Saturday, January 15, 2011

BILA NYAWA TIDAK BERHARGA LAGI....

2 wanita Myanmar ditemui mati dibunuh

15/01/2011 8:28pm

MELAKA – Dua wanita warga Myanmar berusia sekitar 30-an, ditemui mati dipercayai dibunuh di dalam rumah di Taman Malim Permai dekat sini, hari ini.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Melaka, ACP Raja Shahrom Raja Abdullah berkata, polis yang bergegas ke tempat kejadian selepas menerima aduan pukul 2.15 petang, menemui mayat isteri kepada tuan rumah itu di ruang tamu, manakala mayat pembantu rumahnya di ruang dapur.
"Anak wanita itu yang berumur enam bulan ditemui di sebuah bilik di tingkat atas rumah itu, tidak dicederakan,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumah itu.
Beliau berkata, semasa kejadian suami wanita itu yang dipercayai seorang peniaga rakyat Myanmar tiada di rumah, dan menurutnya kematian kedua-dua wanita itu disedari oleh adik kepada wanita tuan rumah itu yang datang ke rumah tersebut tengah hari tadi.
Katanya, siasatan awal polis mendapati berlaku pergaduhan dalam rumah itu sebaik sahaja dua lelaki memasuki rumah tersebut pagi tadi.
Raja Shahrom berkata, sebilah pisau dan satu penukul yang dipercayai digunakan dalam insiden itu ditemui di tempat kejadian, dan polis sedang menyiasat sekiranya ada barang berharga yang hilang dari rumah itu. – Bernama


Kanak-kanak mati lemas dalam besen

15/01/2011 8:25pm

JOHOR BAHRU – Seorang kanak-kanak perempuan berumur dua tahun mati lemas selepas terjatuh ke dalam besen berisi air di bilik air rumahnya di Kampung Baru, Senai, dekat sini, semalam.
Ketua Polis Daerah Kulaijaya, Supt Zulkefly Yahya berkata, Chali Lek Kuan ditemui dengan keadaan kepalanya terendam di dalam besen oleh ibunya kira-kira pukul 7.40 malam.
"Kehilangan kanak-kanak itu sebelum itu telah disedari kedua-dua ibu bapanya. Ibunya terus mencarinya di dalam bilik air apabila melihat pintu bilik itu yang terbuka,” katanya.
Beliau berkata, kanak-kanak itu terus dihantar ke Hospital Kulai, namun dia disahkan meninggal dunia, dan menurutnya bedah siasat mengesahkan kanak-kanak itu meninggal dunia akibat lemas.
Zulkefly berkata, kes itu diklasifikasikan sebagai mati mengejut. – Bernama

No comments:

Post a Comment