Wednesday, June 23, 2010

INI HUKUM ALLAH....LAKSANAKAN....KALAU MEREKA TAK TAKUT LAKUKAN ZINA...

>Hizbut Tahrir tuntut Ariel direjam hingga mati2010/06/23

JAKARTA: Kira-kira 1,000 umat Islam berarak di tengah Jakarta, semalam, bagi menuntut selebriti tempatan yang terbabit dalam aksi seks dihukum rejam.
Sambil melaungkan takbir, anggota dan penyokong Hizbut Tahrir itu turut menaikkan bendera hitam serta sepanduk menggesa vokalis Peterpan, Ariel, ditahan, kerana berzina.
Protes itu berlangsung beberapa jam selepas Ariel menyerah diri kepada polis.

Jurucakap Hizbut Tahrir, Ismail Yusanto, berkata Internet menjadi ancaman terhadap nilai Islam di Indonesia.

Katanya, undang-undang syariah perlu dilaksanakan di seluruh negara itu.

“Penyebaran meluas video seks itu menunjukkan bagaimana teknologi maklumat gagal dikawal dan pasti ia menjadi peruntuh moral paling utama.

“Mengikut peraturan Islam, pesalah zina yang berkahwin wajib direjam hingga mati, manakala yang belum bernikah disebat 100 kali,” katanya. Pasangan ranjang Ariel dalam satu daripada klip itu, Cut Tari, sudah bersuami dan boleh dihukum penjara sehingga sembilan bulan kerana berzina.

Sementara itu, penyelaras Hizbut Tahrir Indonesia, Fadilah Karimah, 32, berkata dia mahu melihat sendiri pelaku zina ditanam sehingga paras leher sebelum direjam kerana kesalahan mereka.

“Ia adalah hukuman wajar atas dosa dilakukan mereka,” katanya. - AFP
'Peterporn' serah diri2010/06/23

JAKARTA: Vokalis kumpulan Peterpan, Ariel, menyerah diri kepada polis bagi membantu siasatan terhadap dua rakaman video seks membabitkan dirinya dengan dua selebriti, kata polis semalam.
pix_middle
pix_toprightPresiden Susilo Bambang Yudhoyono berkata, penyebaran rakaman aksi seks itu membuktikan negara itu perlu kepada peraturan lebih ketat bagi mengawal Internet.

“Kita semakin sedar bahawa rakyat negara ini tidak sepatutnya diaibkan dan menjadi mangsa teknologi maklumat kerana akan ada lebih ramai mangsanya,” katanya kepada media minggu lalu.
Rakaman pendek aksi ranjang Ariel itu membabitkan teman wanitanya ketika ini, Luna Maya, 26, selain bekas kekasihnya, Cut Tari.

Kedua-dua rakaman itu dilakukan di dua waktu dan lokasi berbeza.

Luna dan Cut Tari, 32, adalah personaliti televisyen terkenal di Indonesia. - AFP


Klip video lucah 'Ariel' dijual RM52010/06/23

KUALA LUMPUR: Klip video ranjang didakwa bekas penyanyi band Peterpan, Ariel bersama aktres Indonesia Luna Maya dan Cut Tari mula berjangkit ke negara ini apabila pelajar dikesan aktif memuat turun rakaman klip lucah terbabit menerusi telefon bimbit masing-masing.
Lebih mengejutkan apabila video klip lucah berkenaan menjadi bahan bagi mengaut keuntungan segelintir individu yang menjualnya dengan harga serendah RM5.
Seorang pelajar kolej yang hanya mahu dikenali sebagai, Faizal, 22, berkata, video klip lucah itu mula berlegar di kalangan pelajar kolejnya di Petaling Jaya sejak lebih seminggu lalu.

Menurutnya, dua video klip berkenaan mengandungi perlakuan seks dua wanita dan seorang lelaki dipercayai dipindah turun melalui Internet sebelum ia tersebar melalui sistem Bluetooth telefon bimbit.

“Apa yang saya tahu terdapat dua video klip yang dimuat turun,” katanya.

Menurutnya, biarpun dua artis wanita terbabit kurang popular di Malaysia, namun pendedahan media dan majalah hiburan menyebabkan ramai tercari-cari klip video berkenaan.

“Apa yang saya tahu ada antara rakan kolej turut menjalankan perniagaan dengan menawarkan klip video terbabit dengan bayaran RM5 kepada sesiapa yang berminat untuk memuat turunnya,” katanya.

Dia ditemui wartawan Harian Metro semalam turut menunjukkan dua klip video berkenaan sebagai bukti ia wujud dan boleh dimuat turun dalam hanya beberapa minit.

“Walaupun klip video itu dirakam menggunakan kamera telefon bimbit, namun aksi panas cukup mendebarkan dan setaraf dengan filem porno barat. “Malah, ada antara rakan yang bertanya sama ada kami memperoleh klip video lain membabitkan artis seberang itu,” katanya.

Sementara itu, Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) Harun Salim Bachik berkata, klip video yang didakwa menyerupai artis tertentu memang menjadi tumpuan orang ramai walaupun tidak diketahui sama ada ia benar atau tidak.

“Saya minta hentikanlah perbuatan itu kerana ia jelas mengaibkan orang. Kita tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku tetapi sekurang-kurangnya abaikan klip kerana tidak ada faedahnya,” katanya.

No comments:

Post a Comment