Friday, December 30, 2011

JANGAN KITA TAK TAHU..PERKARA YANG KITA BUAT ITU DILARANG AGAMA....70 TAHUN DULU MASUK NERAKA...KITA MELALAIKAN ORANG...LUPANYA AZAB NERAKA...KATA RASULLULLAH SAW...JIKA TAHU DAHSYATNYA NERAKA...KITA TAK KAN KETAWA HINGGA MATI....MAKSUD HADIS

Selebriti mengaku rasul

Oleh Mohd Helmi Irwadi Mohd Nor dan Shuhada Mansor
am@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: Mengaku dirinya rasul, mampu mengampunkan dosa pengikut, tsunami berlaku atas kuasanya dan menafikan kewajiban menunaikan solat serta puasa antara fahaman sesat yang kini didakwa disebarkan seorang selebriti terkenal tanah air.
Selebriti terbabit bukan saja menyebarkan fahaman yang ternyata melanggar hukum syarak, tetapi lebih mengejutkan apabila dia mengakui dirinya mampu memberikan syafaat kepada pengikutnya pada hari akhirat kelak.
Sumber yang juga bekas pengikutnya, hanya mahu dikenali sebagai Fatimah, 30, berkata, penyebaran dakyah menyimpang itu mula dilakukan selebriti terbabit lebih dua tahun lalu selepas mendakwa dirinya mendapat wahyu dan petunjuk daripada Allah.

“Dia juga memberitahu di akhirat kelak, dia bakal ditempatkan di barisan hadapan apabila semua manusia dihimpunkan di Padang Mahsyar,” katanya kepada Harian Metro.


Selebriti lelaki yang terkenal dengan perwatakan warak itu sebelum ini jarang menimbulkan kontroversi sepanjang membabitkan diri dalam industri seni, justeru pendedahan dilakukan beberapa pengikutnya amat mengejutkan.


Osbon juara MLM

pix_middle
SHAH ALAM: Tuah 2012 nampaknya menyebelahi Osbon yang membawa pulang RM350,000 dan trofi selepas mengetepikan tiga kumpulan lain pada final Maharaja Lawak Mega terbitan Astro, di sini, tengah malam tadi.
Osbon yang dianggotai Mr Os dan Sharizah Ahmad (Abon) mengetepikan cabaran Boboi yang meraih RM250,000 dan Saehu dari indonesia (ketiga-RM50,000) manakala Syok menduduki tangga keempat.


Guru ghaib ketika tidur

Oleh Mohd Idris Sulaiman
am@hmetro.com.my

NAJWA...11 hari hilang dari rumah.
NAJWA...11 hari hilang dari rumah.
SERI ISKANDAR: Kehilangan seorang guru tadika sejak 21 Disember lalu mencetuskan misteri kerana keluarga mendakwa wanita itu ‘ghaib’ ketika tidur bersebelahan suaminya di rumah mereka.
Kehilangan Najwa Soib, 24, hanya disedari suaminya, Mohd Sharizal Mohd Yusof, 27, sebaik bangun daripada tidur di rumah mereka di Kampung Biak, Pasir Salak, dekat sini.
Bagaimanapun, suami wanita itu mendakwa kejadian itu sukar dijelaskan puncanya berikutan isterinya sebelum ini tidak pernah keluar atau meninggalkan rumah tanpa memberitahunya.

Ketua Polis Daerah Perak Tengah, Superintendan Mohamad Fakri Che Sulaiman berkata, guru tadika yang bertugas di Kampung Gajah, di sini, dilaporkan hilang pada 21 Disember lalu. Bagaimanapun, laporan kehilangannya hanya dibuat suami mangsa di Balai Polis Kampung Gajah, di sini, enam hari kemudian.


“Suami mangsa dalam laporannya memaklumkan kehilangan Najwa hanya disedari pada jam 8 pagi ketika bangun tidur. Dia tidak mengetahui punca kehilangan isterinya itu,” katanya di sini, semalam.

No comments:

Post a Comment