Saturday, June 26, 2010

GUNA SIHIR TAK KIRA BINI TUA ATAU MUDA....BENDA NI DAH JADI LUMRAH...DUKUN DAH DIIKLANKAN...AKHIRZAMAN KEMUNGKARAN BAGAIKAN BUIH BYKNYA....

Isteri tua guna sihir2010/06/27

KUALA LUMPUR: Jiwa terseksa, batin merana. Mungkin itu ungkapan tepat bagi menyelami penderitaan ditanggung Rafidah, 30, selepas hampir dua tahun menghidap penyakit ganjil akibat disihir madunya kerana dendam dan cemburu.
MALANG... Rafidah jalani rawatan membuang sihir dengan pembantu Ustaz Mohd Suhaimi, Mazlin Said Ramdzan.
MALANG... Rafidah jalani rawatan membuang sihir dengan pembantu Ustaz Mohd Suhaimi, Mazlin Said Ramdzan.

Lebih memburukkan keadaan, Rafidah turut mengalami masalah membuatkan dirinya berbau busuk ketika hendak mengadakan hubungan kelamin dengan suami iaitu kontraktor yang beristeri dan ada tiga cahaya mata.

Derita ini terpaksa ditanggung Rafidah selepas dua bulan mendirikan rumah tangga pada 2008.

Rafidah menyedari, hidup bermadu bukan mudah dilalui selepas dia nekad mengambil keputusan untuk hidup berpoligami. Namun, sedetik pun dia tidak menyangka, madu yang berkongsi hidup dengannya sanggup menggunakan ilmu hitam dipanggil sihir najis, semata-mata mahu meleraikan hubungannya bersama suami.

Perbuatan melampau madunya terbongkar apabila Rafidah yang mendapatkan khidmat rawatan perubatan secara Islam daripada Ustaz Mohd Suhaimi Rozali di Darul Ruqiyyah (DR), Gombak, dekat sini, meluahkan kesengsaraan hidupnya kepada wartawan Metro Ahad, SHAMRAN SARAHAN.

“SEJAK terkena sihir madu, suami bukan saja enggan menyentuh saya lagi, malah hubungan kami menjadi dingin dan dia seolah-olah membenci.
Ada masanya saya menjadi sangat tertekan dan ingin berpisah dengan suami, tetapi pada masa sama saya masih sayang serta tidak mahu terburu-buru mengambil keputusan berpisah (bercerai).

Tambahan pula, kini saya tahu suami berbuat demikian angkara perbuatan jahat madu saya, Zaleha, oleh itu perpisahan bukan jalan penyelesaiannya.

Pada mulanya saya sering mengalami gangguan dan kesukaran tidur di waktu malam, kemudian apabila ingin bersama suami, badan mengeluarkan bau kurang menyenangkan ketika kami bersama.

Sekarang lagi teruk, dengan berlendir dan mengeluarkan cecair putih berbau busuk, saya tidak selesa, dan suami pula rimas dengan keadaan saya.

Kini dia jarang bersama saya lagi. Boleh katakan, dalam tempoh sebulan kami hanya berjumpa seminggu. Peliknya, semua ini hanya berlaku apabila bersama suami. Apabila kami berjauhan saya menjadi normal kembali.

Kebelakangan ini kelakuan suami juga banyak berubah dan sering marah tanpa sebab walaupun hanya membabitkan perkara remeh.

Adakalanya dia seperti ingin berjauhan dengan saya. Dia pernah berkata tinggal bersama isteri tuanya lebih aman berbanding tinggal dengan saya.

Saya sedih, isteri mana tidak kecewa jika diperlakukan begitu. Namun saya juga akur bagaimana hendak bersamanya jika keadaan saya begini.

Saya mengesyaki madu tergamak melakukan perbuatan sebegitu rupa untuk memisahkan kami.

Sihir itu dipanggil sihir najis iaitu benda najis daripada darah haid yang dijampi, kemudian dimasukkan ke dalam makanan, minuman atau minyak wangi yang dipakai dan suami.

Ia menyebabkan suami tidak boleh menyetubuhi isteri. Itu yang berlaku kepada saya. Suami juga kadangkala melihat saya dengan pandangan hodoh dan tidak berupa manusia seperti lazimnya.

Madu saya terlalu kuat cemburu dan tidak suka jika suami lebih banyak menghabiskan masa bersama saya.

Sedangkan ketika mula berkahwin dulu suami bahagikan masa dengan adil, tetapi Zaleha tidak bersetuju dan mahu masa lebih diluangkan kepadanya kerana dia isteri tua dan mempunyai anak. Itupun saya sudah mengalah.

Dia (Zaleha) sebenarnya tidak merestui hubungi kami tetapi terpaksa akur dengan keputusan suami yang ingin berkahwin dengan saya.

Sebab itu, apa saja yang saya lakukan bersama suami, dia pasti buat perangai.
Demi menjaga kebahagiaan rumah tangga dan ingin berbaik dengan Zaleha, saya pernah mengajak madu duduk sebumbung, tetapi pelawaan saya ditolak.

Madu menuduh saya menyimpan niat jahat untuk tinggal bersama dan mengarahkan suami untuk tidak mengendahkan permintaan saya.

Banyak lagi perkara remeh diungkit Zaleha untuk mengeruhkan keadaan. Dia tidak senang kerana saya memiliki perniagaan, saya pernah dituduh cuba menggoda lelaki ketika menguruskan perniagaan.

Saya tidak mahu berdendam dan akan memaafkan Zaleha. Yang saya inginkan sekarang hanyalah suami, saya mahu rumah tangga yang saya dirikan ini diselamatkan.”

KOMEN...SIHIR NI UJUD...DALILNYA BYK...ANTARANYA SURAH YUNUS AYAT 81 DA SURAH ALBAQARAH AYAT 120...SERTA RASULULLAH SAW SENDIRI PERNAH 
DISIHIR...

MASALAHNYA DAH KAWIN@BERMADU ...ITU SUDAH  JADI TAKDIR...SEBAB SUDAH BERLAKU PERKAHWINAN...JIKA KITA BENCI@TAK SUKA..BERMAKNA KITA MEMPERTIKAIKAN TAKDIR ALLAH..IA BOLEH BERDOSA BESAR ATAU MEMBAWA ROSAK IMAN..SEBAB TIDAK BERIMAN QAHDA DAN QADAR...SAPE KITA HENDAK MEMPERTIKAI KETENTUAN ALLAH SWT..


Kesan hidup berpoligami2010/06/27

KUALA LUMPUR: Penderitaan dialami Rafidah akibat perbuatan sihir madunya hanya satu daripada kes picisan membabitkan institusi rumah tangga yang bergolak kerana memilih hidup berpoligami.
“Mereka yang melakukan perbuatan sihir sebenarnya meletakkan nafsu dan akidah mereka di depan, bukannya agama. Mereka hilang pertimbangan waras dan sanggup menggunakan ilmu hitam untuk memuaskan hati mereka.

“Hampir 50 hingga 60 peratus yang datang (membuat rawatan Islam) berjumpa saya untuk menyelesaikan masalah seperti ini, dan saya beranggapan ia sangat membimbangkan,” katanya.

Menurut Suhaimi, sihir najis yang dikenakan kepada Rafidah adalah contoh ilmu hitam, namun ada pelbagai sihir lagi yang biasa digunakan seperti sihir pembenci yang ditujukan sama ada kepada si suami atau isteri.

Katanya, perbuatan syirik berkenaan semata-mata bertujuan memisahkan pasangan terbabit atau memporak-perandakan rumah tangga seseorang.
“Ada kes berlaku, si suami tidak balik langsung ke rumah akibat perbuatan sihir ini. Yang dapat saya jelaskan, semua ini dilakukan kerana mereka lupa pada agama dan Islam.

“Mengapa perlu meminta bantuan jin dan syaitan melalui ilmu hitam begitu, bukankah lebih afdal meminta kepada Allah yang lebih berkuasa daripada segala-galanya,” katanya.

Suhaimi berkata, ada wajarnya pihak berkuasa mengambil tindakan keras terhadap amalan sihir, seperti mewujudkan akta dan undang-undang berkaitan sihir.

“Bagi saya, ia baik untuk dilaksanakan bagi menangani masalah ini. Lihat seperti di Indonesia, ada undang-undang boleh digunakan untuk membendung amalan sihir.

“Selain itu pula, institusi perkahwinan dan poligami ini perlu diperkukuhkan. Masyarakat perlu didedahkan dengan kefahaman tinggi mengenainya, bukan sekadar mengikuti kursus perkahwinan, supaya masalah begini tidak timbul,” katanya.

Sementara itu, Perunding Motivasi dan penceramah bebas, Mohd Zawawi Yusoh berkata, amalan menggunakan ilmu hitam dan sihir yang semakin berleluasa menunjukkan mentaliti segelintir masyarakat kita semakin teruk.

“Dalam dunia yang semakin canggih dan moden, masih ada golongan begini. Kita bukannya maju ke depan, tetapi semakin ke belakang jika masih berfikiran begini.
“Saya tidak menolak perbuatan sihir ini kerana dalam agama Islam kewujudannya memang tidak dinafikan. Ia sepatutnya dihindari kerana amalan syirik, dan bayangkan di zaman Rasulullah masyarakat Arab ketika itu turut menolak amalan ini,” katanya.

Zawawi berkata, jika timbul salah faham, terutama membabitkan perkahwinan poligami, pasangan terbabit sepatutnya bertolak ansur, bukan mencari penyelesaian dengan mengamalkan ilmu hitam.

“Tidak boleh saling tuduh menuduh, atau menyimpan hasad dengki tanpa usul periksa. Misalnya, benarkah si madu itu berbuat jahat atau sebaliknya, dan hal begini tidak patut berlaku.

“Mereka sepatutnya meminta petunjuk daripada Allah. Perkahwinan itu adalah takdir, jika berlaku apa-apa (musibah) ia kehendak Allah, justeru minta pada-Nya untuk memulihkan keadaan yang keruh itu melalui doa atau solat hajat,” katanya.

No comments:

Post a Comment