Thursday, January 6, 2011

AWAS...PELBAGAI CARA ORANG NAK MENIPU ATAU NAK MENCURI....DLL

Waspada individu menyamar pemeriksa meter TNB

06/01/2011 5:21pm

KUALA LUMPUR — Tenaga Nasional Berhad (TNB) meminta orang ramai supaya berhati-hati dengan pihak yang menyamar sebagai pemeriksa meter syarikat utiliti negara berkenaan, ekoran terdapat laporan kes samun yang dilakukan oleh pihak yang menyamar tersebut.
Menurut TNB, pemeriksa meter syarikatnya boleh dikenal pasti melalui pakaian yang dipakai mereka serta kad kuasa yang mereka miliki.
"Anggota kerja TNB yang menjalankan tugas di premis pengguna diwajibkan memakai pakaian seragam syarikat berupa baju T berwarna merah yang mempunyai logo TNB beserta jaket biru dengan sulaman logo TNB berwarna merah dan mempunyai nama anggota kerja tersebut.
"Anggota kerja TNB yang perlu memeriksa meter hanya akan masuk ke halaman rumah dengan kebenaran penghuni setelah menunjukkan kad kuasa,” menurut TNB menerusi satu kenyataan. - BernamaTERKINI


Dua penganggur didakwa ragut tujuh wanita

06/01/2011 6:15pm

KANGAR — Dua penganggur yang dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini mengaku tidak bersalah meragut tujuh wanita di beberapa lokasi di Perlis pada bulan Disember lepas.
Tajuddin Mat Desa, 40, dan seorang remaja berusia 18 tahun dari Beseri, didakwa melakukan ketujuh-tujuh kesalahan antara 1 dan 24 Disember lepas, mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman maksimum penjara 20 tahun serta sebatan, jika sabit kesalahan.
Hakim Wan Norzanuar Wan Ahmad menetapkan 8 Februari ini untuk perbicaraan.
Beliau membenarkan Tajuddin diikat jamin sebanyak RM7,000 dengan seorang penjamin bagi setiap pertuduhan, manakala remaja berkenaan dikenakan jaminan RM3,500 dengan seorang penjamin bagi setiap pertuduhan.
Mengikut kertas pertuduhan, mereka meragut beg tangan dan beg duit mangsa yang mengandungi wang antara RM40 dan RM1,320, kad pengenalan, lesen memandu serta telefon bimbit.
Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Allan Suman Pillai manakala kedua-dua tertuduh tidak diwakili peguam. - Bernama

No comments:

Post a Comment