Sunday, June 20, 2010

DUNIA ARTIS...APA SUSAH KAHWIN ABIS CERITA....CUKUP2LAH TU....SOK TUA GAK...KEREPOT

'Fasha mengarut!'

Oleh Norhadiani Baharom
yanie@hmetro.com.my
2010/06/21

KUALA LUMPUR: “Gosip itu mengarut! Ia tiada kena mengena langsung dengan saya,” kata pelakon Tiz Zaqyah Razak, 21, mengulas dakwaan kononnya dia cuba ‘mengganggu’ kekasih Fasha Sandha, Rizal Ashram Ramli.
Perang dingin itu tercetus apabila Fasha, 26, dikatakan meluahkan perasaan tidak puas hati menerusi laman Twitter baru-baru ini terhadap seorang ‘wanita’ yang didakwa menelefon dan mengajak kekasihnya dikenali dengan nama manja, Jejai keluar pada jam 4 pagi.

Walaupun tidak dinyatakan nama, namun berdasarkan gambaran diberikan, ramai dapat mengagak wanita yang dimaksudkan itu adalah Tiz.

Fasha juga menyebut, selain kekasihnya, wanita sama turut mengganggu teman lelaki Almy Nadia, Fizz Fairuz.

Sejauh mana kebenarannya, Tiz yang sinonim dengan watak Amina dalam siri Nur Kasih arahan Khabir Bhatia, tampil memberikan penjelasan.

“Saya terkejut mendengarkan perkara ini. Dalam sibuk mempersiapkan diri untuk menjayakan filem Nur Kasih, saya dihubungi seorang wartawan mengajukan hal ini, sekali gus bertanyakan kebenaran gosip yang tersebar.'Tiz ajak saya keluar'

Oleh Murshid Eunos

2010/06/22

KUALA LUMPUR: “Tiz Zaqyah ada menghubungi saya empat kali, kira-kira jam 4 pagi, 19 Mac lalu. Kononnya dia ingin mengajak saya keluar tetapi saya menolak.
pix_middle
“Saya berpendapat tidak wajar selain menghormati perhubungan dengan Fasha,” kata Toh Muda Rizal Ashram Ramli atau lebih dikenali sebagai Jejai berhubung kenyataan Tiz yang menafikan dakwaan pernah menghubunginya sebelum ini.

Pelakon drama bersiri popular Nur Kasih itu sebelum ini menafikan sekeras-kerasnya dakwaan itu menerusi beberapa laporan akhbar selepas dikecam sebagai perampas kekasih orang.

Malah, Tiz sekali lagi menafikan perkara itu dalam laporan muka depan Harian Metro, semalam.

Kronologi ‘perang dingin’ itu bermula apabila aktres terkenal yang juga kekasih Jejai iaitu Fasha Sandha menulis dalam laman twitter iaitu @FashaSandha1, kononnya ada seorang pelakon cuba merampas kekasihnya dengan menghubunginya pada awal pagi.

Meskipun tiada nama dipetik, berdasarkan gambaran yang diberi serta lenggok bahasa digunakan Fasha, bintang Berlari Ke Langit dan Cicakman itu seakan merujuk kepada Tiz Zaqyah.

Jejai yang ditemui bagaimanapun enggan mengulas lanjut berkenaan perkara itu kerana tidak mahu isu seperti itu menjadi lebih besar sehingga mendatangkan masalah kepada mana-mana pihak.

“Jujurnya, saya hanya mengenali Tiz sebagai seorang rakan kerja Fasha yang pernah keluar bersama sebelum ini. Malah, Fasha sendiri yang mengenalkan dia kepada saya.

“Justeru, mustahil untuk saya keluar berdua dengannya atau menerima pelawaan ketika dia hubungi saya itu terutamanya tanpa Fasha sekali.

“Saya harap tiada lagi sebarang kenyataan yang tidak benar diberikan oleh mana-mana pihak mengenai isu ini,” katanya.

Tiz yang juga dramatis berusia 21 tahun dalam kenyataannya semalam, menyebut kononnya dakwaan dilemparkan Fasha itu mengarut dan tidak benar.

Sementara itu, Fasha ketika dihubungi terkejut dengan artikel itu selain menyifatkannya tidak patut dikeluarkan.

“Saya tidak mahu lagi mengulas perkara ini. Malah, pada kenyataan sebelum ini, saya sudah menyatakan perkara ini perlu dihentikan untuk kebaikan semua pihak.

“Bagaimanapun, saya amat terkejut dengan kenyataan Tiz dalam laporan muka hadapan Harian Metro yang kononnya saya mengarut. Saya harap Tiz akan lebih berhati-hati dalam memberi kenyataan,” katanya.

No comments:

Post a Comment