada kesan kelar di leher dalam kejadian pembunuhan kejam di sebuah rumah di Jalan RTM, di sini, semalam.
Tragedi berdarah di rumah teres dua tingkat didiami enam sekeluarga itu dikatakan berlaku ketika penghuninya baru bangun daripada tidur sebelum mereka dipercayai diserang beberapa individu tidak dikenali di dalam rumah itu, kira-kira jam 7.30 pagi.
Mangsa ialah ahli perniagaan, Ling Tong Hock, 36, dua anaknya, Amy Ling Zi Ju, 7, David Lung Chei Qi, 10, serta ibunya, Leong Nyuk Lan, 76.

Seorang lagi anak Tong Hock, Kelvin Ling Chei You, 8, turut diserang dan kini koma di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sibu, manakala isterinya, Li Xiao Lan, 28, dikatakan sempat menyelamatkan diri.


Wanita warga China itu dikatakan melarikan diri melalui tingkap belakang di tingkat dua rumah itu sebelum meniti bahagian penyambung rumah untuk meminta bantuan jiran.

No comments:

Post a Comment